Arto Nybergin matkassa: Laitakaupungin Lontoo 4.-7.6. ja 4.-7.10.2018

Yksi miljoonakaupunki Lontoon tunnusmerkeistä ovat sen tuhannet pubit. Niissä on vietetty häitä ja hautajaisia, kirjoitettu maailmankirjallisuuden klassikoita, väitelty, tapeltu, rakastettu ja erottu. TV-toimittaja Arto Nyberg on kolunnut Lontoon pubeja jo 25 vuotta, eikä ole saanut niiden tunnelmasta tarpeekseen. Ilta-Sanomien toimittaja Kari Ylänteen kanssa hän kirjasi näkemäänsä ja kokemaansa kansien väliin ja tuloksena oli pub-opas ’Lontoon pubit – 100 parasta´ (Heinäpään viestintä, 2005). Nyt Arto lähtee oppaaksi satoja vuosia vanhoihin ja uudempiin pubeihin. Ota mukavat kengät mukaan ja lähde tutkimusmatkalle!

Tällä matkalla pääpaino on Lontoon kiertämisessä jalkaisin ja metrolla. Pubeissa jokainen maksaa juomansa itse Arto Nybergin suositusten mukaan. Tunnelma on rento, mutta tarkoituksena kuitenkin saada kattava tuntemus Lontoon erilaisiin pubeihin ja alueisiin.

 

Asiantuntijan matkassa 

Nyberg Arto

Nyberg Arto, Asiantuntijaopas

Pitkän linjan toimittaja ja juontaja, joka isännöi myös omaa haastatteluohjelmaansa TV1:llä. Nyberg on kirjoittanut Kari Ylänteen kanssa kirjan Lontoo ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat lennot Lontooseen
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (3 x aamiainen, 1 x ruokailu, 1 x lounas)
• ohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsymaksut
• neljän vrk:n metrolippu
• Arto Nybergin opaspalvelut

890 €

Lukuvinkkejä

Kari Ylänne ja Arto Nyberg Lontoon pubit – 100 parasta

1.päivä
Pubikierros alkaa, Victoria pub ja Fleet street
Lento Lontooseen. Lähtö junalla Paddingtoniin, jossa aloitetaan pubikierros legendaarisesta The Victoria -pubista. Täällä syödään lounas ja nautitaan matkan ensimmäinen olut Arto Nybergin kertoillessa Lontoosta. Lounaan jälkeen viedään tavarat metrolla hotelliin, jossa pieni lepohetki ennen illan retkeä vanhalle sanomalehtikadulle, Fleet Streetille. Tutustaan tämän alueen pubeihin.

2.päivä
Toinen pubipäivä
Aamiainen. Lähtö tutustumaan Itä- Lontoon pubeihin. Jokainen tilaa olutta oman makunsa mukaan Arton kertoessa ympäristöstä. Whitechapelin ja Bethnal Greenin alueilla on rikas ja monikulttuurinen historia, jonka pubit ovat nähneet vuosisatojen aikana paljon. Yhteinen ruokailu intialaisessa ravintolassa.

3.päivä
Vapaapäivä
Aamiainen. Vapaapäivä Lontoossa. Arto Nyberg antaa vinkkejä vapaapäivän viettoon.Illaksi kokoonnutaan hotelliin ja lähdetään viettämään viimeinen pubi-ilta.

4.päivä
Borough Market
Aamiainen. Viimeisenä päivänä lähtö värikkäälle Borough Market -torille, jossa tarjolla maistiaisia erilaisissa myyntikojuissa. Lounasvaihtoehtoja on laidasta laitaan, pubeja unohtamatta. Kierrellään aluetta ja nautitaan omakustanteinen lounas ennen lähtöä kentälle.

Lentotiedot (sitoumuksetta)
Helsinki - Lontoo 08:00 - 09:10
Lontoo - Helsinki 18:05 - 23:00


Majoitus
Hotel Tavistock ***
Tavistock Square, Lontoo


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 190€