Hollannin kevät - puutarhoja ja pikkukaupunkeja 3.-6.5.2018**

Upeita tulppaaneja, kopisevia puukenkiä, viehättäviä kanavia ja säihkyviä timantteja – niistä on tehty keväinen matkamme Hollantiin! Nähdään Zaanse Schansin kuuluisat tuulimyllyt ja Keukenhofin tulppaanit, nautitaan Hollannin pikkukaupunkien charmista ja lounastetaan risteilyaluksella Amsterdamin kanavia ihaillen.

Asiantuntijan matkassa 

Nuottamo Urpu

Nuottamo Urpu, Asiantuntijaopas

Asuu Amsterdamissa ja opastaa Hollantiin saapuvia ryhmiä. Kohteita ja nähtävyyksiä pienessä valtiossa riittää joka matkalle: kukkapuistoista kana ...

Lukijamatka

Kotiliesi

Kotiliesi

Kaksi kertaa kuukaudessa ilmestyvä Kotiliesi on Suomen ensimmäinen naisten- ja kodin lehti; jo vuodesta 1922 se on tehnyt naisten arjesta parempaa. Monipuolisen ja laaduk ...

Oma aika

Oma aika

Oma Aika on lehti aikuiselle! Oma aika tarjoaa laadukasta ja kiinnostavaa luettavaa, koskettavia tarinoita, opastaa elämän haasteissa ja vie elämyksiin ympäri m ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• ohjelman mukaiset ateriat (3 x aamiainen, 2 x lounas)
• suomenkielisen oppaan palvelut retkillä

1 038 €

*Lähtö on Oma aika -lehden lukijamatka

**Lähtö on Kotilieden lukijamatka

1.päivä
Juustotila, puukenkäverstas ja Amsterdamin kaupunkikierros
Aamulento Amsterdamiin, jossa suomenkielinen paikallisopas ryhmää vastassa. Tutustuminen 160-vuotiaaseen juustotilaan ja puukenkäverstaaseen. Lounaaksi nautitaan makoisa keitto- ja juustoateria tilan tarjonnasta. Jatketaan Amsterdamin kaupunkikierrokselle, jonka aikana saadaan hyvä ja kattava kuva Amsterdamin historiasta ja nykypäivästä. Nähdään museoalue, kaupungintalo ja Kansallisooppera sekä kuuluisa Amstel-joen ylittävä Magere Brug, ”laiha silta”. Kierroksen jälkeen majoittuminen keskustahotelliin, ilta vapaa.

2. päivä
Talomuseoalue Zaanse Schans, Volendam ja Marken
Aamiaisen jälkeen lähdetään Zaan-joen varrella sijaitsevaan Zaanse Schansin museokylään, jonka historialliset tuulimyllyt ja puutalot piristävät maisemaa – tämä on Hollantia kauneimmillaan! Kierroksen jälkeen retki jatkuu Volendamin kalastajakylään, missä ihaillaan kylän kaunista ja vilkasta satamaa ja kadunvarren pikkuputiikkeja. Lounas omatoimisesti. Iltapäivällä jatketaan laivalla Ijsselmeer-järven yli Markenin kylään, jonka vihreäksi maalatut puutalot ovat kaupungin tavaramerkki. Paluu Amsterdamiin.

3. päivä
Timantteja ja kanavia
Aamiaisen jälkeen kävellään läheiseen timanttihiomoon ja tutustutaan timantinhionnan historiaan sekä hiojien työhön. 1900-luvun alun kultakauden jälkeen timanttihiomoja on jäljellä vain muutama, mutta ne ovat edelleen yksi Amsterdamin tunnetuimpia teollisuudenaloja ja tärkeä tulonlähde talouselämälle. Kierroksen jälkeen mahdollisuus tutustua monipuoliseen tuotevalikoimaan ja ostaa muistoksi vaikkapa upea timanttikoru! Päivä jatkuu Amsterdamin kanavaristeilyllä viehättäviä kanavia ihaillen. Lounas laivalla, ilta vapaa.

4. päivä
Keukenhof
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähdetään kohti Hollannin kuuluisinta puutarhaa – Keukenhofia. Tämä 32 hehtaarin puisto aloitti kreivitär Jacoba van Beierenin keittiöpuutarhana 1400-luvulla, mutta on kasvanut nykyiseen kokoonsa vuodesta 1949 alkaen. Kukkapuiston alueelle istutetaan vuosittain noin 6 miljoonaa kukkasipulia, mm. 600 eri tulppaanilajiketta. Joka syksy vanhat kukkasipulit kerätään ja istutetaan uudestaan seuraavan vuoden teeman mukaisesti. Keukenhofissa on myös orkideapaviljonki, teemapuistoja, lampia sekä useita ravintoloita. Opastetun kierroksen jälkeen on runsaasti aikaa tutustua omatoimisesti puistoon ja paviljonkeihin. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle kotimatkaa varten.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Amsterdam 08.10 – 09.40
Amsterdam – Helsinki 18.50 – 22.10


Hotelli
Best Western Apollo Museumhotel Amsterdam City Centre***
Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla, muodikkaan PC Hoofstraatin ja charmikkaan Stadhoudeskaden kulmassa. 2 minuutin kävelymatka Rijksmuseumiin ja n. 500 m Leidsepleinille. 182 huonetta, joissa ilmastointi, kylpy/suihku, hiustenkuivain, televisio ja ilmainen WiFi. Mannermainen aamiainen tarjoillaan hotellin ravintolassa.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 360 €