Hurmaavat Provencen laventelit 7.-12.7.2020

Harvinainen tilaisuus nähdä Ylä-Provencen kukkivat laventelipellot Plateau de Valensolen tasangolla. Horisonttiin saakka ulottuvat laventelit värjäävät koko maiseman violetiksi. Provencen jylhä vuoristoseutu, pittoreskit pikkukylät, turkoosina hohtava Välimeri ja jyrkästi mereen syöksyvät kallionrinteet ovat tyypillisiä alueen postikorttimaisemia.

Asiantuntijan matkassa 

Hakola Timo

Hakola Timo, asiantuntijaopas

Timo on matkailun ammattilainen, joka on luotsannut ryhmiä Ranskan ja Italian Rivieralla, Provencessa ja monissa Aasian maissa jo useiden vuosien ajan. Timon inspiraation l&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 686 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 7.7.
Saapuminen Nizzaan, Route Napoleon

Saapuminen Nizzaan, josta lähtö kuuluisaa Route Napoleonia pitkin Verdonin kanjoniin, jota kutsutaan Euroopan ”Grand Canyoniksi”. Kanjoni on 25 kilometriä pitkä ja n.700 metriä syvä. Kanjonin pohjalla virtaavan Verdon-joen vesi hohtaa turkoosinvihreänä. Matka jatkuu pieneen Moustiers Ste Marie'n vuoristokylään, jossa illallinen ja majoittuminen. (I)

2.päivä 8.7.
Abbaye du Thorónet'n luostari, viinitilavierailu

Tänään tutustutaan Var-departementin viehättäviin pikkukyliin. Näemme perinteiset provencelaiset markkinat Tourtourin kylässä, joka on valittu yhdeksi Ranskan kauneimmista kylistä. Château de Bernen viinitilalla maistelemme Côte de Provence -viinejä. Omatoiminen lounas Lorguesin pikkukaupungissa. Iltapäivällä vierailemme Thoronet’n sistersiläisluostarissa ja paluumatkalla pysähdytään vielä kahvitauolle plataanipuiden reunustamalle aukiolle Cotignac’n kylässä. Majoittuminen ja illallinen Mousties Ste Mariessa. (A,I)

3.päivä 9.7.
Laventelipeltoja, Ste Victoire -vuoren maisemia

Aamiaisen jälkeen lähdetään ihailemaan kukassa olevia laventelipeltoja. Valensolen tasanko peittyy violettiin laventeliin ja ilma tuoksuu huumaavalle. Omatoiminen lounas Greoux les Bains´n sympaattisessa provencelaisessa pikkukaupungissa. Jatketaan matkaa Vauvenargues'n kylään, josta Picasso hankki 1300-luvulla rakennetun linnan 1950-luvun lopulla. Lähistöllä kohoaa Provencen kuuluisa Montagne Sainte Victoire-vuori, joka oli Picasson esikuvan Paul Cézannen mieliaiheita. Jatketaan matkaa toiseen majapaikkaan, Cézannen syntymäkaupunkiin Aix-en-Provenceen. Tässä historian, taiteen, suihkulähteiden ja hienojen museoiden kaupungissa vietetään kolme yötä. (A)

4.päivä 10.7.
Aix-en-Provence, Cézannen jalanjäljillä

Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Provencen ”henkiseen pääkaupunkiin” ja ”satojen suihkulähteiden kaupunkiin” jalkaisin. Tutustutaan Mazarin-kortteliin ja vanhaan kaupunkiin, joka on varsinainen barokin kehto. Vieraillaan Cézannen viimeiseksi jääneessä ateljeessa. Yhteinen lounas, jonka jälkeen omaa aikaa kaupunkiin tutustumiseen. (A,L)

5.päivä 11.7.
Aix-en-Provence

Vapaapäivä. Asiantuntijaopas antaa vinkkejä vapaapäivän viettoon. Kaupunki on kuin ulkoilmamuseo! Voit esimerkiksi tutustua hienon Granet-museon kokoelmiin tai tehdä ostoksia provencelaisilla markkinoilla tai vain nauttia elegantin Mirabeau-bulevardin rauhallisesta tunnelmasta. Yhteinen läksiäisillallinen. (A,I)

6.päivä 12.7.
Cassis ja risteily Les Calanques -kalliopoukamissa

Lähtö aamiaisen jälkeen Välimeren rannalle kauniiseen Cassisin kaupunkiin. Mielenkiintoinen risteily Les Calanques -kalliopoukamissa. Yhteinen lounas Bandolin pikkukaupungissa ennen kentälle ajoa. (A,L)

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Nizza 08.15 – 10.40 Finnair
Nizza – Helsinki 20.30 – 00.45+1 Finnair

 


Majoitus
Le bonne Auberge***, Moustiers–Sainte–Marie, 2 yötä, vaatimaton mutta viehättävä hotelli kaupungin keskustassa. Hotellissa ravintola, uima-allas. Huoneissa tallelokero, TV, ilmainen WiFi.

Renaissance*****, Aix-en-Provence, 3 yötä. Hyvätasoinen hotelli 10 minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Hotellissa ravintola, baari, uima-allas, kuntosali, kauneussalonki. Huoneissa TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, silitysrauta, kylpytakki, kahvin- ja teenkeitin, jääkaappi, kylpytakki, ilmainen WiFi.


Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 490 €

Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.