Armenia - Kaukasuksen kulttuurin helmi 7.-15.9.2019

Omaperäinen, turvallinen ja lähes koskematon maa sävähdyttää. Jylhän kaunis luonto vuoristoineen, ihmisten ystävällisyys ja kansan traaginen historia jättävät lähtemättömän matkamuiston. Tutustuminen ikivanhoihin perinteisiin, maaseudun elämään ja pääkaupungin moderniin vilskeeseen vievät aikamatkalle Marianne Tillmanin opastuksella.

Asiantuntijan matkassa 

Tillman Marianne

Tillman Marianne, Asiantuntijaopas

Pitkäaikainen asiantuntijaopas Armenian matkoilla. Toiminut kehitysyhteistyön johtotehtävissä Kaukasuksella ja Afrikassa yli 25 vuotta. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelman mukaisissa majoituspaikoissa 
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut 
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Jerevanista alkaen koko matkan ajan

1 338 €

 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 7.9.
Lento Helsingistä Jerevaniin. Kuljetus vierastaloon Echmiadzinissa kestää 20 min. Siellä nautitaan aamiaiset sekä päivällinen viitenä iltana.

2. päivä, 8.9.
Jerevan

Aamiaisen jälkeen Jerevanin kiertoajelu, jonka huipentuma on käynti kansanmurhan koskettavalla muistomerkillä. Iltapäivällä on aikaa kävellä 2800 vuotta vanhassa kaupungissa ja poiketa gallerioissa ja museoissa, kuten maailman suurimmassa käsikirjoitusmuseossa. Päivällinen vierastalossa. (A,P)

3. päivä, 9.9.
Amberdin linnoitus
Aamiainen vierastalossa. Retki Amberdin linnoitukselle Armenian Alpeiksi kutsutulle alueelle 2200 metrin korkeudessa. Linnoituksen perustivat armenialaisen kuningassuvun prinssit 700-luvulla. Retkellä mahdollisuus leppoisaan kävelyyn nauttien raikkaasta ilmasta ja huikeasta maisemasta. Retken aikana tutustutaan myös kansan omintakeisiin aakkosiin. Ajoa n. 3 tuntia. Päivällinen vierastalossa. (A,P)

4. päivä, 10.9.
Sevanjärvi
Aamiainen vierastalossa. Suunnataan lähes 2000 metrin korkeuteen järvelle, jonka kristallinkirkas vesi vaihtaa väriänsä päivän valosta riippuen. Mahdollisuus uimiseen ja lounaaseen. Retki jatkuu pohjoiseen maan metsäisimpään Lorin maakuntaan, jossa esitys kansanperinteistä yrttiteen maistajaisten lomassa. Ajoa noin 4 tuntia. Päivällinen vierastalossa. (A,P)

5. päivä, 11.9.
Khor Virap
Aamiainen vierastalossa. Dramaattisella Turkin rajalla sijaitseva kukkulaluostari on armenialaisen kristillisyyden kehto. Kukkulalla sijaitsi 200-luvulla vankityrmä, jossa Grigor Valontuoja eli yli 13 vuotta. Khor Virapista on upea näkymä pyhälle vuorelle Araratille, jonka rinteeseen Nooan arkin kerrotaan rantautuneen. Vieraillaan viinitehtaassa Arenin aleella. Päivällinen vierastalossa. Ajoa noin 4 tuntia. (A,P)

6. päivä, 12.9.
Garni ja Geghard
Aamiainen vierastalossa. Garnissa on Armenian ainoa alkuperäiseen muotoonsa restauroitu pakanatemppeli. Ajanlaskun alussa rakennettu temppeli sijaitsee silmiä hivelevän maiseman ympäröimänä vuorenrotkojen kupeessa. Garnista jatketaan UNESCO:n suojelukohteeseen Geghardiin, jonka vuorenseinämiä koristavat erilaiset ornamentit ja hautakivet 100-luvulta. Retkellä lounas. Ajoa runsas 2 tuntia.(A,L)

7. päivä, 13.9.
Echmiadzin
Aamiainen vierastalossa. Armenia julistautui ensimmäiseksi kristityksi kansaksi vuonna 301. Sen jälkeen rakennettiin kirkko, jonka sanotaan olevan maailman vanhin. Armenian Apostolisella kirkolla on edelleen vahva merkitys ihmisten arkielämään. Vierailu Echmiadzin kaupungissa ja katedraalissa. Päivällinen vierastalossa. (A,P)

8. päivä, 14.9.
Jerevan
Aamiainen vierastalossa. Vapaapäivä Jerevanissa, ainakin legendaarisella Vernisage torilla kannattaa vierailla. Läksiäispäivällinen Jerevanissa. (A,P)

9. päivä, 15.9.
Lento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Kiova 12.25 – 14.30 Ukraine Airlines
Kiova – Jerevan 20.10 – 23.50 Ukraine Airlines
Jerevan – Kiova 05.50 – 07.50 Ukraine Airlines
Kiova – Helsinki 09.30 – 11.35 Ukraine Airlines


Majoitus

Machanents'in matkailu-ja taidekeskus Echmiadzinissa puolen tunnin ajon päässä Jerevanista.  Vierastalossa on omaperäisesti sisustettuja 2 hengen huoneita, joissa jaetut kylpyhuoneet. Lisämaksusta oma kylpyhuone. Majoitusrakennuksia on kaksi. Yhteiset ateriat puutarharavintolassa.

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone kylpyhuoneella 180 €
• oma kylpyhuone kahden hengen huoneessa 90 €/hlö


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmään otetaan 10-14 osanottajaa.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.