Hurmaavan eksoottinen Balkan 18.-23.10.2018

Koe Albanian aitous, nauti Makedonian kauneudesta sekä Kosovon eksotiikasta. Nämä illyrialaisten ajoilta peräisin olevat kulttuurit hämmästyttävät tämän päivän ihmistä uskomattoman kauniilla luonnollaan, komeilla vuorimaisemillaan sekä lämpimän ystävällisillä ihmisillään. Reitin varrella on Unescon upeita maailmanperintökohteita, kuten Beratin vanhakaupunki sekä maailman vanhimpiin järviin kuuluva Ohrid elävine fossiilikaloineen. Aisti kolme omaleimaista maata mielenkiintoisine pääkaupunkeineen: Tirana, Skopje ja Pristina. Hienon kulttuurin ja historian lisäksi nauti elävästä arjesta sekä hyvästä balkanilaisesta ruuasta ja persoonallisista viineistä.

Asiantuntijan matkassa 

László Gábor

László Gábor, Asiantuntijaopas

Opas, joka tuntee Balkanin alueen Sloveniasta Albaniaan kuin omat taskunsa. Gabor on toiminut oppaana ja matkanjohtajana yli 15 vuoden ajan ja tuntee niin paikallisen historian kui ...

Asiakkaamme suosittelevat

Ennen kaikkea matkamme opas Gabor oli todella mahtava opas! Ystävällinen, kärsivällinen, nauravainen, huolehtivainen ja lisäksi todella asiantunteva. Kunpa tällaisia oppaita olisi aina ja joka reissulla. Välillä hän yllätti meidät tarjoilemalla jotain paikallisia maistiaisia. Se oli maukas ja mukava lisä.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• suomea puhuva asiantuntijaopas
• sisäänpääsymaksut kohteissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset

1 290 €

Lukuvinkkejä

Ismail Kadare: Kuolleen armeijan kenraali, Kivisen kaupungin kronikka, Särkynyt huhtikuu, Kolme surulaulua Kosovolle, Maarit Verronen: Matka Albaniaan, Ivo Andric: Drina- joen silta, Neiti, Konsulit


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 18.10.
Tirana
Saapuminen Tiranan lentokentälle, jossa bussi vastassa. Opas tulee mukaan jo Frankfurtista. Kentältä matkataan  Tiranaan, jossa lounas paikallisessa ravintolassa. Tämän jälkeen aloitetaan kaupunkikierros kävellen. Kierroksen aikana nähdään kaikki Tiranan merkittävimmät nähtävyydet kuten Ethem Beun moskeija, pyramidi, Äiti Teresan aukio sekä ortodoksinen katedraali. Tämän jälkeen majoittuminen, ilta vapaata. Päivän ajomatka noin 25 km. (L)

2.päivä, 19.10.
Kruja, Durres ja Berat
Aamiaisen jälkeen päivän ohjelma aloitetaan Krujassa, joka oli Albanian keskiaikainen pääkaupunki. Krujassa vieraillaan linnoituksessa ja basaarissa. Matka jatkuu edelleen Durresin satamakaupunkiin, jonka ensimmäiset asukkaat olivat kreikkalaisia 600 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Myöhemmin aluetta hallitsivat illyyrit, sitten roomalaiset kunnes Bysantti otti nämä tienoot haltuunsa. Tämän päivän Durres on vilkas rantakaupunki sekä myös Albanian merkittävin satamakaupunki. Durresin vierailu aloitetaan lounaalla paikallisessa ravintolassa.  Lounaan jälkeen jatketaan kaupunkikierroksella,  jonka aikana nähdään  mm Amfiteatteri ja Venetsialainen torni. Matka jatkuu edelleen kohti Beratia, jossa majoitutaan hotelliin. Päivän ajomatka 185 km. (A, L)

3.päivä, 20.10.
Berat ja Ohrid
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Beratin kaupunkiin. Kaupunki tunnetaan ottomaanien aikaisesta arkkitehtuuristaan, mistä se on saanut myös kutsumanimen " tuhansien ikkunoiden kaupunki". Kaupunkikierroksen aikana tutustutaan sekä linnoitukseen, että Onufrin ikonimuseoon. Täältä matka jatkuu Makedonian suuntaan. Lounaalle pysähdytään Elbasanin kaupunkiin ja lounaan jälkeen tehdään pieni kävely, jonka aikana nähdään mm. Pyhän Marian kirkko sekä suuri moskeija linnoituksen sisällä. Iltapäivällä saavutaan Makedoniaan Ohridjärven rannalla. Majoitutaan hotelliin. Iltapäivällä tutustutaan Ohridiin. Kierroksen aikana käydään vanhassakaupungissa, nähdään tsaari Samuelin linnoitus, Pyhän Klementinuksen kirkko sekä roomalainen teatteri. Päivän ajomatka 180 km. (A, L)

4.päivä, 21.10.
Ohrid
, Skopje ja Pristina
Aamiaisen jälkeen matkaa jatketaan kohti Skopjea, Makedonian pääkaupunkia. Skopjen kaupunkikierroksella nähdään mm kivinen silta, Äiti Teresan Muistotalo, Mustafa Pashan moskeija, Aleksanteri Suuren patsas ja suuressa maanjäristyksessä tuhoutuneen vanhan rautatieaseman rauniot. Vapaa-aikaa omakustanteiseen lounaaseen. Lounastauon jälkeen jatketaan Pristinaan, Kosovon pääkaupunkiin. Iltapäivällä tutustutaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Kaupunkikierroksen jälkeen majoitutaan hotelliin. Yhteinen illallinen nautitaan paikallisessa ravintolassa. Päivän ajomatka 260 km. (A, P)

5.päivä, 22.10.
Prizren – Tirana
Aamiainen. Aamupäivällä jatketaan Prizrenin kauniiseen kaupunkiin, joka sijoittuu Albanian rajan läheisyyteen. Tässä ottomaanien perustamassa kaupungissa tehdään kävelykierros ja nautitaan lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä matka jatkuu Tiranaan, jossa majoitutaan hotelliin. Ilta vapaa omatoimiseen ohjelmaan. Aikaisemmin suljettuna ollut ns. blokki-alue tarjoaa runsaasti ravintoloita ja kahviloita sekä elävää välimerellistä iltaelämää. Päivän ajomatka 325 km. (A, L)

6.Päivä, 23.10.
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja paluulento Suomeen. Päivän ajomatka 20 km. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
18.10.2018 Helsinki - Frankfurt  06.10 - 07.45 Lufthansa
18.10.2018 Frankfurt - Tirana    10.55 - 12.55 Lufthansa
23.10.2018 Tirana - Frankfurt    13.35 - 15.55 Lufthansa
23.10.2018 Frankfurt- Helsinki   21.25 - 00.50+1 Lufthansa


Majoitus:
Tirana: Rogner Hotel Tirana, ensimmäinen ja viimeinen yö
Berat: White City
Ohrid: Royal View
Pristina: Sirius


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 3 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.