Bella Italia – ruoka- ja viinimatka Pohjois-Italiaan 14.-19.10.2021

Viiniä, suklaata, juustoja ja muita herkkuja - aitoa Italiaa!

Piemonte - Veneto - Lombardia

Lähde mukaan aisteja kutkuttavalle ruoka- ja viinimatkalle Piemonten, Veneton ja Lombardian maakuntiin. Syksyisin viininkorjuun aikaan pääsee tutustumaan itse viininvalmistukseen. Nautitaan hyvästä ruuasta, viineistä ja kauniista maisemista. Piemonte on tunnettu vaihtelevasta luonnostaan jylhine vuorineen ja vehreine kukkuloineen. Herkkusuu nauttii erinomaisesta keittiökulttuurista laadukkaine raaka-aineineen, sillä täältä ovat kotoisin loistokkaat barolo- ja barbaresco –punaviinit, loistavat juustot sekä herkullinen suklaa. Piemonten keittiökulttuuriin tutustutaan leppoisan kokkikurssin merkeissä. Veneto on kuuluisa oliiviöljystään, juustoistaan sekä maistuvista punaviineistään, joista kuninkaana loistaa suuri amarone. Lombardian maakunnassa viljellään riisiä maukkaisiin risottoihin sekä rypäleitä raikkaisiin kuohuviineihin.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Asiakkaamme suosittelevat

Täydelliset majoituspaikat, ihana ruoka ja viinit sekä kaikki muu. Kokkikurssi oli mahtava! Tarjottavaa oli yli odotusten. Mielettömän hyvä opas Satu Mäkelä! Hänellä on aivan valtava tietomäärä. -Merja

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• viinin, kuohuviinin, tryffelin, suklaan, aperitiivin, juuston ja oliiviöljyn maistajaiset
• kokkikurssi viineineen viinitilalla Barolon alueella
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Italiassa
• ruokajuomat: päivällinen ½ pulloa viiniä, ½ l mineraalivettä per hlö: lounas ¼ l viiniä ja ½ l mineraalivettä

1 498 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 14.10.
Piemonte
Aamulento Helsingistä Milanoon. Asiantuntijaopas on vastassa lentokentällä. Bussimatka kohti Piemontea ja Italian suurinta riisinviljelysaluetta, jossa tutustutaan riisinviljelykseen ja maistellaan maukasta risottoa. Piemontessa majoittuminen Alban läheisyyteen Relais Montemarinoon keskelle hasselpähkinälehtoa. Pieni lepohetki, jonka jälkeen piemontelainen buffet-päivällinen. Päivän ajomatka noin 195 km. (L,P)

2. päivä 15.10.
Tryffeleitä ja kokkailua
Aamiainen. Aikainen aamu on hyvää aikaa löytää tryffeli- eli multasieniä yhdessä koulutetun koiran kanssa: etsintäretki ja tryffelituotteiden maistelua pähkinälehdossa. Matka jatkuu kauniin La Morran kukkulan huipulle, josta laskeudutaan vuoristomaisemia ihastellen viinilaaksoon. Viinitilalla perehdytään piemontelaiseen maalaiskeittiöön ja tilan viineihin. Iltapäivällä paluu majoituspaikkaan, jossa ilta vapaa omiin herkutteluhetkiin. Päivän ajomatka noin 25 km. (A,L)

3. päivä 16.10.
Alba - Barolo - Cherasco
Aamupäivällä tutustumme Alban kaupunkiin, jossa lauantaisin on paikallismarkkina: syksyllä myyntiin tulevat erilaiset marmeladit, sienituotteet ja luonnollisesti valkotryffelit. Kulttuurinnälkäiselle pelkästään Alban tiiviisti rakennettu vanhakaupunki holvikäytävineen ja punatiilisine torneineen on mukava ’keskiaikainen’ elämys. Siirrymme Barolon viinialueelle ja tutustumme baroloviiniin alueellisella viinivarastolla teknisen viininmaistatuksen merkeissä; onhan Barolon punaviini yksi maailman parhaimmista punaviineistä. Illansuussa vierailemme vielä Cherascon pikkukaupungissa tutustumassa suklaamestarin tuotteisiin.Paluu majoitukseen ja ilta vapaa. (Päivän ajomatka noin 50 km.) (A)

4. päivä 17.10.
Piemonte – Lombardia - Valpolicella
Aamiainen. Bussimatka Lombardian kautta Valpolicellan alueelle. Vierailu matkan varrella Oltrepo Pavesen viinialueella, jossa nautitaan yhteinen lounas ja tutustutaan myös grappan valmistukseen. Iltapäivällä saavutaan viinitilalle Valpolicellan sydämeen, jossa majoittuminen seuraaviksi öiksi. Nautitaan kevyt juustopäivällinen tilalla ja tutustutaan tilan viineihin.  Päivän ajomatka noin 250 km. (A,L,P)

5. päivä 18.10.
Verona
Aamiaisen jälkeen siirrymme Negrarin pikkukaupunkiin, jossa on paikallismarkkinat sekä Pojegan kaunis puutarha. Palaamme hetkeksi takaisin majoitukseen, jonka jälkeen iltapäivällä siirrymme Romeon ja Julian kotikaupunkina tunnettuun Veronaan. Teemme kävelykierroksen kaupungin keskustassa ja näemme mm. kuuluisan Julian parvekkeen sekä tunnetuimmat aukiot Piazza Erben ja Piazza dei Signorin sekä Veronan kuuluisan oopperanäyttämön, Arena di Veronan. Ennen päivällistä tutustumme trendikkäisiin aperitiiveihin mm.Hugoon ja Aperol-spritziin, jonka jälkeen viiden ruokalajin jäähyväispäivällinen ruokajuomineen. (Päivän ajomatka noin 75 km.) (A, P)

6. päivä 19.10.
Valpolicella-Bardolino- Franciacorta - Malpensa
Lähdemme aamulla kohti Gardajärveä, jossa tutustumme Bardolinon alueen oliiviöljyn valmistukseen. Gardajärveltä jatkamme kohti Franciacortan kuohuviinialuetta, jossa nautimme vielä lounaan ruokajuomineen sekä tutustumme kuohuviinin valmist. en jälkeen ajo Malpensan lentokentälle, josta Finnairin iltalento Helsinkiin. (Päivän ajomatka noin 175 km.). (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Milano 07.50 - 09.55 Finnair
Milano – Helsinki 19.00 - 22.55 Finnair


Hotellit
Päivät 1-4, 3 yötä, Relais Montemarino, Borgomale, Piemonte
Hyvän palvelun pienhotelli Piemonten pähkinälehdossa. Huoneissa on laattalattiat ja tv. Huoneet on sisustettu yksilöllisesti ja ne ovat keskenään erilaisia. Sisätiloissa lämmitetty uima-allas.

Päivät 4-6, 2 yötä, Agriturismo Costa degli Ulivi, Fumane, Veneto
Kotoisa maaseutumajoitus paikallisen perheen johtamalla vehreällä viinitilalla. Paljon yleistä tilaa, mm. olohuone sekä tv-huone. Uima-allasalue aurinkotuoleineen sään salliessa. Baari ja ravintola. Huoneet ovat tilavia ja sisustettu maalaistyylisesti. Huoneita myös sivusiivessä. Matkaa Fumanen keskustaan n. 1 km. Huoneissa kylpyhuone/wc, televisio, puhelin, tallelokero, ilmastointi, laatta- tai puulattia.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 155 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. 
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.