Virpi Hämeen-Anttilan matkassa: Espanjalaisen kulttuurin juurilla 6.-11.5.2023

Ávila – Segovia – Salamanca – Madrid – Toledo

Kastilia on Espanjan sydän ja oikea historian ja kulttuurin aarreaitta. Löytöretki alueelle, jolta löytyy viisi Unescon maailmanperintökohdetta, vanhoja viehättäviä kaupunkeja, linnoja ja katedraaleja, puistoja ja palatseja, upeaa taidetta, intohimoista flamencoa ja ihanaa ruokaa.

Kierrellään Madridin ympärillä ja tutustutaan Ávilan, Segovian, Salamancan ja Toledon monikerroksiseen historiaan. Aikaa jää myös omiin retkiin. Asiantuntijaluennoitsija Virpi Hämeen-Anttila kertoo matkan aikana luennoilla Espanjan historian värikkäistä vaiheista, oppineista ja kirjailijoista sekä Velázquezin, Goyan ja El Grecon kuvamaailmasta.

Asiantuntijan matkassa 

Hämeen-Anttila Virpi

Hämeen-Anttila Virpi, asiantuntijaopas

Kirjailija, kääntäjä ja Etelä-Aasian kirjallisuuden tutkija Helsingin yliopistossa. Suosittu esitelmöijä, jonka monipuolisuus ja pitkäaikain ...

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Erityisesti kasvit, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä Pasin sydäntä. Pasin matkassa p& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • Finnairin reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
  • ohjelman mukaiset ateriat
  • suomalaisten asiantuntijaoppaiden palvelut

1 996 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 6.5.
Ávila
Lento Helsingistä Madridiin, jossa opas ryhmää vastassa. Ajo Madridin lentokentältä kaupungin muurien ympäröimään Ávilan kaupunkiin (114 km). Majoittuminen hotelliin ja iltapala. 

2. päivä 7.5.
Ávila - Segovia - Salamanca
Aamiaisen jälkeen tutustutaan viehättävään Ávilaan, joka on tunnettu yli tuhatvuotiaasta kaupungin muuristaan. Kaupunki on myös Pyhän Teresan syntymäseutu. Vanhankaupungin katedraalilla on oma mielenkiintoinen historiansa, sillä se on Espanjan ensimmäinen goottilainen katedraali. Katedraalia on käytetty myös elokuvien näyttämönä. Vierailun jälkeen matka jatkuu Segovian kaupunkiin. Yhteinen lounas ja vierailu Alcázar de Segovian linnoituksessa, joka on peräisin 1100-luvulta. Kaupunki on täynnä historiaa, ja se on tunnettu myös roomalaisesta akveduktistaan, joka on Unescon maailmanperintöluettelon kohde.  Päivä päättyy Salamancaan, majoittuminen. Päivän ajomatka yhteensä noin 225 km. (A,L)

3. päivä 8.5.
Salamanca - Madrid
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kävellen Salamancan vanhankaupungin keskustaan. 800 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva kaupunki on tunnettu yliopisto- ja opiskelijaelämästään. Yliopisto on peräisin Alfonso IX:n ajalta ja se perustettiin vuonna 1218 entiseen tuomiokirkkoon. Useat kuuluisat luennoitsijat ovat vierailleet tai työskennelleet yliopistossa, yksi kuuluisimmista on espanjalainen kirjailija ja filosofi Miguel de Unamuno. Vieraillaan Plaza Mayorilla, lähes suljetulla aukiolla, jossa on baareja, ravintoloita ja paljon julkista elämää päivin ja öin. Aukio on luokiteltu yhdeksi Espanjan kauneimmista ja harmonisimmista arkkitehtuuriltaan.  Yhteinen lounas. Myöhemmin iltapäivällä suunnataan kohti Espanjan pääkaupunkia, Madridia. Majoittuminen hotelliin ja illallinen lähiravintolassa. Päivän ajomatka yhteensä noin 220 km. (A,L)
 
4. päivä 9.5.
Madrid
Aamiainen hotellissa. Madridin kiertoajelun aikana nähdään ja kuullaan tarinoita tästä upeasta kaupungista. Gran Via, jonka varrella majoitutaan, on täynnä monumentaalisia loistokkaita rakennuksia, joita on viime vuosien aikana kunnostettu tiiviissä tahdissa. Samalla on luotu uusia tarkoituksenomaisia rakennuksia: Madridin kuuluisat suihkulähteet Cibeles ja Neptuno, kuninkaanlinna, Las Ventas -härkätaisteluareena, Pradon taidemuseo ja sen tuntumassa aivan "uusi" maailmanperinne "Paisaje de la Luz" eli Valon Maisema, joka käsittää Paseo del Pradon ja Retiron viherpuistoalueen. Kiertoajelun päätteeksi kävellään vanhankaupungin alueella ja nautitaan lounas Plaza Mayorin aukiolla. Loppupäivä omaa aikaa tutustua kaupunkiin, museoihin, shoppailla tai muuten vaan nauttia Madridin ilmapiiristä kahvilassa istuen. (A,L)

5. päivä 10.5.
Toledo
Aamiaisen jälkeen suunnataan Madridista etelään ja noin tunnin ajomatkan jälkeen saavutaan Toledon kaupunkiin, joka toimi aikoinaan maan pääkaupunkina ja on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Kaupunki on kuin museo esteettisen kauniista kaupungista, ja siellä on säilynyt suurenmoisia esimerkkejä eri aikakausien arkkitehtuurista - johtavina voi nähdä katolilaisuuden, maurilaisuuden ja  juutalaisuuden. Monet suositut artistit ovat syntyneet tai asuneet Toledossa, mm. kreikkalainen taidemestari El Greco asui suurimman osan elämästään täällä. Vieraillaan katedraalissa, St. Tomen kirkossa, jossa sijaitsee El Grecon mestariteos "Kreivi Orgazin hautajaiset". Museosta jatketaan Santa Maria la Blanca -synagogaan ja San Juan los Reyes -kirkkoon. Kävelyn jälkeen lounas ja paluu Madridiin. Illemmalla kävellään hotellilta Corral de la Moreria ravintolaan nauttimaan flamencoesityksestä ja tapasillallisesta. (A,L,P)

6. päivä 11.5.
Kotimatka
Aamiaisen jälkeen huoneidenluovutus ja kuljetus Madridin lentokentälle, josta lento Helsinkiin. ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Madrid 16.40 - 20.05 Finnair
Madrid - Helsinki 10.15 - 15.25 Finnair


Majoitus
Ávila, Palacio Valderrábanos****,1 yö
Salamanca, Artheus Carmelitas****,1 yö
Madrid, Emperador****, 3 yötä


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 480 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 25.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.