Arvo Tuomisen matkassa Laatokan ympäri 19.-22.5.2022

Viipuri - Käkisalmi (1 yö) - Sortavala (1yö) - Aunus - Pietari (1yö)

Tervetuloa elämysmatkalle Euroopan suurimman järven ympäri!

Asiantuntijan matkassa 

Tuominen Arvo

Tuominen Arvo, asiantuntijaopas

Toimittaja Arvo Tuominen on tullut rajan molemmin puolin tunnetuksi Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa käsittelevistä dokumenttielokuvista. Erityisen hyv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset bussikuljetukset suomalaisella tilausajobussilla
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja tutustumiskäynnit
• ohjelman mukaiset Arvo Tuomisen asiantuntijaopastukset matkalla
• ryhmäviisumi Suomen kansalaiselle

879 €

 

Lukuvinkkejä

Arvo Tuominen: Karjala - koko tarina


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 19.5.
Viipuri, Muolaa, Rautu, Kiviniemi, Käkisalmi
Bussimatka Vaalimaan raja-aseman kautta Viipuriin, missä tehdään Viipurin kaupunkikierros ja nautitaan lounas ravintola Espilässä. Matka jatkuu Muolaan kautta Mannerheim-linjaa myötäillen Rautuun, missä teemana on inkeriläisyys. Käynti myös Igoran uudella F-1 radalla(ohjelmassa v.2023) ja automuseossa. Matkan jatkuessa Kiviniemeen perehdytään Vuoksen ja Taipaleen historiaan. Matka jatkuu Käkisalmeen, missä tutustutaan Käkisalmen linnoitukseen ja sen museoon. Majoittuminen ja illallinen. (L,P)

2. päivä, 20.5.
Lahdenpohja, Sortavala, Salmi, Rajakontu, Vitele, Aunus
Aamiaisen jälkeen matka Käkisalmesta jatkuu ja saadaan samalla yleiskatsaus Lahdenpohjasta. Bussimatka läpi kauniin kesäisen Karjalan kohti Sortavalaa, missä tehdään kaupunkikiertoajelu. Lounas Sortavalassa. Vanhan rajan ylitys. Evästauko matkan varrella kohti Aunusta. Tutustutaan Aleksanteri Syväriläisen luostariin. Majoittuminen ja illallinen. (A, L, P)

3. päivä, 21.5.
Lotinapelto, Vanhan Laatokan linnoitus, Piiritysmuseo, Pähkinälinna, Pietari
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Syvärin ylitse kohti Venäjän vanhinta pääkaupunkia Staraja Ladogaa, Vanhan Laatokan linnoitusta. Lounas linnoituksen läheisyydessä. Käynti Leningradin piiritystä kuvaavassa Diorama-museossa. Matkan jatkuessa lauttamatka ja tutustuminen historiarikkaaseen Pähkinälinnaan. Pietarissa majoittuminen hotelli Dostojevskyyn. Loppu ilta vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Hotellin takana sijaitsee Pohjois-Euroopan paras ravintolakatu Ul. Rubinsteina, jonka varrelta kukin voi valita mieleisensä ruokapaikan. (A, L)

4. päivä, 22.5.
Siestarjoki, Kuokkala, Kellomäki, Terijoki, Vammelsuu, Raivola
Aamiaisen jälkeen tehdään yhteinen Pietarin kaupunkikiertoajelu. Matka jatkuu tutustuen rannikkoalueeseen. Käydään mm. Terijoella Kuusisen hallituksen “palatsilla”, Vammelsuussa Rakkauden haudalla ja Raivolassa Edith Södergranin muistomerkillä. Bussimatka Vaalimaan raja-aseman kautta Suomeen. Omakustanteinen lounas rajanylityksen jälkeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Majoitus
19.-20.5. Kexholm hotel
1 yö. Sijaitsee Priozerskissa. Huoneissa TV, hiustenkuivaaja. Hotellissa ravintola, sauna.
Yhden hengen huoneet hotelli Korelasta, Priozyorskissa. 
20.-21.5.Hotelli Staraja Sloboda, 1 yö. Uudehko turistikeskus lähellä Lotinapellon kylää. Ryhmän majoitus hotellihuoneissa ja mökeissä. Kaikissa huoneissa/mökeissä mukavuudet.
21.-22.5.Hotelli Dostojevsky, 1 yö. Hyvätasoinen Pietarin kaupunkihotelli. Sijainti lyhyen kävelymatkan päässä Nevski Prospektilta ja ravintolakatu Ul. Rubinsteinalta. Rakennus on vuodelta 1837 ja avattiin kunnostettuna 2003. Huoneissa suihku, tv, puhelin, internetyhteys, minibaari. Hotellissa ravintola, baari, kuntokeskus, sauna. Kauppakeskuksen elintarvikemyymälä avoinna 24 h.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 150 €

BUSSIAIKATAULU
06.00 Tampere, Vanha kirkko
07.00 Hämeenlinna, Wetterhoffin tilausajopysäkki
08.30 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
09.10 Porvoo, Shell Kuninkaanportti
10.40 Karhula, matkahuolto
11.15 Vaalimaa, Rajahovi


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon. 

Ryhmän minimikoko 30.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen. Venäjän E-viisumi ei sovellu tälle matkalle. Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.