Idyllinen Toscana 6 päivää 3.-8.4.*, 10.-15.4., 9.-14.5. ja 16.-21.5.2019

Rooma - Orvieto (retki) - Montecatini (5 yötä) - Lucca (retki) - Pisa (retki) - Firenze (retki) - Siena (retki) - San Gimignano (retki) - Chianti (retki) - Rooma

Taideaarteita, keskiaikaisia kaupunkeja ja romanttisia viinilaaksoja. Montecatinin kaupunki, Lucca ja Pisan kalteva torni, Chiantin viinilaaksot, Siena, San Gimignano, Firenze ja Uffizin taideaarteet.

Asiantuntijaopas
3.-8.4. Leena Knuuttila
10.-15.4., 9.-14.5. Virpi Ekstedt
16.-21.5 Marika Ahola

Asiantuntijan matkassa 

Ekstedt Virpi

Ekstedt Virpi, Asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Italiassa yli 30 vuotta. Kielenkääntäjäksi opiskellut Virpi on oppaan työn lisäksi toiminut myös opettajana ja tulkkina. ...

Knuuttila Leena

Knuuttila Leena, asiantuntijaopas

Taidehistoriaa opiskellut Rooman virallinen paikallisopas, joka on asunut Italiassa yli 30 vuotta. Leena tuntee hyvin niin Italian historian kuin nykypäivän eläm&aum ...

Ahola Marika

Ahola Marika, Asiantuntijaopas

Marika on asunut Roomassa ja Pohjois-Italiassa kolmekymmentä vuotta. Oppaan ja tulkin työssä on koko Italia tullut tutuksi. Hän on opiskellut Rooman yliopistoss ...

Lukijamatka

Kotiliesi

Kotiliesi

Kaksi kertaa kuukaudessa ilmestyvä Kotiliesi on Suomen ensimmäinen naisten- ja kodin lehti; jo vuodesta 1922 se on tehnyt naisten arjesta parempaa. Monipuolisen ja laaduk ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket, viininmaistajaiset ja sisäänpääsymaksut
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

1 256 € 

 *Lähtö on Kotilieden lukijamatka


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 3.4, 10.4., 9.5., 16.5.
Viinitila ja Montecatini
Aamulento Helsingistä Roomaan. Ajo Orvietoon, viehättävään keskiaikaiseen kaupunkiin, jossa maistellaan puna- ja valkoviinejä ja nautitaan lounas. Ajo Montecatiniin, jossa majoittuminen. (L)

2. päivä 4.4., 11.4., 10.5., 17.5.
Muurien ympäröimä Lucca ja Pisan kalteva torni
Aamiaisen jälkeen ajetaan Luccaan, Puccinin kaupunkiin. Muurien ympäröimä kaupunki on harvinaisuus jopa Italiassa. Tutustutaan kaupunkiin kävellen, jonka jälkeen ajetaan Pisaan katsomaan Pisan kaltevaa tornia. Paluu illaksi Montecatiniin. Illallinen hotellissa. (A,P)

3. päivä 5.4., 12.4., 11.5., 18.5.
Firenze ja Uffizin taideaarteet
Aamiaisen jälkeen ajetaan Firenzeen, joka on kuuluisa vanhastakaupungistaan ja renessanssiajan taidetta pullistelevista museoistaan. Aamupäivällä tutustutaan Uffizin maailmankuuluun taidegalleriaan. Lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä vapaata aikaa Firenzessä ennen paluuta Montecatiniin. (A,L)

4. päivä 6.4., 13.4., 12.5., 19.5.
Siena ja San Gimignano
Aamiaisen jälkeen ajetaan Sienaan, jossa tehdään kaupunkikierros. Viinitarhojen keskellä sijaitseva keskiaikainen, kaunis kaupunki on tunnettu mm. hevosajoistaan. Sienan kuuluisin nähtävyys on sen simpukanmuotoinen pääaukio Piazza del Campo. Lounaan jälkeen ajetaan keskiaikaiseen, torneistaan kuuluisaan kaupunkiin, San Gimignanoon. Paluu illaksi Montecatiniin. (A,L)

5. päivä 7.4., 14.4., 13.5., 20.5.
Chiantin kauniit viinialueet
Aamiaisen jälkeen lähdetään Chiantin alueelle, jossa tutustutaan alueen viineihin ja syödään lounas viinitilalla. Paluu illaksi Montecatiniin. (A,L)

6. päivä 8.4., 15.4., 14.5., 21.5.
Montecatini – Rooma

Aamiaisen jälkeen omaa aikaa. Paluu Roomaan, josta lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lennot (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 07.50 – 10.15 Finnair
Rooma – Helsinki 19.45 – 00.05+1 Finnair


Majoitus
Hotelli Boston (****), 5 yötä, keskitasoinen hotelli Montecatinissa, tai vastaava.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.