Alppikylien kierros - Italia, Saksa ja Itävalta 11.-15.12.2019

Vuoristomaisemia ja joulun ajan tunnelmaa! 

Talvisella matkalla nähdään Saksan ja Itävallan kuuluisat talviurheilukeskukset Garmisch-Partenkirchen ja Innsbruck sekä Italian puoleisen Etelä-Tirolin upeita maisemia ja nähtävyyksiä. Majoitutaan Italian puolella kylpyläkaupunki Meranossa, josta tehdään retkiä lähialueelle, mm. katsomaan jäämies Ötziä Bolzanon arkeologisessa museossa.

Asiantuntijan matkassa 

Niinimäki Eliisa

Niinimäki Eliisa, Asiantuntijaopas

Eliisa on asunut Italiassa yli 30 vuotta ja työskennellyt kaikki nämä vuodet matkailun parissa - oppaana eri puolilla Italiaa ja matkatoimistossa suunnitellen ryhm&a ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • Finnairin lennot
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
  • ohjelman mukaiset ateriat
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 559 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 11.12.
Garmisch-Partenkirchen, saapuminen Meranoon

Lento Müncheniin, suomalainen opas ja tilausbussi ovat vastassa. Ajetaan ensimmäiseksi Saksan puolella sijaitsevaan Garmisch-Partenkirchenin talviurheilukaupunkiin, joka tunnetaan erityisesti yhtenä Keski-Euroopan mäkiviikon kilpailupaikkana. Lounas paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen pieni kierros oppaan johdolla Garmisch-Partenkirchenin keskustassa, nähdään myös kuuluisat mäkihyppytornit. Matka jatkuu Itävallan läpi Italiaan ja Meranon kylpyläkaupunkiin, jossa majoitutaan hotelliin. Illallinen hotellissa. Päivän ajomatka n. 350 km. (L, P)

2. päivä, 12.12.
Meranon joulumarkkinat

Aamiaisen jälkeen tutustutaan kävellen oppaan kanssa Meranon keskustaan. Noin 40 000 asukkaan kuvankaunis kaupunki on kuuluisa kylpylöistään. Piipahdetaan tunnelmallisilla joulumarkkinoilla, joilla on myytävänä paikallisia herkkuja ja käsitöitä. Markkinoilla voi juoda vaikka kupposen kuumaa vin bruléta ja maistella paahdettuja kastanjoita. Iltapäivä on vapaa-aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen, hotellin kylpylän tai Merano Terme -kylpylän tarjonnasta nauttimiseen. Kuumista lähteistä on hieno näköala kaupungin ympärillä kohoaville vuorille. Yhteinen illallinen keskustan ravintolassa. (A, P)

3. päivä, 13.12.
Bolzanon jäämies ja Renon
Lähtö bussilla kokopäiväretkelle Bolzanoon ja Renoniin. Etelä-Tirolin sydämessä, Bolzanossa, kohtaavat italialainen ja saksalainen kulttuuri. Tehdään pieni kierros Bolzanon keskustassa ja käydään Bolzanon arkeologisessa museossa, jossa on kuuluisa "jäämies" Ötzi, Alpeilta löydetty yli 5000 vuotta vanha muumio. Vapaa-aikaa Bolzanon joulumarkkinoilla kiertelyyn. Noustaan funivialla eli kaapelihissillä ylös Renonin tasangolle, josta ihaillaan henkeäsalpaavia näkymiä Dolomiittien vuoristoon. Tehdään myös junamatka ylätasangolla vanhan junan kyydissä. Lounas syödään tirolilaistyylisessä ravintolassa. Renonin ylpeys ovat vuosituhansien saatossa muovautuneet kivipyramidit, jonne lounasravintolasta on lyhyt kävelymatka. Paluu Meranoon myöhään iltapäivällä. Ilta on vapaa kylpylästä nauttimiseen sekä omatoimiselle illalliselle Meranossa. (A, L)

4. päivä, 14.12.
Novacellan luostari, Bressanone ja Chiusa
Lähtö bussilla vierailulle Novacellan luostariin. Paikka toimii vielä aktiivisena uskonnollisena hiljentymispaikkana. Opastetun kierroksen aikana nähdään museo, pinakoteekki, tieteiden sali, kirjasto sekä juhlava barokkityylinen kirkko. Luostarilla on oma viinitarha - niinpä kierroksen päätteeksi maistellaan munkkien valmistamia puna- ja valkoviinejä paikallisten leikkeleiden ja juustojen kera heidän viinikellarissaan. Luostarivierailun jälkeen pysähdytään tyypillisessä Dolomiittien alueen kaupungissa Bressanonessa, Etelä-Tirolin vanhimmassa kaupungissa, jossa tehdään kävelykierros. Päivän viimeinen pysähdys on viehättävässä keskiaikaisessa Chiusan pikkukaupungissa. Vanhan keskustan kapeilla kujilla voi aistia tyypillistä Etelä-Tirolin tunnelmaa. Paluu iltapäivällä Meranoon. Vapaa ilta. (A)

5. päivä, 15.12.
Innsbruck
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla takaisin kohti Müncheniä. Matkan varrella pysähdytään Itävallan puolella Innsbruckin kaupungissa. Tehdään ensin kaupunkikierros bussilla ja sitten jalkaisin kaupungin keskustassa. Perinteisen alppilounaan jälkeen matka jatkuu Münchenin lentokentälle, josta lento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki - München  07.50 - 09.30
München - Helsinki  18.40 - 22.15


Hotelli
Merano, Meranerhof ****
Tyylikäs hotelli lyhyen kävelymatkan päässä Meranon vanhasta keskustasta. Kauniit ja tilavat huoneet, joissa TV, minibaari, tallelokero, kylpytakit, hiustenkuivain. Hotellin spa-osastolla on sauna, turkkilainen sauna, sisäuima-allas ja poreallas sekä kuntosali. Tilauksesta hierontaa ja kauneushoitoja. Ilmainen wifi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
- yhden hengen huone 140 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.