Idyllinen Toscana 5 päivää 4.-8.10.2019

Rooma - Montecatini (4 yötä) - Lucca (retki) - Pisa (retki) - Siena (retki) - San Gimignano (retki) - Firenze (retki)

Taideaarteita, keskiaikaisia kaupunkeja ja romanttisia viinilaaksoja. Montecatinin kaupunki, Lucca ja Pisan kalteva torni, Chiantin viinilaaksot, Siena, San Gimignano, Firenze ja Uffizin taideaarteet.

Asiantuntijaopas:

4.-8.10. Mervi Kaskinen

Tutustu myös kevään lähtöihin

Asiantuntijan matkassa 

Kaskinen Mervi

Kaskinen Mervi, asiantuntijaopas

Ura oppaana Italiassa on alkanut jo 1980-luvulla, ja maa on vuosien varrella tullut tutuksi pohjoisesta etelään. Mervi on erityisen kiinnostunut taiteesta sekä histo ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket, sisäänpääsymaksut ja kuljetukset
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

 1 146 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 4.10.
Cantina Neri ja Montecatini
Aamulento Helsingistä Roomaan. Ajo Orvietoon, viehättävään keskiaikaiseen kaupunkiin. Viininmaistajaiset Cantina Nerissa ja lounas. Ajo Montecatiniin, jossa majoittuminen. (L)

2.päivä, 5.10.
Muurien ympäröimä Lucca ja Pisan kalteva torni
Aamiaisen jälkeen ajo Luccaan, Puccinin kaupunkiin. Muurien ympäröimä kaupunki on harvinaisuus jopa Italiassa. Tutustutaan kaupunkiin kävellen, jonka jälkeen ajo Pisaan katsomaan Pisan kaltevaa tornia. (A)

3.päivä, 6.10.
Firenze ja Uffizin taideaarteet
Aamiaisen jälkeen ajo Firenzeen, joka on kuuluisa vanhastakaupungistaan ja renessanssiajan taidetta pullistelevista museoistaan. Aamupäivällä tutustutaan Uffizin maailmankuuluun taidegalleriaan. Lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä vapaata aikaa ennen paluuta Montecatiniin. (A, L)

4.päivä, 7.10.
Siena ja San Gimignano
Aamiaisen jälkeen ajo Sienaan. Viinitarhojen keskellä sijaitseva keskiaikainen, kaunis kaupunki on tunnettu mm. hevosajoistaan. Sienan kuuluisin nähtävyys on sen simpukanmuotoinen pääaukio Piazza del Campo. Tehdään kaupunkikierros. Lounaan jälkeen ajo keskiaikaiseen, torneistaan kuuluisaan kaupunkiin, San Gimignanoon. Paluu Montecatiniin. (A, L)

5. päivä, 8.10.
Chiantin kauniit viinialueet
Aamiaisen jälkeen lähtö Chiantin alueelle, jossa tutustutaan alueen viineihin ja syödään lounas viinitilalla. Iltapäivällä lähtö Roomaan ja iltalennolla takaisin Helsinkiin. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 07.50 – 10.15 Finnair
Rooma – Helsinki 19.45 - 00.05+1 Finnair


Majoitus
Hotelli Tamerici **** tai hotelli Boston****, 4 yötä, hyvä keskitasoinen hotelli Montecatini Termen keskustassa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250€ (pieni 1h huone)
• ruokajuomat


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.  Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.