Alsacen kauneimmat maisemat ja viinitie 3.-8.9.2023*

Zürich - Freibourg im Breisgau - Strasbourg - Obernai - Sainte Odile - Colmar - Munsterin laakso - Riquewihr - Kaysersberg - Mulhouse - Zürich

Ranskan ja Saksan rajalla sijaitseva Alsacen viinitie kulkee halki pikkukylien ja viininviljelysten ihastuttavissa maisemissa. Tutustutaan EU:n pääkaupunki Strasbourgin upeaan vanhaankaupunkiin ja katedraaliin ja vieraillaan Ranskan arvostetuimpiin museoihin lukeutuvassa Unterlindenissä Colmarissa sekä kuljetaan historiallisesta pikkukylästä toiseen maistellen alueen viinejä. Lisämausteen matkaan antavat alueelle tyypilliset ristikkorakennukset sekä viehättävät kanavat.  

*syyskuun lähtö on Senioriopettaja-lehden lukijamatka

Asiantuntijan matkassa 

Rajander Leila

Rajander Leila, asiantuntijaopas

Ranskan valtion virallinen opas, kielten opettaja, tulkki ja kääntäjä. ...

Lukijamatka

Senioriopettaja-lehti

Senioriopettaja-lehti

Senioriopettaja-lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1999 Veteraaniopettaja-nimisenä, ja sitä on julkaistu nykyisellä ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

    1 896 €

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 3.9.
Zürichistä Strasbourgiin

Lento Zürichiin, missä opas ryhmää vastassa. Ajomatka läpi Schwarzwald-vuoriston upeiden maisemien kohti Freiburg im Breisgauta. Yhteinen lounas ja pieni kierros tässä kauniissa kaupungissa. Jatketaan kohti Strasbourgia, jossa majoittuminen keskustahotelliin. (A,L)

2. päivä 4.9.
Historiallinen EU:n pääkaupunki Strasbourg 
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kävellen Strasbourgin historialliseen keskustaan, jonka ytimen muodostaa Grande-Îlen eteläosassa sijaitseva La Petite France, "pikku-Ranska", kanaaleineen, siltoineen ja ristikkotaloineen. Grande-Île on kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 1988 ja on erinomaisesti säilynyt. Ill-joen kanavien ympäröimä keskiaikainen keskusta on henkeäsalpaavan kaunis ja siellä sijaitsee useita merkittäviä kirkkoja. Tutustutaan Notre-Damen katedraaliin, joka on roomalaiskatolinen, tyyliltään goottilaista arkkitehtuuria edustava katedraali. Yhteisen lounaan jälkeen tehdään noin tunnin mittainen risteily Ill-joella kauneimpien goottilaisten kirkkojen ja historiallisten siltojen ohi sekä nähdään joen varrella sijaitseva Euroopan parlamentin rakennus. (A,L)

3. päivä 5.9.
Obernai – Sainte Odile - Alsacen viinitie
Aamiaisen jälkeen ajetaan viiniviljelysten ympäröimään, Mont Sainte-Odilen juurella sijaitsevaan keskiaikaiseen Obernaihin ja tehdään kävelykierros keskustassa. Matka jatkuu Sainte Odilen pyhälle vuorelle, josta on upeat panoraamanäkymät aina Saksaan asti. Nähdään myös vuorella sijaitseva Hohenburgin luostari, joka on nykyisin tärkeä pyhiinvaelluskohde. Luostaria ympäröi kymmenen kilometriä kelttiläiskaudella rakennettua puolustusseinää, jota kutsutaan nimellä Mur Païen eli pakanamuuri. Lounaan jälkeen jatketaan Alsacen viinialueen pääkaupunkiin Colmariin, yöpyminen. (A,L)

4.päivä 6.9.
Colmar ja juustotila

Aamiaisen jälkeen lähdetään kävelykierrokselle Colmarin vanhaankaupunkiin, joka on täynnä alueelle tyypillisiä ristikkotaloja, joita on säilynyt sekä keskiajalta että renessanssin ajalta. Kaupungissa on runsaasti kanavia ja se tunnetaankin myös Ranskan Venetsiana. Vieraillaan Ranskan arvostetuimpiin museoihin lukeutuvassa Unterlindenissä, josta löytyy yksi länsimaisen ja kristillisen kirkkotaiteen hienoimpia teoksia, Matthias Grünewaldin ristiinnaulittu Kristus. Tämä Isenheimin alttaritaulu on maalattu vuosina 1513-1516. Taidemuseossa nähdään myös mm. Hans Holbeinin, Renoir’n ja Picasson teoksia. Lounaan jälkeen ajetaan upeiden maisemien läpi Munsteriin laaksoon ja maistellaan paikallisia juustoja. Paluu Colmariin, yöpyminen. (A,L)

5. päivä 7.9.
Alsacen viinitie
Aamiaisen jäkeen ajetaan pitkin Alscasen satumaisen viehättävää viinitietä. Käydään Riquewihrissä ja Kaysersbergissa tutustumassa viininvalmistukseen ja maistetaan paikallisia viinejä. Alsacen viinikulttuurilla on pitkä historia ja 18 % Ranskan viinituotannosta tulee täältä. Riquewihr on yksi koko Alsacen alueen kauneimpia kyliä ja näyttää lähestulkoon samalta kuin 1700-luvulla. Kayserberg tunnetaan myös filosofi ja teologi Albert Schweitzerin synnyinkaupunkina. Lounaan jälkeen tutustutaan vielä yhteen viinikellariin ja maistellaan paikallista viiniä. Paluu Colmariin, yöpyminen. (A,L)

6. päivä 8.9.
Munsterin laakso – Mulhouse

Aamiaisen jälkeen lähdetään kotimatkalle ja kohti Zurichiä. Matkalla poiketaan Mulhousen kaupunkiin, yhteinen lounas. Iltalento Zürichistä Helsinkiin. /A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Zûrich 07.55 - 09.45 Finnair
Zürich - Helsinki 19.10 - 22.50 Finnair


Majoitus
Best Western Plus hotel Monopole Metropole **** tai vastaava, Strasbourg, 2 yötä
Hôtel Mercure Colmar Centre Unterlinden**** tai vastaava, Colmar, 3 yötä


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 295 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.