Elena Ferranten Napoli 2.-6.3.2022

Elena Ferrante on salaperäinen kirjailija, jonka oikean nimen tietää vain hänen kustantajansa. Hänen teoksissaan sodanjälkeinen Napoli kuvataan niin elävästi, että lukija voi kuulla aukioilta kantautuvan puheen sorinan, haistaa vastapaistetun briossin sekä auringon lämmittämän hiekan ja jopa tuntea kaupungin pölyisen kadun narskahtelun askeleiden alla. Napolin historiallinen keskusta on muuttunut hyvin vähän teosten tyttöjen nuoruuden ajoista.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

 • Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat ja maistiaiset
  • ruokajuomina 1/3 plo/hlö viiniä sekä mineraalivesi
  • ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
  • asiantuntijaoppaan palvelut

1 196 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 2.3.
Saapuminen Roomaan
Finnairin iltalento Roomaan ja kuljetus Castelgandolfin keskustaan Rooman eteläpuolelle. Sisäänkirjoittautumisen jälkeen päivällinen ruokajuomineen, jonka aikana ’lukupiiri’ Ferranten teoksista. (P)

2.päivä 3.3..Elenan ja Lilan Napoli
Aamiaisen jälkeen pieni kävelykierros Castelgandofin keskustassa, jonka jälkeen kuljetus historialliseen keskustaan Napoliin. Bussikierros kaupungissa tutustuen tarinan tyttöjen asuinalueeseen Rione Luzzattiin sekä muihin kohteisiin kuten Lungomare Caracciolon rantaan sekä Possillipon kukkulaan. Majoittuminen hotelliin Spaccanapoliin, kävelymatka linja-autolta noin 600 metriä. Lepohetki, jonka jälkeen pieni kävelykierros vanhan kaupungin kujilla ja napolilainen päivällinen ruokajuomineen. (A,P)

3.päivä 4.3.
Ischian lomasaari
Aamiaisen jälkeen tehdään laivamatka Ischian saarelle, joka oli tyttöjen aikuistumisen ajan kesälomakohteena. Bussikierros saarella ja vierailu Aragonin linnassa. Vapaa-aikaa Ischiassa, paluu Napoliin iltapäivällä. (A)

4. päivä 5.3.
Amalfin rannikko
Aamiaisen jälkeen suunnataan kohti Amalfin rannikkotietä Lilan ja Stefanon häämatkakohteeseen, ihastellaan Positanoa korkeuksista ja vieraillaan Amalfin kaupungissa. Paluu Napoliin illansuussa ja yhteinen jäähyväispäivällinen ruokajuomineen. (A, P)

5. päivä 6.3.
Casertan kuninkaan palatsi ja kotiinpaluu 
Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat ja ajamme Casertan kuninkaan palatsiin, jota on käytetty useiden elokuvien ja sarjojen taustana; niin itse palatsia kuin laajaa puistoa. Ajo Roomaan, josta iltalento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lennot (sitoumuksetta):
Helsinki – Rooma 16.10 - 18.35 Finnair
Rooma – Helsinki 19.30 - 00.05+1 Finnair

 


Majoitus
Decumani Hotel De Charme ****, 4 yötä
Hyvä turistiluokan hotelli Napolin historiallisessa keskustassa. Huoneissa TV, hiustenkuivaaja, puulattiat, ilmainen wifi-yhteys.

 

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 220 €

Hyvä tietää
Marraskuussa on usein vielä aurinkoista ja lämpötila voi olla jopa 20 asteen yläpuolella. Rinteet värjäytyvät ruskan värimaailmaan ja sadonkorjuu on parhaimmillaan: viini, pähkinät, kastanjat... Väki valmistautuu pyhäinpäivän jälkeen jo joulunviettoon, sillä napolilainen jouluseimiasetelma lukuisine hahmoineen on saatava valmiiksi ennen joulunpyhiä! Lukuisat jouluvalot ilmestyvät kaupunkikuvaan valaisemaan syyskauden pimentyviä katuja.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.