Alsacen kauneimmat maisemat ja viinitie 14.-19.6.2024

Zürich - Freibourg im Breisgau - Strasbourg - Obernai - Sainte Odile - Colmar - Munsterin laakso - Riquewihr - Kaysersberg - Mulhouse - Zürich

Ranskan ja Saksan rajalla sijaitseva Alsacen viinitie kulkee halki pikkukylien ja viininviljelysten ihastuttavissa maisemissa. Tutustutaan EU:n pääkaupunki Strasbourgin upeaan vanhaankaupunkiin ja katedraaliin ja vieraillaan Ranskan arvostetuimpiin museoihin lukeutuvassa Unterlindenissä Colmarissa sekä kuljetaan historiallisesta pikkukylästä toiseen maistellen alueen viinejä. Lisämausteen matkaan antavat alueelle tyypilliset ristikkorakennukset sekä viehättävät kanavat.  

Asiantuntijan matkassa 

Massiah Pirkko

Massiah Pirkko, asiantuntijaopas

Vuosikymmeniä Ranskassa asunut virallinen opas, joka on perehtynyt erityisesti taidehistoriaan ja ranskalaiseen kulttuuriin. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

    1 996 €

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 14.6.
Zürichistä Strasbourgiin

Lento Zürichiin, missä opas ryhmää vastassa. Ajomatka läpi Schwarzwald-vuoriston upeiden maisemien kohti Freiburg im Breisgauta. Yhteinen lounas. Lounaan jälkeen pieni kävelykierros Freiburgissa. Jatketaan kohti Strasbourgia, jossa majoittuminen keskustahotelliin. (A,L)

2. päivä 15.6.
Historiallinen EU:n pääkaupunki Strasbourg 
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kävellen Strasbourgin historialliseen keskustaan, jonka ytimen muodostaa Grande-Îlen eteläosassa sijaitseva La Petite France, "pikku-Ranska", kanaaleineen, siltoineen ja ristikkotaloineen. Grande-Île on kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 1988 ja on erinomaisesti säilynyt. Ill-joen kanavien ympäröimä keskiaikainen keskusta on henkeäsalpaavan kaunis ja siellä sijaitsee useita merkittäviä kirkkoja. Tutustutaan Notre-Damen katedraaliin, joka on roomalaiskatolinen, tyyliltään goottilaista arkkitehtuuria edustava katedraali. Yhteisen lounaan jälkeen tehdään noin tunnin mittainen risteily Ill-joella kauneimpien goottilaisten kirkkojen ja historiallisten siltojen ohi sekä nähdään joen varrella sijaitseva Euroopan parlamentin rakennus. (A,L)

3. päivä 16.6.
Obernai – Sainte Odile - Alsacen viinitie
Aamiaisen jälkeen ajetaan viiniviljelysten ympäröimään, Mont Sainte-Odilen juurella sijaitsevaan keskiaikaiseen Obernaihin ja tehdään kävelykierros keskustassa. Matka jatkuu Sainte Odilen pyhälle vuorelle, josta on upeat panoraamanäkymät aina Saksaan asti. Nähdään myös vuorella sijaitseva Hohenburgin luostari, joka on nykyisin tärkeä pyhiinvaelluskohde. Luostaria ympäröi kymmenen kilometriä kelttiläiskaudella rakennettua puolustusseinää, jota kutsutaan nimellä Mur Païen eli pakanamuuri. Lounaan jälkeen jatketaan Alsacen viinialueen pääkaupunkiin Colmariin, yöpyminen. (A,L)

4.päivä 17.6.
Alsacen viinitie
Aamiaisen jälkeen ajetaan pitkin Alscasen satumaisen viehättävää viinitietä. Ribeauvillé on viehättävä pikkukaupunki Vosges-vuoriston juurella ja on yksi Alsacen tunnetuimmista viininviljelykeskuksista. Jatketaan matkaa Domaine Ostermann, joka on yksi Alsacen tunnetuimmista viinitiloista. Opastetun kierroksen jälkeen maistellaan alueen viinejä, jotka ovat tunnettuja korkeasta laadustaan. Alsacen viinikulttuurilla on pitkä historia ja 18 % Ranskan viinituotannosta tulee täältä. Jatketaan matkaa Riquewihriin, joka on yksi koko Alsacen alueen kauneimpia kyliä ja näyttää lähestulkoon samalta kuin 1700-luvulla. Lounaan jälkeen kävelykierros Kayserbergissä ja lopuksi vierailu Eguisheimissä. Paluu Colmariin, yöpyminen. (A,L)

5.päivä 18.6.
Colmar ja juustotila

Aamiaisen jälkeen ajetaan upeiden maisemien läpi Munsteriin laaksoon ja maistellaan vuohifarmilla paikallisia juustoja. Paluu Colmariin. Lounaan jälkeen lähdetään kävelykierrokselle Colmarin vanhaankaupunkiin, joka on täynnä alueelle tyypillisiä ristikkotaloja, joita on säilynyt sekä keskiajalta että renessanssin ajalta. Kaupungissa on runsaasti kanavia ja se tunnetaankin myös Ranskan Venetsiana. Kävelykierroksen jälkeen vieraillaan Ranskan arvostetuimpiin museoihin lukeutuvassa Unterlindenissä, josta löytyy yksi länsimaisen ja kristillisen kirkkotaiteen hienoimpia teoksia, Matthias Grünewaldin ristiinnaulittu Kristus. Tämä Isenheimin alttaritaulu on maalattu vuosina 1513-1516. Taidemuseossa nähdään myös mm. Hans Holbeinin, Renoir’n ja Picasson teoksia. Yöpyminen. (A,L)

6. päivä 19.6.
Mulhouse

Aamiaisen jälkeen lähdetään kotimatkalle ja kohti Zurichiä. Matkalla poiketaan Mulhousen kaupunkiin, yhteinen lounas. Iltalento Zürichistä Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Zûrich 07.55 - 09.45 Finnair
Zürich - Helsinki 19.10 - 22.50 Finnair


Majoitus
Best Western Plus hotel Monopole Metropole **** tai vastaava, Strasbourg, 2 yötä
Hôtel Mercure Colmar Centre Unterlinden**** tai vastaava, Colmar, 3 yötä


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 295 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.