Hurmaavan eksoottinen Balkan 16.-21.4., 7.-12.5.2024

Koe Albanian aitous sekä nauti Makedonian kauneudesta ja Kosovon eksotiikasta. Nämä illyrialaisten ajoilta peräisin olevat kulttuurit hämmästyttävät tämän päivän ihmistä uskomattoman kauniilla luonnollaan, komeilla vuorimaisemillaan sekä lämpimän ystävällisillä ihmisillään. Reitin varrella on Unescon upeita maailmanperintökohteita, kuten Beratin vanhakaupunki sekä maailman vanhimpiin järviin kuuluva Ohrid elävine fossiilikaloineen. Aisti kolme omaleimaista maata mielenkiintoisine pääkaupunkeineen: Tirana, Skopje ja Pristina. Hienon kulttuurin ja historian lisäksi matkalla nautitaan elävästä arjesta sekä hyvästä balkanilaisesta ruuasta ja persoonallisista viineistä.

Asiantuntijan matkassa 

Kiss Hajni

Kiss Hajni, asiantuntijaopas

Historian opettaja ja etnografi, joka on suorittanut peruskoulun Jyväskylässä ja puhuu suomea toisena äidinkielenään. Toiminut oppaana ja tulkkina yli ...

László Gábor

László Gábor, asiantuntijaopas

Opas, joka tuntee Balkanin alueen Sloveniasta Albaniaan kuin omat taskunsa. Gabor on toiminut oppaana ja matkanjohtajana yli 15 vuoden ajan ja tuntee niin paikallisen historian kui ...

Asiakkaamme suosittelevat

Ennen kaikkea matkamme opas Gabor oli todella mahtava opas! Ystävällinen, kärsivällinen, nauravainen, huolehtivainen ja lisäksi todella asiantunteva. Kunpa tällaisia oppaita olisi aina ja joka reissulla. Välillä hän yllätti meidät tarjoilemalla jotain paikallisia maistiaisia. Se oli maukas ja mukava lisä.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• suomea puhuva asiantuntijaopas
• sisäänpääsymaksut kohteissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset


1 598 €

Lukuvinkkejä

Ismail Kadare: Kuolleen armeijan kenraali, Kivisen kaupungin kronikka, Särkynyt huhtikuu, Kolme surulaulua Kosovolle, Maarit Verronen: Matka Albaniaan, Ivo Andric: Drina- joen silta, Neiti, Konsulit


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 16.4., 07.5.
Tirana
Saapuminen Tiranan lentokentälle, jossa opas vastassa. Kuljetus kaupunkiin, ja lounas paikallisessa ravintolassa. Tämän jälkeen aloitetaan kaupunkikierros kävellen. Kierroksen aikana nähdään kaikki Tiranan merkittävimmät nähtävyydet kuten Ethem Beun moskeija, Hoxhan pyramidi, Äiti Teresan aukio sekä ortodoksinen katedraali. Majoittuminen, ilta vapaata. Päivän ajomatka noin 25 km. (L)

2. päivä, 17.4.,8.5.
Durres ja Berat
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Durresin satamakaupunkiin, jonka ensimmäiset asukkaat olivat kreikkalaisia 600 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Myöhemmin aluetta hallitsivat illyyrit, sitten roomalaiset, kunnes Bysantti otti nämä tienoot haltuunsa. Tämän päivän Durres on vilkas rantakaupunki sekä Albanian merkittävin satamakaupunki. Durresin vierailu aloitetaan kaupunkikierroksella, jonka aikana nähdään mm Amfiteatteri ja Venetsialainen torni. Matka jatkuu edelleen kohti Beratia, jossa kaupunkikiertoajelu, lounas ja majoittuminen hotelliin. Kaupunki tunnetaan ottomaanien aikaisesta arkkitehtuuristaan, mistä se on saanut myös kutsumanimen " tuhansien ikkunoiden kaupunki". Päivän ajomatka 130 km. (A, L)

3. päivä, 18.4., 9.5.
Berat ja Ohrid
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Makedonian suuntaan Shkumbin jokea seuraillen, muinaista kauppareittiä. Iltapäivällä saavutaan Makedoniaan Ohridjärven rannalle. Lounas Ohridin kaupungissa ja majoittuminen hotelliin. Iltapäivällä tutustutaan Ohridiin, kierroksen aikana käydään vanhassakaupungissa, nähdään tsaari Samuelin linnoitus, Pyhän Klementinuksen kirkko sekä roomalainen teatteri. Päivän ajomatka 180 km. (A, L)

4. päivä, 19.4.,10.5.
Ohrid, Skopje ja Pristina, Kosovo
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Skopjea, Makedonian pääkaupunkia. Skopjen kaupunkikierroksella nähdään mm. kivinen silta, joka yhdistää muslimikaupungin moderniin liikekeskustaan. Kierroksen aikana käydään Äiti Teresan talossa sekä Kalen linnoituksessa. Omatoiminen lounas. Matka jatkuu kohti Pristinaa, Kosovon pääkaupunkia. Iltapäivällä tutustutaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Kaupunkikierroksen jälkeen majoitutaan hotelliin. Yhteinen illallinen. Päivän ajomatka 260 km. (A, P)

5. päivä, 20.4., 11.5.
Prizren – Kruja
Aamiaisen jälkeen jatketaan Prizrenin kauniiseen kaupunkiin, joka sijoittuu Albanian rajan läheisyyteen. Tässä ottomaanien perustamassa kaupungissa tehdään kävelykierros ja nautitaan lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä matka jatkuu Krujaan, jossa majoitutaan hotelliin. Kruja on vuoriston rinteellä sijaitseva Albanian keskiaikainen pääkaupunki, joka oli merkittävä linnoitus taistelussa ottomaaneja vastaan. Päivän ajomatka 220 km. (A, L)

6. päivä, 21.4.,12.5.
Kruja ja paluu Suomeen

Aamiaisen jälkeen vieraillaan linnoituksessa ja basaarissa sekä turkkilaisessa talossa, joka toimii nykyään etnografisena museona. Kuljetus lentokentälle ja paluulento Suomeen. Päivän ajomatka 20 km. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Frankfurt  06.35 - 08.10 Lufthansa
Frankfürt - Tirana    11.50 - 13.55 Lufthansa
Tirana - Frankfurt    15.00 - 17.20 Lufthansa
Frankfurt- Helsinki   21.50 - 01.15+1 Lufthansa 


Majoitus
Tirana: Rogner Tirana Hotel ****, 1 yö,
Tiranan keskustassa sijaitseva hyvätasoinen hotelli. Huoneissa ilmastointi, tallelokero, vedenkeitin. Hotellissa on kahvila ja kaksi ravintolaa, kaunis puutarha.
Berat: Hotel Mangalemi ***, 1 yö
Keskitason hotelli joka korostaa perinteitä ja vieraanvaraisuutta.Huoneissa kylpyhuone.
Lokakuu: Ohrid: Hotel Royal View ****, 1yö
Hyvätasoinen perheen ylläpitämä hotelli, huoneissa parveke, sat.tv, hiustenkuivaaja. Hotellissa
on kahvila ja ravintola. 
Pristina: Hotel Sirius, ****, 1yö
Moderni hotelli. Huoneissa on Wi-Fi, ilmastointi, vedenkeitin,
tallelokero, kylpyhuone, hiustenkuivaaja. Kattoterassilla ravintola/baari. 
Kruja: Hotel Panorama, ****, 1 yö
Moderni hotelli. Huoneissa ilmastointi, sat.tv, kylpyhuoneessa wc, suihku. Hotellissa on ravintola.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 18.

Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.