Arvo Tuomisen matkassa Suomen rajat ja rauhat 14.-17.6.2022

Tartto - Narva - Täyssinä - Pietari - Stolbova - Siestarjoki - Viipuri - Hamina

Suomen itäraja on vuosisatojen saatossa siirtynyt useaan otteeseen eri sotien seurauksina. Lähde Arvo Tuomisen matkassa tutustumaan historian ratkaisupaikkoihin!

Asiantuntijan matkassa 

Tuominen Arvo

Tuominen Arvo, asiantuntijaopas

Toimittaja Arvo Tuominen on tullut rajan molemmin puolin tunnetuksi Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa käsittelevistä dokumenttielokuvista. Erityisen hyv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset bussikuljetukset suomalaisella tilausajobussilla
• laivamatka Helsinki - Tallinna Megastarilla kansipaikoin
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja tutustumiskäynnit
• ohjelman mukaiset Arvo Tuomisen asiantuntijaopastukset matkalla
• Venäjän henkilökohtainen viisumi Suomen kansalaiselle

1 148 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 14.6.
Tartto
Bussimatka Tampereelta Helsingin satamaan ja laivamatka Tallinnaan, myöhäinen aamiainen laivalla. Jatketaan bussilla Tarttoon, majoittuminen. Iltapäivällä tutustutaan Tarton rauhanneuvottelujen neuvottelupaikkaan ja neuvottelujen kulkuun. Yhteinen illallinen. (A,P)

2. päivä 15.6.
Narva, Täyssinän kylä, Kaprionin linna ja Pietari
Aamiaisen jälkeen ajetaan Peipsjärven rantaa ja sipulitietä pitkin Narvaan. Yhteinen lounas, jonka jälkeen tutustutaan Stolbovan rauhaan liittyneeseen Inkerinmaan historiaan. Rajanylityksen jälkeen ajetaan Täyssinän kylään, jossa solmittiin Täyssinän ikuinen rauha vuonna 1595. Matka jatkuu Kaprion linnaan, jonka ruotsalaiset valtasivat vuonna 1581, mutta luovuttivat Venäjälle Täyssinän rauhassa. Saapuminen Pietariin ja majoittuminen. (A,L)

3. päivä 16.6.
Stolbovan rauha ja Pähkinäsaaren rauha
Aamiaisen jälkeen ajetaan Stolbovan kylään, jossa perehdytään vuonna 1617 solmittuun Stolbovan rauhaan ja siihen liittyvään historiaan. Jatketaan Vanhaan Laatokan linnaan, lounas. Matka jatkuu edelleen Pähkinälinnaan, missä tutustutaan vuoden 1323 Pähkinäsaaren rauhan tekopaikkaan ja historiaan. Yhteinen illallinen. (A,L,P)

4. päivä 17.6.
Siestarjoki, Tarton rauhanraja, Viipuri, Hamina
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti kotia Siestarjoen kautta. Käydään läpi vuoden 1833 rajankäynti ja vuonna 1864 tapahtuneen Siestarjoen Venäjään liittämisen historia. Katsastetaan Tarton rauhanneuvottelujen pitopaikka, Rajajoen rautatieaseman paikka ja Tarton rauhan rajalla olevan Rajajoen paikka. Lounas Viipurissa, jonka jälkeen ylitetään Moskovan rauhojen (1940 ja 1944) sekä Uudenkaupungin rauhan 1721 raja ja siirrytään Haminaan käsittelemään vuoden 1809 Haminan rauhaa aluelisäyksineen ja Vanhan Suomen liittämistä Suomen suuriruhtinaskuntaan vuonna 1812. Käynti sotilaskodissa. Lopuksi ylitetään Pyhtäällä Turun rauhan (1743) raja ja saavutaan Helsinkiin illansuussa. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Bussiaikataulu:
6.30 Tampere, Vanha kirkko
7.30 Hämeenlinna, Wetterhofin pysäkki
9.00 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
9.30 Helsinki, Länsiterminaali 2

Laiva-aikataulu:
Helsinki - Tallinna 10.30 - 12.30, Megastar


Majoitus
14.-15.6.. hotelli Dorpat ***, Tartto, 1 yö
Keskitason hotelli Dorpat sijaitsee Tarton keskustassa, Emajoen liikekorttelissa. Vain muutaman askeleen päässä hotellista on lisäksi Vanhakaupunki, teatteri ja ostoskeskuksia. Useimmissa huoneissa on kokolattiamatto. Huoneissa on wc/suihku, ilmastointi, tv, WiFi, hiustenkuivaaja.
15.-17.6 hotelli Dostojevsky **** , Pietari, 2 yötä
Keskitasoinen hotelli sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Nevski Prospektilta ja ravintolakatu Ul. Rubinsteinalta. Rakennus on vuodelta 1837 ja avattiin kunnostettuna 2003. Huoneissa suihku, tv, puhelin, internetyhteys, minibaari. Ravintola, baari, kuntokeskus, sauna. Kauppakeskuksen elintarvikemyymälä avoinna 24 h.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 220 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 25.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.

Koronavirus voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin, joten pyydämme, että lähetätte viisuminhakuun tarvittavat dokumentit (passi, max. 6 kk vanha värillinen passikuva ja täytetty viisumikaavake) vasta saatuanne Lomalinjalta lisätietoja matkaanne koskevista ajankohtaisista käytännöistä. Ohjeistamme hakukäytännöistä noin 2 kk ennen matkaa. Huomioittehan, että mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.