Hollannin kevät - puutarhoja ja pikkukaupunkeja 19.-22.4. ja 2.-5.5.2019

Upeita tulppaaneja, kopisevia puukenkiä, viehättäviä kanavia ja säihkyviä timantteja – niistä on tehty keväinen matkamme Hollantiin! Nähdään Keukenhofin tulppaanit, nautitaan Hollannin pikkukaupunkien charmista ja lounastetaan risteilyaluksella Amsterdamin kanavia ihaillen.

Asiantuntijan matkassa 

Nuottamo Urpu

Nuottamo Urpu, Asiantuntijaopas

Asuu Amsterdamissa ja opastaa Hollantiin saapuvia ryhmiä. Kohteita ja nähtävyyksiä pienessä valtiossa riittää joka matkalle: kukkapuistoista kana ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• suomenkielisen oppaan palvelut retkillä

1 078 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 19.4., 2.5.
Juustotila ja puukenkäverstas
Aamulento Amsterdamiin, jossa suomenkielinen paikallisopas ryhmää vastassa. Tutustuminen 160-vuotiaaseen juustotilaan ja puukenkäverstaaseen. Lounaaksi nautitaan makoisa keitto- ja juustoateria tilan tarjonnasta. Jatketaan Amsterdamin ja majoittuminen keskustahotelliin iltapäivällä, ilta vapaa. (L)

2. päivä, 20.4., 3.5.
Timantteja ja kanavia
Aamiaisen jälkeen kävellään läheiseen timanttihiomoon ja tutustutaan timantinhionnan historiaan sekä hiojien työhön. 1900-luvun alun kultakauden jälkeen timanttihiomoja on jäljellä vain muutama, mutta ne ovat edelleen yksi Amsterdamin tunnetuimpia teollisuudenaloja ja tärkeä tulonlähde talouselämälle. Kierroksen jälkeen mahdollisuus tutustua monipuoliseen tuotevalikoimaan ja ostaa muistoksi vaikkapa upea timanttikoru! Päivä jatkuu Amsterdamin kanavaristeilyllä viehättäviä kanavia ihaillen ja tutustuen kaupunkiin risteillen. Lounas laivalla. Kanavaristeilyn jälkeen on vapaata aikaa tutustua omatoimisesti vaikka Amsterdamin museoihin. (A, L)

3. päivä, 21.4., 4.5.
Marken ja Volendam
Aamiaisen jälkeen lähdetään Markenin kylään, jonka vihreäksi maalatut puutalot ovat kylän tavaramerkki. Jatketaan laivalla Ijsselmeer- järven yli Volendamin kalastajakylään, missä ihaillaan kylän kaunista ja vilkasta satamaa ja kadunvarren pikkuputiikkeja. Lounas omatoimisesti. Paluu Amsterdamiin iltapäivällä. (A)

4. päivä, 22.4., 5.5.
Keukenhof - kukkien voima
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähdetään kohti Hollannin kuuluisinta puutarhaa – Keukenhofia. Tämä 32 hehtaarin puisto aloitti kreivitär Jacoba van Beierenin keittiöpuutarhana 1400-luvulla, mutta on kasvanut nykyiseen kokoonsa vuodesta 1949 alkaen. Kukkapuiston alueelle istutetaan vuosittain noin 6 miljoonaa kukkasipulia, mm. 600 eri tulppaanilajiketta. Joka syksy vanhat kukkasipulit kerätään ja istutetaan uudestaan seuraavan vuoden teeman mukaisesti. Keukenhofissa on myös orkideapaviljonki, teemapuistoja, lampia sekä useita ravintoloita. Tänä vuonna teemana puistossa on Flower Power. Opastetun kierroksen jälkeen on runsaasti aikaa tutustua omatoimisesti puistoon ja paviljonkeihin. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle kotimatkaa varten. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Amsterdam 08.10 – 09.40 Finnair
Amsterdam – Helsinki 18.50 – 22.10 Finnair


Majoitus
Best Western Apollo Museumhotel Amsterdam City Centre***, 3 yötä
Keskitason hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla, muodikkaan PC Hoofstraatin ja charmikkaan Stadhoudeskaden kulmassa. 2 minuutin kävelymatka Rijksmuseumiin ja n. 500 m Leidsepleinille. 182 huonetta, joissa ilmastointi, kylpy/suihku, hiustenkuivain, televisio ja ilmainen WiFi. Mannermainen aamiainen tarjoillaan hotellin ravintolassa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 365 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.