Armenian vuoriston aarteita 26.9.-4.10.2020

Pohjois-Armenian sykähdyttäviä maisemia, idyllisiä kyliä ja arkaaisia luostareita ja linnoituksia. Pieni vuoristomaa kätkee syliinsä ikiaikaisen kulttuurin. Ohjelmassa myös jonkin verran patikointia. Maaseudun rauha ja jylhät vuoristomaisemat sekä kaupunkien moderni elämänmeno luovat kiehtovia kontrasteja elämästä idän ja lännen yhtymäkohdassa. Armenialaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan johdattaa asiantuntijaopas Wilhelmiina Virolainen.

Asiantuntijan matkassa 

Virolainen Wilhelmiina

Virolainen Wilhelmiina, asiantuntijaopas

Armenian ja Georgian tuntija. Luontoihminen, jonka sielunmaisema on Kaukasuksen vuoristossa. Teologi ja muusikko; erityisalana on itäinen kulttuuri ja kristillisyys. 20 vuoden ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelman mukaisissa majoituspaikoissa 
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut 
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Jerevanista alkaen koko matkan ajan

1 438 €

 

 


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 26.9.
Jerevan
Lento Helsingistä Kiovan kautta Jerevaniin, jossa majoitutaan keskustahotelliin.

2. päivä, 27.9.
Sevanjärvi ja Dilijan
Aamiainen hotellissa. Ajo Dilijanin vuoristokaupunkiin. Matkalla käydään Bjnin keskiaikaisen linnoituksen raunioilla ja 2000 metrin korkeudessa sijaitsevalla Sevanjärvellä, missä voi nauttia lounaaksi kuuluisaa Sevanin siikaa. Mahdollisuus uimiseen. Majoitus ja päivällinen Dilijan Orran vierastalossa, jonne saavutaan illalla. (A,P)

3. päivä, 28.9.
Haghartsinin ja Goshavankin luostarit
Aamiainen vierastalossa. Vierailu kahdessa keskiaikaisessa luostarissa Dilijanin läheisyydessä ja tutustuminen armenialaisiin perinteisiin. Ajoaika noin 1,5 tuntia. Päivällinen ja majoitus vierastalossa. (A,P)

4. päivä, 29.9.
Ijevan
Aamiaisen jälkeen tutustutaan armenialaisen pikkukaupungin vilkkaaseen elämänmenoon Ijevanissa sekä vanhaan viininvalmistusperinteeseen. Ajoaika noin 1,5 tuntia. Päivällinen ja majoitus vierastalossa. (A,P)

5. päivä, 30.9.
Dilijanin kansallispuisto
Aamiaisen jälkeen lähdetään Dilijanin kansallispuistoon. Mahdollisuus eripituisiin patikkaretkiin. Iltapäivällä perehdytään armenialaisiin hääperinteisiin ja kansantapoihin. Päivällinen ja majoitus vierastalossa. (A,P)

6. päivä, 1.10.
Spitak - Aparan - Jerevan
Aamiainen vierastalossa. Ajetaan takaisin Jerevaniin. Matkalla mm. Spitakin kaupunki, jossa vuoden 1988 maanjäristyksen jäljet ovat yhä havaittavissa. Pysähdys Aparanin leipomossa, jossa on mahdollisuus ostaa paikallisia herkkuja. Nähdään myös ainutlaatuinen armenialaisten aakkosten kivimuodostelma. Päivällinen ja majoitus Jerevanissa. Päivän ajomatka noin kolme tuntia. (A,P)

7. päivä, 2.10.
Geghardin luolaluostari ja Garnin kylä
Aamiaisen jälkeen ajo Geghardin luolaluostariin, joka on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Paluumatkalla pysähdytään Garnin kylään, jossa sijaitsee temppeli 100-luvulta huikean maiseman keskellä. Tutustutaan perinteisen lavash-leivän leivontaan ja nautitaan lounas Garnissa. Paluu Jerevaniin iltapäivällä. Majoitus Jerevanissa. (A,L)

8. päivä, 3.10.
Jerevan
Aamiainen hotellissa. Kiertoajelu Jerevanissa ja yhteinen lounas. Iltapäivällä vapaata aikaa esim. ostoksiin ja museokäynteihin. Majoitus Jerevanissa. (A,L)

9. päivä, 4.10.
Lento varhain aamulla Jerevanista Kiovan kautta Helsinkiin. ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Kiova 15.05 – 17.10 Ukraine Airlines
Kiova – Jerevan 20.10 – 23.50 Ukraine Airlines
Jerevan – Kiova 05.50 – 07.50 Ukraine Airlines
Kiova – Helsinki 09.30 – 11.35 Ukraine Airlines


Majoitus

Elysium Gallery Hotel, Jerevan, 26.-27.9., 1.-4.10.
Keskitasoinen hotelli Jerevanin keskustassa. Huoneissa ilmastointi, wi-fi, suihku/wc. 

Dilijan Orran vierastalo, 27.9.-1.10.
Vaatimaton vierastalo pienessä kaupungissa 1500 metrin korkeudessa parin tunnin ajon päässä Jerevanista ja lentokentältä. 2-hengen huoneet ovat yksilöllisiä, ja kaksi huonetta jakavat kylpyhuoneen. WiFi. Kotiruoka antaa makuelämyksiä.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 220 €Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmään otetaan 10-14 osanottajaa.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.