Barcelonan taideaarteet 28.9.-2.10.2023

Katalonian sydämessä sijaitseva Barcelona on monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa jokaiselle jotakin! Kaupunki on tunnettu erityisesti arkkitehtuurin kauhukakaran, Antoni Gaudin rakennuksista, jotka värittävät kaupunkikuvaa ja antavat sille omanlaisensa ilmeen. 

Monipuolisten nähtävyyksien lisäksi, matkan aikana tutustutaan Katalonian taiteen historiaan Katalonian kansallistaidemuseossa, MNAC:ssa, vieraillaan Salvador Dalin syntymäkaupungissa, Figueresissa, sekä uppoudutaan Joan Mirón upeisiin maalauksiin ja veistoksiin. Taideasiantuntija Veikko Halmetoja johdattaa luennoillaan Joan Mirón ja aikalaisten tuotantoon sekä Euroopan romaaniseen ja goottilaiseen taiteeseen.   

Asiantuntijan matkassa 

Halmetoja Veikko

Halmetoja Veikko, taideasiantuntija

Galleristi ja kuraattori, joka on kirjoittanut kuvataidekritiikkejä pitkään muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aikaisemmin toiminut Mäntän kuvatai ...

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Erityisesti kasvit, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä Pasin sydäntä. Pasin matkassa p& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa  
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset, ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • ruokajuomat
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

1 596 €

 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 28.9.
Barcelona
Finnairin iltalento Barcelonaan, missä paikallisopas ryhmää vastassa. Kuljetus hotellille, majoittuminen ja iltapala. (iltapala)


2. päivä 29.9.
Kaupunkikiertoajelu ja Katalonian kansallistaidemuseo MNAC
Aamiaisen jälkeen taideasiantuntija Veikko Halmetoja luennoi aiheesta "Euroopan romaaninen ja goottilainen taide". Lähdetään kaupunkikiertoajelulle, jonka aikana nähdään Barcelonan tärkeimmät nähtävyydet. Kiertoajelun päätteeksi vieraillaan Katalonian kansallistaidemuseossa, MNAC:ssa (Museu Nacional d'Art de Catalunya), joka sijaitsee upealla paikalla Montjuicin kukkulan rinteillä. Itse rakennus on valmistunut Espanjan paviljongiksi kansainväliseen näyttelyyn vuonna 1929. Tutustutaan romaanisen taiteen kokoelmaan, joka on yksi maailman suurimmista ja jonka teokset on pelastettu ympäri Kataloniaa olevista vanhoista kirkoista. Yhteinen lounas ja paluu hotellille, ilta vapaa. (A,L)

3. päivä 30.9.
Figueres ja Salvador Dali
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Figuerasin vilkasta kaupunkia, joka sijaitsee Ranskan rajan tuntumassa. Kyseessä on Salvador Dalin syntymäkaupunki, ja siellä sijaitsee Espanjan kolmanneksi tunnetuin museo, Salvador Dalin museo (The Dali Theatre Museum), joka on taitelijansa näköinen: hullu ja shokeeraava, täynnä mitä uskomattomampia mielikuvituksen tuotteita. Dali on itse suunnitellut museon viimeisintä yksityiskohtaa myöten. Mukana on laaja kirjo Dalin tuotantoa, maalauksia ja veistoksia. Lounas päivän aikana, ilta vapaa. (A,L)

4. päivä 1.10.
Montjuic ja Miró
Aamiaisen jälkeen Veikko Halmetojan toinen luento "Joan Miró ja aikalaiset". Luennon jälkeen lähdetään kohti Montjuic-kukkulaa. Nousemme bussilla noin 100m korkeuteen näköalapaikalle. Iltapäivällä vieraillaan Miró-museossa, josta löytyy ainutlaatuinen kokoelma Mirón maalauksia ja veistoksia. Myös itse rakennus on arkkitehtoonisesti upea kokemus. Päivällinen Patagonia Wine & Beef -ravintolassa. (A,P)

5. päivä 2.10.
Kotiinpaluu
Aamiaisen jälkeen huoneidenluovutus ja kuljetus lentoasemalle, lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Barcelona 17.05 – 20.05 Finnair
Barcelona – Helsinki 10.05 – 15.10 Finnair


Majoitus
Hotelli Grupotel Gran Via 678 **** sijaitsee kaupungin läpi kulkevan Gran Via -kadun varrella,  noin 300 metrin päässä Passeig de Gracia -kadulta ja Plaza Catalunyalta. Huoneissa ilmastointi, TV, tallelokero, wifi. Hotellissa on ravintola. 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 25.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.