Arktista eksotiikkaa 17.-24.9.2018

Rovaniemi - Vuotso - Saariselkä - Ivalo - Sevettijärvi - Kirkkoniemi - Petsamo - Liinahamari - Titovka - Murmansk - Kantalahti - Salla - Kemijärvi

Toukokuun matkalla ihaillaan yötöntä yötä, kevään maisemia, elämää sekä sotahistoriaa Venäjän luoteisosassa ja Suomen Lapissa asiantuntijana professori Martti Turtola. Syyskuun matkan teemana ovat ruskan värit ja loppukesän tulo pohjoisille alueille. Helmenä arktinen Murmansk, jossa vietetään 2 yötä.

Tutustu myös toimittaja Hannu Koskelan artikkeliin vuoden 2015 Murmanskin matkasta.

 

Asiantuntijan matkassa 

Turtola Martti

Turtola Martti, asiantuntijaopas

Sotahistorian professori (emeritus). Martti Turtola on julkaissut toistakymmentä elämäkertateosta suomalaisista ja virolaisista upseereista ja valtiomiehistä. N ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukainen bussikuljetus Länsilinjojen tilausajobussilla
• majoitukset kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja tutustumiskäynnit
• asiantuntijaopas professori Martti Turtolan opaspalvelut
• toimittaja Hannu Koskelan palvelut matkan ajan
• Venäjän henkilökohtaisen viisumin hankinta

1 198 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 17.9.
Bussikuljetus Helsingistä Tampereen, Jyväskylän ja Oulun kautta Rovaniemelle. Myöhään illalla majoitutaan Rovaniemellä, iltapala hotellissa. Mahdollisuus on myös aloittaa matka 18.9 Rovaniemeltä. Juna- ja lentomatka Rovaniemelle lisämaksusta. (Iltapala)

2.päivä, 18.9.
Vuotso, Saariselkä, Kaunispää, Ivalo, oma Lappimme nyt ja sodassa
Aamulla bussi noutaa yöjunalla saapuneet Rovaniemen rautatieasemalta hotelliaamiaiselle. Matka jatkuu Vuotson kautta Saariselälle ja Kaunispäälle. Matkan aikana Martti Turtola selvittää Rovaniemen kohtaloa Lapin sodassa ja saksalaisjoukkojen toimintaa alueella.  Alkuillasta saavutaan Ivaloon, jossa majoitutaan hotelli Kultahippuun ja yhteinen päivällinen. (A, P)

3.päivä, 19.9.
Petsamo, nokare Norjaa, romaani ja elokuva Kätilön maisemissa
Aamiaisen jälkeen ajetaan Inarin ja Sevettijärven kautta Norjan Kirkkoniemelle ja sen jälkeen Boris Glebin (Kolttaköngäs ) rajan yli Venäjälle. Näissä maisemissa on kuvailtu Katja Ketun kiitetyn romaanin sekä Antti Jokisen hienon elokuvan Kätilö tapahtumat. Venäjän luoteinen kolkka oli talvi- ja varsinkin jatkosodan aikana tiiviiden ja merkittävien taistelujen tantereita. Martti Turtola valaisee taistelujen kulkua.  Käydään paikanpäällä rintamalinjoilla ja muistomerkeillä sekä sotilaiden hauta-alueiden muistopatsailla. Majoittuminen hotellissa Nikkelissä, yhteinen päivällinen hotellissa. (A, P)

4.päivä, 20.9.
Titovka, Litsajoki, Murmansk
Aamiaisen jälkeen vieraillaan ortodoksisessa tsasounassa. Matka jatkuu Liinahamarin läheltä Litsajoelle, jossa Martti Turtola kertoo jatkosodan tapahtumista. Iltapäivällä saavutaan Kuolan niemimaalle,  Kuolavuonon rannalla, tunturin rinteillä sijaitsevaan Murmanskin kaupunkiin. Majoitutaan hotelliin, joka sijaitsee lähellä ostoskeskuksia. Ohjelmassa on ennen yhteistä päivällistä Martti Turtolan luento “Maailman ainoa arktinen sota 1939-45”  Arktisen  hotellin kokoustiloissa. (A, P)

5.päivä, 21.9.
Murmanskin kaupunkikiertoajelu
Aamiaisen jälkeen opastettu Murmanskin kaupunkikiertoajelu, jonka aikana nähdään Aljosha-patsas, sukellusvene Kurskin muistomerkki ja maailman ensimmäinen atomijäänmurtaja Lenin, jonne sisustetaan parhaillaan tiedekeskusta.  Vapaata ja yhteinen päivällinen. (A, P)

6.päivä, 22.9.
Viehkeä Vienanmeri, Kantalahti
Aamiaisen jälkeen ajetaan Montsegorskin kautta Kantalahteen. Matkan aikana muistellaan Muurmannin suomalaisia. Viimeinen Venäjänpuoleinen yöpyminen on Kantalahdessa, joka on pieni, eläväinen kaupunki. Käydään ihailemassa maisemia näköalapaikalla. Majoittuminen hotelliin, yhteinen päivällinen. (A, P)

7.päivä, 23.9.
Alakurtti, Salla, Kemijärvi ja ”Taivaan tulien” maisemat
Aamiaisen jälkeen poiketaan ennen rajanylitystä Venäjän Alakurtissa ja käydään torilla. Martti Turtola kertoo kaupungin varuskunnan vaiheista. Matkalla Sallaan, uutisistakin tutulle raja-asemalle, Martti Turtola kertaa seudun sotahistoriaa. Suomen puolella katsastetaan Sallassa Salpa-puolustuslinjan pohjoinen pää.  Ajetaan vielä Kemijärvellä kierros,  Avun kolumnistina tutun Kari Väänäsen kirjoittaman ja ohjaaman TV2:n sarjan Taivaan tulet tapahtumapaikoilla. Paluu Rovaniemelle, majoittuminen hotelliin tai bussikuljetus yöjunalle. (21.15 lähtö Rovaniemeltä) (A)

8.päivä, 24.9.
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Rovaniemeltä Oulun ja Jyväskylän kautta Tampereelle, josta edelleen Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Hotellit:
Rovaniemi, hotelli Scandic 
Ivalo, Kultahippu 
Zapoljarnyi, Pechenga
Murmansk, Poliarne Zori 2 yötä
Kantalahti, Belomorje 
Rovaniemi, Scandic

Mikäli ette yövy Rovaniemellä, hyvitys matkan hinnasta 35€/yö/henkilö.


Lisämaksusta:
• yhden hengen huone 220€

Bussiaikataulu: (sitoumuksetta)
08.00 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
10.30 Tampere, Vanha kirkko, tilausajopysäkki
13.00 Jyväskylä, Matkakeskus
17.30 Oulu, matkahuolto
21.00 Rovaniemi hotelli


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 25.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 6-4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.