Hurmaavat Provencen laventelit 6.-11.7.2021

Harvinainen tilaisuus nähdä Ylä-Provencen kukkivat laventelipellot Plateau de Valensolen tasangolla!

Horisonttiin saakka ulottuvat laventelit värjäävät koko maiseman violetiksi. Provencen jylhä vuoristoseutu ja sen pittoreskit maalaiskylät, turkoosina hohtava Välimeri ja ihana Aix-en-Provence ovat tämän matkan upeaa antia. Elegantin Aix en-Provencen tunnelma on parhaimmillaan heinäkuussa, jolloin kaupungissa järjestetään maailmankuulu kansainvälinen klassisen musiikin festivaali Festival d'Aix.

Asiantuntijan matkassa 

Hakola Timo

Hakola Timo, asiantuntijaopas

Timo on matkailun ammattilainen, joka on luotsannut ryhmiä Ranskan ja Italian Rivieralla, Provencessa ja monissa Aasian maissa jo useiden vuosien ajan. Timon inspiraation l&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 596 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 6.7.
Saapuminen Nizzaan, Route Napoleon

Saapuminen Nizzaan, josta lähtö kuuluisaa Route Napoleonia pitkin Verdonin kanjoniin, jota kutsutaan Euroopan ”Grand Canyoniksi”. Kanjoni on 25 kilometriä pitkä ja n.700 metriä syvä. Kanjonin pohjalla virtaavan Verdonjoen vesi hohtaa turkoosinvihreänä. Matka jatkuu pieneen Moustiers Ste Marie'n vuoristokylään, jossa päivällinen ja majoittuminen. (P)

2. päivä 7.7.
Tourtour, provencelaiset markkinat, viinitilavierailu, Cotignac
Tänään tutustutaan Var-departementin viehättäviin pikkukyliin. Näemme perinteiset provencelaiset markkinat Tourtourissa, joka on valittu yhdeksi Ranskan kauneimmista kylistä. Paikallisella viinitilalla maistelemme Côte de Provence -viinejä. Omatoiminen lounas Lorguesin pikkukaupungissa. Iltapäivällä pysähdytään vielä kahvitauolle plataanipuiden reunustamalle aukiolle viehättävässä Cotignac’n kylässä. Majoittuminen ja illallinen Mousties Ste Mariessa. (A,P)

3. päivä 8.7.
Laventelipeltoja, Ste Victoire -vuoren maisemia, Aix-en-Provence
Aamiaisen jälkeen lähdetään ihailemaan kukassa olevia laventelipeltoja. Valensolen tasanko peittyy violettiin laventeliin ja ilma tuoksuu huumaavalle. Omatoiminen lounas Greoux les Bains´n sympaattisessa pikkukaupungissa. Jatketaan matkaa Vauvenargues'n kylään, josta Picasso hankki 1300-luvulla rakennetun linnan 1950-luvun lopulla. Lähistöllä kohoaa Provencen kuuluisa Montagne Sainte Victoire -vuori, joka oli Picasson esikuvan Paul Cézannen mieliaiheita. Jatketaan matkaa toiseen majapaikkaan, Cézannen syntymäkaupunkiin Aix-en-Provenceen. Tässä historian, taiteen, suihkulähteiden ja hienojen museoiden kaupungissa vietetään kolme yötä. Lisämaksullinen konsertti : BARBARA HANNIGAN  (A)

4. päivä 9.7.
Aix-en-Provence, Cézannen jalanjäljillä

Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Provencen ”henkiseen pääkaupunkiin” ja ”satojen suihkulähteiden kaupunkiin” jalkaisin. Tutustutaan Mazarin-kortteliin ja vanhaankaupunkiin, joka on varsinainen barokin kehto. Vieraillaan Cézannen viimeiseksi jääneessä ateljeessa. Iltapäivällä omaa aikaa kaupunkiin tutustumiseen ja mahdollisuus osallistua oopperaan: FIGAROT HÄÄT (Nozze di Figaro), Mozart  (A)

5. päivä 10.7.
Aix-en-Provence, vapaapäivä

Opas antaa vinkkejä vapaapäivän viettoon. Kaupunki on kuin ulkoilmamuseo! Voit esimerkiksi tutustua hienon Granet-museon kokoelmiin tai tehdä ostoksia provencelaisilla markkinoilla tai vain nauttia plataanipuiden reunustaman Mirabeau-bulevardin elegantista tunnelmasta. Yhteinen läksiäisillallinen. Lisämaksullinen esitys: L'INNOCENCE, Kaija Saariaho(A,P)

6. päivä 11.7.
Bandol ja Port Grimaud, kotimatka
Aamiaisen jälkeen pakataan laukut ja suunnataan Välimeren rannikolle Bandolin pikkukaupunkiin, jossa nautitaan yhteinen lounas. Mikäli aikataulu sallii, ennen kentälle ajoa piipahdetaan vielä ”Rivieran Venetsiaksi” kutsutussa Port Grimaud’n kanavakaupungissa. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Nizza 08.05 - 1025 Finnair
Nizza – Helsinki 20.30 – 00.45+1 Finnair


Majoitus
Le bonne Auberge***, Moustiers–Sainte–Marie, 2 yötä Vaatimaton mutta viehättävä hotelli kaupungin keskustassa. Hotellissa ravintola, uima-allas. Huoneissa tallelokero, TV, ilmainen WiFi.

Best Western Le Galice Centre****, Aix-en-Provence, 3 yötä Turistiluokan hotelli 15 minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Hotellissa ravintola, baari, uima-allas. Huoneissa TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, silitysrauta, kylpytakki, kahvin- ja teenkeitin, jääkaappi, kylpytakki, ilmainen WiFi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 300 €
• Barbara Hannigan -konsertti 8.7.2021, 50 € 1. kategoria
• Figaron häät -ooppera 9.7.2021, 160 € 2. kategoria, 200 € 1. kategoria
• L'Innocence -ooppera, säveltäjä Kaija Saariaho 10.7.2021, 160 € 2. kategoria, 200 € 1.kategoria

Klassisen musiikin festivaalin ippuja voi tilata lomalinja@lomalinja.fi. Hintatiedot alustavia, pidätämme oikeuden muutoksiin. Lipputilaukset ovat heti varaushetkellä sitovia, ei muutos- tai peruutusoikeutta.

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.