Ikuinen Rooma 4 päivää 7.-10.6., 27.-30.9. ja 18.-21.10.2018

Kävelyretket kaupungin kaduilla, kujilla ja piazzoilla. Upeat palatsit, suihkulähteet, viihtyisät katukahvilat sekä pienet korttelikirkot kutsuvat hengähtämään hetkeksi. Roomalainen elämäntapa tempaa mukaansa.

Asiantuntijan matkassa 

Romu Päivi

Romu Päivi, Asiantuntijaopas

Rooman paikallisopas, joka on työskennellyt alueella jo lähes 30 vuotta.  Päivi Romu suhtautuu työhönsä intohimoisesti ja hänen asiantuntemu ...

Lukijamatka

Oma aika

Oma aika

Oma Aika on lehti aikuiselle! Oma aika tarjoaa laadukasta ja kiinnostavaa luettavaa, koskettavia tarinoita, opastaa elämän haasteissa ja vie elämyksiin ympäri m ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

Hintaan sisältyy
• Finnairin reittilennot
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelmassa mainitut ateriat (3 x aamiainen, 2 x lounas, 1 x illallinen)
• ohjelmassa mainitut kävelykierrokset ja tutustumiskohteet
• kävelykierrosten yhteydessä käytettävät julkiset kulkuneuvot
• asiantuntijaopas Päivi Romun opastukset Roomassa

998 €

*Lähtö on Oma aika -lehden lukijamatka

1. päivä
Rooman ihanimmat nähtävyydet
Suora reittilento Roomaan, jossa opas Päivi Romu on kentällä vastassa, bussikuljetus hotelliin. Ennen hotelliin majoittumista tehdään lyhyt kaupunkikiertoajelu. Illalla lähdetään kävelykierrokselle ja nähdään Rooman ihanimmat nähtävyydet: Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähde, Pantheonin temppeli, Piazza Navona. Illan kruunaa herkullinen antipasto-illallinen ruokajuomineen vanhankaupungin sydämessä.

2. päivä
Vatikaani ja Pietarinkirkko
Aamiaisen jälkeen lähdetään kävelykierrokselle Vatikaaniin ja sen museoihin. Retken aikana nähdään Vatikaanin taideaarteita, Sikstuksen kappeli ja vuonna 1626 valmistunut Pietarinkirkko. Yhteinen lounas retkipäivän päätteeksi. *5 päivän matkoilla iltapäivällä kävelykierros Rooman ihanimmat nähtävyydet ja yhteinen ateria.

3. päivä
Antiikin Rooma
Aamiaisen jälkeen lähdetään kävelykierrokselle antiikin maailmaan. Käydään Forum Romanumilla, joka eli loistoaikaansa 200-luvulla. Parhaiten siellä ovat säilyneet Tituksen ja Septimuksen kaaret sekä Antoniuksen ja Faustinan temppeli. Tutustumiskohteena myös Colosseum, jonne mahtui aikoinaan 50 000 katsojaa seuraamaan gladiaattoreiden ja villieläinten taisteluja. Kierros suuntautuu lisäksi Palatinuskukkulalle. Legendan mukaan naarassusi imetti siellä Romulusta ja Remusta, jotka perustivat Rooman kaupungin. Yhteinen lounas retkipäivän päätteeksi. Iltapäivä vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle.

4. päivä
Lisämaksusta Trasteveren kävelykierros
Aamiaisen jälkeen mahdollisuus lisämaksusta osallistua kävelykierrokselle asiantuntijaopas Päivi Romun johdolla Vanhassa Roomassa. Retken aikana kuljetaan Tiberin saarella, juutalaiskorttelissa ja Trasteveressa. Käydään Julius Caesarin murhapaikalla sekä Augustuksen rakennuttamalla Marcello-teatterilla. Tunnelmallisten pikku kujien ja aukioiden kautta saavutaan viihtyisään ravintolaan ja nautitaan herkullinen trasteverelainen lounas viineineen. Illan suussa bussikuljetus oppaan johdolla kentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 07.50 – 10.15
Rooma – Helsinki 19.45 – 00.05 +1


Hotelli Pace Helvezia ***
Hyvä sijainti Piazza Venezian tuntumassa.
Huoneet ovat pienehköjä ja saattavat olla keskenään erilaisia. TV, puhelin, minibaari, ilmastointi, hiustenkuivaaja.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 160 €
• Trasteveren kävelykierros sis. lounas ruokajuomineen 65€/hlö
Retken toteutuminen vaatii minimiosallistujamäärän.

Trasteveren kävelykierros
Asiantuntijaopas Päivi Romun johdolla kuljetaan Tiberin saarella, juutalaiskorttelissa ja Trasteveressa. Käydään Julius Caesarin murhapaikalla, juutalaiskorttelissa, Augustuksen rakennuttamalla Marcelloteatterilla. Trasteveren tunnelmallisten pikku kujien ja aukioiden kautta saavutaan viihtyisään ravintolaan ja nautitaan herkullinen trasteverelainen lounas viineineen.