Idyllinen Toscana 5 päivää 4.-8.10*, 11.-15.10. ja 17.-21.10.2018

Rooma - Montecatini - Lucca - Pisa - Siena - San Gimignano - Firenze - Rooma

Taideaarteita, keskiaikaisia kaupunkeja ja romanttisia viinilaaksoja. Montecarlon punaista ja valkoista viiniä, Montecatinin kaupunki, Lucca ja Pisan kalteva torni, Chiantin viinilaaksot, Siena, San Gimignano, Firenze ja Uffizin taideaarteet.

Asiantuntijaopas:

Leena Knuuttila 4.10, Virpi Ekstedt 11.10.

Asiantuntijan matkassa 

Knuuttila Leena

Knuuttila Leena, asiantuntijaopas

Taidehistoriaa opiskellut Rooman virallinen paikallisopas, joka on asunut Italiassa yli 30 vuotta. Leena tuntee hyvin niin Italian historian kuin nykypäivän eläm&aum ...

Ekstedt Virpi

Ekstedt Virpi, Asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Italiassa yli 30 vuotta. Kielenkääntäjäksi opiskellut Virpi on oppaan työn lisäksi toiminut myös opettajana ja tulkkina. ...

Lukijamatka

Oma aika

Oma aika

Oma Aika on lehti aikuiselle! Oma aika tarjoaa laadukasta ja kiinnostavaa luettavaa, koskettavia tarinoita, opastaa elämän haasteissa ja vie elämyksiin ympäri m ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset
• ohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset ateriat (4 x aamiainen, 4 x lounas)
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

 1 126 €

*Lähtö on Oma aika -lehden lukijamatka

 

1.päivä
Cantina Neri ja Montecatini
Aamulento Helsingistä Roomaan. Ajo Orvietoon, viehättävään keskiaikaiseen kaupunkiin. Viininmaistajaiset Cantina Nerissa ja lounas. Ajo Montecatiniin, jossa majoittuminen.

2.päivä
Muurien ympäröimä Lucca ja Pisan kalteva torni
Aamiaisen jälkeen ajo Luccaan, Puccinin kaupunkiin. Muurien ympäröimä kaupunki on harvinaisuus jopa Italiassa. Tutustutaan kaupunkiin kävellen, jonka jälkeen ajo Pisaan katsomaan Pisan kaltevaa tornia.

3.päivä
Firenze ja Uffizin taideaarteet
Aamiaisen jälkeen ajo Firenzeen, joka on kuuluisa vanhasta kaupungistaan ja renessanssiajan taidetta pullistelevista museoistaan. Aamupäivällä tutustutaan Uffizin maailmankuuluun taidegalleriaan. Lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä vapaata aikaa ennen paluuta Montecatiniin.

4.päivä
Siena ja San Gimignano
Aamiaisen jälkeen ajo Sienaan. Viinitarhojen keskellä sijaitseva keskiaikainen, kaunis kaupunki on tunnettu mm. hevosajoistaan. Sienan kuuluisin nähtävyys on sen simpukanmuotoinen pääaukio Piazza del Campo. Tehdään kaupunkikierros. Lounaan jälkeen ajo keskiaikaiseen, torneistaan kuuluisaan kaupunkiin, San Gimignanoon. Paluu Montecatiniin.

5. päivä
Chiantin kauniit viinialueet
Aamiaisen jälkeen lähtö Chiantin alueelle, jossa tutustutaan alueen viineihin ja syödään lounas viinitilalla. Iltapäivällä lähtö Roomaan ja iltalennolla takaisin Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 07.50 – 10.15
Rooma – Helsinki 19.45 - 00.05+1


Hotelli
Tamerici, hyvä keskitasoinen hotelli Montecatini Termen keskustassa.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250€ (pieni 1h huone)
• ruokajuomat