Arvo Tuomisen matkassa Vienan Karjala ja Solovetsk 25.-30.8.2019

Kostamus (1 yö) - Kalevala (1 yö) - Solovetsk (1 yö) - Belomorsk (1 yö) - Petroskoi (1 yö)

Tarunhohtoinen Viena, Uhtuan runokylät, hyvyyden ja pahuuden saarena tunnettu Solovetsk, kertomuksia Stalinin kanavasta sekä Petroskoi - Äänisen helmi.

Asiantuntijan matkassa 

Tuominen Arvo

Tuominen Arvo, Asiantuntijaopas

Toimittaja Arvo Tuominen on tullut rajan molemmin puolin tunnetuksi Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa käsittelevistä dokumenttielokuvista. Erityisen hyv ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilento turistiluokassa Helsinki-Kajaani ja junamatka Kitee-Helsinki
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja ateriat
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut
• Venäjän henkilökohtainen viisumi Suomen kansalaiselle

1 286 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 25.8.
Helsinki, Kajaani, Kostamus
Finnair lento 9.40. Helsingistä Kajaaniin, jonne laskeudutaan 10:40. Bussi ryhmää vastassa, ajo Kajaanin matkahuoltoon,josta matkustajia nousee kyytiin klo 11.15. Ajo Kajaanista Vartiuksen raja-aseman kautta Kostamukseen. Lounas päivän aikana. Kiertoajelu, majoittuminen ja illallinen hotellissa. (L,P)

2. päivä, 12.8., 26.8.
Vuokkiniemen vienalaiskylä, Kis-kis-kukkulat, Kalevala
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Vuokkiniemen vienalaiskylään, ja edelleen Kis-kis-kukkuloiden kautta Kalevalaan. Lounas matkapäivän aikana. Majoittuminen ja illallinen hotellissa. (A,L,P)

3. päivä, 13.8., 27.8.
Paanajärvi, Vienan Kemi, Solovetsk
Aamiaisen jälkeen matkataan Paanajärven runokylään, jossa nautitaan venäläinen lounas perheissä. Matka jatkuu edelleen Vienan Kemiin, josta iltalaiva Solovetskiin. Majoittuminen ja illallinen hotellissa. (A,L,P)

4. päivä, 14.8., 28.8.
Hyvyyden ja pahuuden saari Solovetsk
Aamiaisen jälkeen tutustuminen Solovetskiin. Lounas päivän aikana. Illallinen ja Arvo Tuomisen esitelmä "Stalinin kanava" laivamatkalla Belomorskiin. Yöpyminen Belomorskissa. (A,L,P)

5. päivä, 15.8., 29.8.
Belomorsk (Sorokka), Uikujoen kalliopiirrokset
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Uikujoen kalliopiirroksiin, jonka jälkeen matka jatkuu Karhumäkeen, missä nautitaan lounas. Jatketaan Sandarmohoon, Poventsaan ja Petroskoihin, jossa majoittuminen ja illallinen hotellissa. (A,L,P)

6. päivä, 16.8., 30.8.
Petroskoi, Prääsä, Sortavala
Aamiaisen jälkeen paluumatka alkaa Prääsän kautta Sortavalaan ja edelleen Värtsilä-Niiralan kautta Kiteelle. Lounas päivän aikana. Junamatka Kitee-Helsinki. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu(sitoumuksetta)
25.8. Helsinki-Kajaani 09:25 - 10.40. Finnair


Päivät 1-2, Hotelli Fregat, 1 yö
Fregatin lomakylässä, Kostamuksen keskustasta ulkopuolella, kauniin Kontokkijärven rannalla sijaitseva vaatimaton hotelli ja mökit. Hotellissa 8x2-hengen huone, mökeissä on omat makuuhuoneet, mutta yhteinen kylpyhuone.
Päivät 2-3, Hotelli Welt, Kalevala, 1yö ja hotelli Sampo 
Vaatimaton hotelli Keski-Kuittijärven rannalla. Hotellissa on 4 x 2hh(parivuode), 5 x kahden hengen huone erillisillä vuoteilla ja 4 x soluhuone, joissa kahdelle huoneella on yhteinen kylpyhuone. 
Päivät 3-4, Hotelli Solovki, Solovetsk, 1yö
Kauniin puistoalueen ympäröimä vaatimaton hotelli lähellä Solovetskin luostaria ja merenrantaa.
Päivät 4-5, Hotelli Gandvik, Belomorsk, 1yö
Vaatimaton keskustahotelli Uikujoen rannalla.
Päivät 5-6, Hotelli Onego Palace, Petroskoi, 1yö
Moderni, suurehko hotelli Äänisen rannalla. Ravintolat, kaupat, kahvilat ja nähtävyydet kävelymatkan päässä.

Huoneet jaamme varausjärjestyksessä. 


Juna-aikataulu(sitoumuksetta)
30.8. Kitee-Helsinki 18.48-22.59

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 170 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 30.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.