Erikoismatka Ateenaan 12.-18.6.2020

Tervetuloa kulttuurimatkalle Kreikkaan, Euroopan sivistyksen kehtoon. Monipuolisella matkalla nähdään antiikin ajan kohteita, museoita, luostareita ja historiallisia kaupunkeja. Matkaohjelmaan sisältyy myös mielenkiintoisia vierailuja Ateenassa.

Matkanjohtaja tietokirjailija Risto Aikonen on opiskellut ja asunut Ateenassa ja tuntee erityisesti ortodoksisen kirkon ja sen perinteen. Tervetuloa mukaan!

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat (6 x aamiainen, 3 x lounas, 3 x illallinen)
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
  • Risto Aikosen ja paikallisoppaiden opastus

1 346 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, pe 12.6.                                                                                                  
Saapuminen Ateenaan
Aegean Airlinesin suora lento Helsingistä Ateenaan. Kuljetus Ateenan keskustassa sijaitsevaan hotelliin.

2. päivä, la 13.6.                                                                                     
Ateenan kävelykierros ja illallinen Ateenan rivieralla
Aamiaisen jälkeen lähtö opastetulle Ateenan kävelykierrokselle, jonka aikana nähdään Ateenan agora, Hefaistoksen temppeli, roomalainen agora, Attaloksen pylväikkö, Areopagi, Akropolis, Herodes Attikuksen teatteri sekä Dionysoksen teatteri. Kävelykierroksen aikana pidetään taukoja ja nautitaan virvokkeita. Vierailu Mitropoleos-kirkossa sekä kirkkotavaroiden kauppakadulla. Yhteisen lounaan jälkeen vapaa-aikaa. Mahdollisuus osallistua iltajumalanpalvelukseen lähiökirkossa. Illalla ajetaan n. 60 km matka kuvankaunista rannikkotietä kohti Attikan niemimaan kärkeä. Ohitetaan Ateenan rivieran esikaupunkialueita, rantapoukamia, venesatamia ja kyliä. Perillä niemimaan kärjessä, jylhän kukkulan laella meren yläpuolella sijaitsee vaikuttava Poseidon jumalalle pyhitetty temppeli, jota käydään katsomassa. Maisema temppelialueelta kirkkaansinisenä hohtavalle Saroninlahdelle on henkeäsalpaavan upea! Illallinen rantaravintolassa auringonlaskun aikaan. Paluu Ateenaan hotellille. (A, L, P)

3. päivä, su 14.6.
Pyhän Johannes Kastajan luostari, Kesariannin luostari ja Bysantin taiteen museo
Aamulla lähtö bussilla Pyhän Johannes Kastajan luostarin Kareaksessa. Käydään myös Kesariannin luostarissa sekä Bysantin taiteen museossa. Se on keskittynyt bysanttilaisen keskiajan kulttuuriperintöön ja on alallaan maailman merkittävimpiä. Museon kokoelmiin kuuluu noin 25 000 esinettä. Ne ovat noin vuosilta 200-1900, toisin sanoen bysanttilaisen ajan lisäksi sitä edeltäneeltä myöhäisantiikin ajalta sekä sitä seuranneelta niin kutsutulta jälkibysanttilaiselta ajalta. Esineistöön kuuluu mm. varhaiskristillistä esineistöä sekä suuri määrä ikoneita (n. 3 500) ja muuta kirkkotaidetta, kuten kirkkojen seinämaalauksia ja mosaiikkeja, kirkkotekstiilejä, veistoksia ja käsi-kirjoituksia. Yhteisen lounaan jälkeen on loppupäivä vapaa-aikaa esim. vanhassa kaupungissa, Plakassa, kiertelyyn. (A, L)

4. päivä, ma 15.6.                                                                                              
Mielenkiintoisia vierailuja Ateenassa
Lähtö Ateenan yliopistolle. (Liikumme tänään Ateenan julkisilla kulkuneuvoilla.)
10.00 Vierailu Ateenan yliopiston luokanopettajan koulutuksen yksikköön ja tutustuminen opettajien koulutukseen. Mahdollinen kouluvierailu. Tämän jälkeen tutustuminen Ateenan keskustaan kävellen (mm. kansallispuisto, Syntagma-aukio sekä vapaa-aikaa omatoimiselle ohjelmalle (Likavitos-kukkula, Benaki-museo, Sotamuseo, Kansallinen historiallinen museo, omakustanteinen lounas)
18.15 Lähtö iltatilaisuuteen
19.15 Suomen Kreikan suurlähettilään isännöimä iltatilaisuus residenssissä
(A)

5. päivä, ti 16.6.    
Ateenasta Korintinlahdelle
Aamulla vieraillaan Suomen Ateenan instituutissa. Puoliltapäivin huoneiden luovutus ja lähtö Korintinlahdelle. Matkan varrella pysähdytään Korintin kanavalla. Iltapäivällä saapuminen hotellille. Nyt rannalle ja uimaan! Yhteinen buffetillallinen. (A, P)

6. päivä, ke 17.6.  
Vapaapäivä                                                                                                 
Päivä on vapaa omalle ohjelmalle. Yhteinen buffetillallinen. (A, P)

7. päivä, to 18.6.
Antiikin Korintin museo, Nafplio ja Epidauruksen teatteri
Aamiaisen jälkeen pakataan matkatavarat bussiin ja lähdetään retkelle ennen paluumatkaa Suomeen. Käydään Antiikin Korintin museossa sekä vaikuttavalla arkeologisella alueella, jossa Apostoli Paavali aikoinaan asui ja saarnasi lähes kahden vuoden ajan. Matka jatkuu Kreikan entiseen pääkaupunkiin, hurmaavaan Nafplioon, jossa opitaan, miten ouzoa valmistetaan. Maistellaan ouzoa ennen tavernalounasta ihastuttavassa vanhassa kaupungissa. Vieraillaan myös maailmankuulussa Epidauruksen antiikin aikaisessa teatterissa, joka on kuuluisa hämmästyttävästä akustiikastaan. Kuljetus Ateenan lentokentälle, josta Norwegianin suora lento Helsinkiin. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
12.6. A3 765  Helsinki – Ateena  13.40 – 17.15 /Aegean Airlines
18.6. D8 721  Ateena – Helsinki  20.20 – 23.50 / Norwegian


Hotellit
Ateena, 4 yötä: Jason Inn ***
Vrahati, 2 yötä: Alkyon Resort & Spa ****


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
- yhden hengen huone 220 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT
Varausmaksu 200 €/hlö, eräpäivä 14 vrk varauksesta (kuitenkin viim. 9.3.), nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 €/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Matkan hinta 1 356 eur/hlö edellyttää vähintään 10 osallistujaa. Mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 14 osallistujaa, matkan hinta on 1 198 eur/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.