Ikuinen Rooma 4 päivää 10.-13.10.

Kävelyretket kaupungin kaduilla, kujilla ja piazzoilla. Upeat palatsit, suihkulähteet, viihtyisät katukahvilat sekä pienet korttelikirkot kutsuvat hengähtämään hetkeksi. Roomalainen elämäntapa tempaa mukaansa.

Tutustu myös 5 päivän matkoihin

Asiantuntijan matkassa 

Romu Päivi

Romu Päivi, Asiantuntijaopas

Rooman paikallisopas, joka on työskennellyt alueella jo lähes 30 vuotta.  Päivi Romu suhtautuu työhönsä intohimoisesti ja hänen asiantuntemu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

Hintaan sisältyy
• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelmassa mainitut ateriat, kävelykierrokset ja tutustumiskohteet
• kävelykierrosten yhteydessä käytettävät julkiset kulkuneuvot
• asiantuntijaopas Päivi Romun opastukset Roomassa

998 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.10.
Rooman ihanimmat nähtävyydet
Suora reittilento Roomaan, jossa opas Päivi Romu on kentällä vastassa, bussikuljetus hotelliin. Ennen hotelliin majoittumista tehdään lyhyt kaupunkikiertoajelu. Illalla lähdetään kävelykierrokselle ja nähdään Rooman ihanimmat nähtävyydet: Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähde, Pantheonin temppeli, Piazza Navona. Illan kruunaa herkullinen antipasto-illallinen ruokajuomineen vanhankaupungin sydämessä. (P)

2. päivä, 11.10.
Vatikaani ja Pietarinkirkko
Aamiaisen jälkeen lähdetään kävelykierrokselle Vatikaaniin ja sen museoihin. Retken aikana nähdään Vatikaanin taideaarteita, Sikstuksen kappeli ja vuonna 1626 valmistunut Pietarinkirkko. Yhteinen lounas retkipäivän päätteeksi. (A, L)

3. päivä, 12.10.
Antiikin Rooma
Aamiaisen jälkeen lähdetään kävelykierrokselle antiikin maailmaan. Käydään Forum Romanumilla, joka eli loistoaikaansa 200-luvulla. Parhaiten siellä ovat säilyneet Tituksen ja Septimuksen kaaret sekä Antoniuksen ja Faustinan temppeli. Nähdään myös Colosseum, jonne mahtui aikoinaan 50 000 katsojaa seuraamaan gladiaattoreiden ja villieläinten taisteluja. Kierros suuntautuu lisäksi Palatinuskukkulalle. Legendan mukaan naarassusi imetti siellä Romulusta ja Remusta, jotka perustivat Rooman kaupungin. Yhteinen lounas retkipäivän päätteeksi. Iltapäivä vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. (A, L)

4. päivä, 13.10.
Lisämaksusta Trasteveren kävelykierros
Aamiaisen jälkeen mahdollisuus lisämaksusta osallistua kävelykierrokselle asiantuntijaopas Päivi Romun johdolla Vanhassa Roomassa. Retken aikana kuljetaan Tiberin saarella, juutalaiskorttelissa ja Trasteveressa. Käydään Julius Caesarin murhapaikalla sekä Augustuksen rakennuttamalla Marcello-teatterilla. Tunnelmallisten pikku kujien ja aukioiden kautta saavutaan viihtyisään ravintolaan ja nautitaan herkullinen trasteverelainen lounas viineineen. Illan suussa bussikuljetus oppaan johdolla kentälle ja lento Helsinkiin. (A, lisämaksullisen retken aikana L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 07.50 – 10.15 Finnair
Rooma – Helsinki 19.45 – 00.05 +1 Finnair


Majoitus

Hotelli Pace Helvezia ****, 3 yötä.
Hyvä keskitasoinen hotelli erinomaisella sijainnilla Piazza Venezian ja Forum Romanumin tuntumassa. Yhteensä 83 huonetta. Hotellissa baari sekä kalustettu kattoterassi, josta on upeat näkymät yli Rooman keskustan. Huoneissa ilmastointi, TV, puhelin, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja ja ilmainen Wifi. Huoneet saattavat olla keskenään erilaisia.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 160 €
• Trasteveren kävelykierros sis. lounas ruokajuomineen 65€/hlö - minimi osallistujamäärä 15

Trasteveren kävelykierros
Asiantuntijaopas Päivi Romun johdolla kuljetaan Tiberin saarella, juutalaiskorttelissa ja Trasteveressa. Käydään Julius Caesarin murhapaikalla, juutalaiskorttelissa, Augustuksen rakennuttamalla Marcelloteatterilla. Trasteveren tunnelmallisten pikku kujien ja aukioiden kautta saavutaan viihtyisään ravintolaan ja nautitaan herkullinen trasteverelainen lounas viineineen.


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.