Aku Ahjolinnan matkassa: Kulttuurimatka Prahaan 16.-19.5.2019

Aku Ahjolinnan ja Saga Erikssonin matkassa Prahan kulttuurielämä aukeaa ainutlaatuisella tavalla. Tutustutaan tšekkiläiseen musiikkiin, tanssiin ja teatteriin, ja maistellaan paikallisia oluita panimovierailuilla. Esityksiin tutustutaan etukäteen Akun alustamana. Vieraillaan myös kuuluisalla Barrandovin elokuvastudiolla. Yövytään Mala Stranassa historiallisessa rakennuksessa sijaitsevassa hotellissa, joka on kävelyetäisyydellä keskustan kohteista.

Matka on täynnä. Tulossa kulttuurimatka Georgiaan Aku Ahjolinnan matkassa 10.-15.10.2019!

 

Asiantuntijan matkassa 

Ahjolinna Aku

Ahjolinna Aku, asiantuntijaopas

Suomalainen tanssitaiteilija. Pitkä kiinnitys Kansallisbalettiin sekä lukuisia esiintymismatkoja eri puolille maailmaa. Opiskellut mm. Neuvostoliitossa, Englannissa, Rans ...

Eriksson Saga

Eriksson Saga, asiantuntijaopas

Tanssitaiteilija ja pedagogi, joka loi uransa Suomen Kansallisbaletissa solistitanssijattarena vieraillen kiertueilla baletin mukana laajasti niin kotimaassa kuin maailmalla. H&aum ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • ohjelman mukaiset pääsyliput esityksiin*
  • asiantuntijaoppaiden ja paikallisoppaan palvelut

1 298 €

Hintatieto on alustava.
* Iltaesitykset vahvistuvat myöhemmin.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 16.5.
Tutustuminen Prahaan, ilta oopperassa
Aamulento Prahaan, suomalainen paikallisopas on lentokentällä vastassa. Bussikuljetus Prahan linnakaupunkiin. Lounas nautitaan kuuluisassa Strahovin luostarin panimoravintolassa. Luostari perustettiin vuonna 1143, se on Tsekin vanhin edelleen toiminnassa oleva luostari. Tutustutaan Strahovin upeaan kirjastoon. Kirjastovierailun jälkeen opastettu kiertoajelu ryhmän omaan käyttöön vuokratulla historiallisella raitiovaunulla. Majoittuminen hotelliin ja kevyt iltapala läheisessä ravintolassa. Aku Ahjolinna esittelee illan oopperaesityksen ”Rakkaus kolmeen appelsiiniin”. Oopperan jälkeen paluu omatoimisesti takaisin hotelliin. (L, P)

2. päivä, 17.5.
Musiikkia, tanssia, taidetta
Aamiaisen jälkeen halukkailla on mahdollisuus tutustua Aku Ahjolinnan johdolla Kansainväliseen balettikouluun (First International Ballet School, FBS) ja sen toimintaan. Vaihtoehtoisesti mahdollisuus lähteä oppaan johdolla vierailemaan hotellin läheisyydessä sijaitsevassa Tšekin Musiikkimuseossa (Czech Museum of Music). Vierailuiden jälkeen nautitaan yhdessä virvokkeet. Jatketaan kävellen Mucha-museoon, jossa on esillä kattava valikoima tämän maailman johtaviin Art Noveau –taiteilijoihin kuuluvan taiteilijan töitä. Opastettu tutustuminen museoon, jonka jälkeen myöhäinen lounas keskustan ravintolassa. Samalla Aku Ahjolinna alustaa illan esityksen. Illan esitys vahvistuu myöhemmin. (A, L)

3. päivä, 18.5.
Vierailu elokuvastudiolla
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan maailmankuuluun Barrandovin elokuvastudioon, joka on Euroopan suurimpia ja vanhimpia. Reilun 85 vuoden ajan studio on toiminut yli 5000 tšekkiläisen ja kansainvälisen elokuvan kuvaus- ja tuotantopaikkana. Yksi kuuluisimpia elokuvia lienee Miloš Formanin Oscareita kahminut mestariteos Amadeus. Opastettu kierros studiolla (n. 1,5 h). Palataan bussilla hotellille ja jatketaan jalkaisin viereiseen laivasatamaan, josta lähdetään noin tunnin mittaiselle jokilaivaristeilylle Vltava-joella. Risteilyllä nautitaan virvokkeet. Lounas maan kuuluisimmassa ja vanhimmassa panimoravintolassa, U Flekůssa. Yli 500 vuotta yhtämittaisesti toiminnassa ollut panimo on tunnettu omasta puolitummasta oluestaan, jota tarjoillaan vain kyseisessä panimoravintolassa. Aku Ahjolinnan alustus illan esitykseen. Illan esitys vahvistuu myöhemmin. (A, L)

4. päivä, 19.5.
Panimovierailu Velké Popovicessa
Aamupäivä on vapaa-aikaa omalle ohjelmalle. Huoneiden luovutuksen jälkeen lähdetään bussilla 35 km Prahasta kaakkoon sijaitsevaan Velké Popovicen kylään. Tutustutaan maailmankuuluun Velkopopovický Kozelin panimoon, jossa valmistetaan mm. Suomen myydyintä tummaa olutta. Panimolla opastettu kierros, jonka aikana tutustutaan yritykseen ja oluen valmistukseen. Luonnollisesti myös maistellaan myös panimon omaa olutta. Panimovierailun jälkeen jatketaan bussilla lentokentän läheisyydessä olevaan pieneen Velké Číčovicen kylään, jossa nautitaan maalaislounas viehättävässä ravintolassa. Ruokailun jälkeen ajetaan Prahan lentokentälle, josta lento Suomeen. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentotiedot (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki - Praha 09.40 - 10.50
Praha - Helsinki 19.30 - 22.35


Hotelli Kampa ***+
Hotelli sijaitsee historiallisessa renessanssirakennuksessa idyllisessä Mala Stranan kaupunginosassa lähellä Vltavajokea. Hotellista on n. 10 minuutin kävelymatka Kaarlen sillalle. Nykyisen hotellin kohdalla sijaitsi aikoinaan 1300 luvulla kuningatar Elisabeth Böömiläisen rakennuttama luostari. Rakennuskompleksia tosin on uudistettu useita kertoja, viimeksi vuonna 2014. Huoneissa minibaari ja TV. Ilmainen WiFi.


Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 250 €

 

 


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.