Irlannin kiertomatka 25.8. - 1.9.2018

Limerick - Galway - Westport - Sligo - Dublin

Vihreän saaren kierroksella matkataan kauniissa maisemissa, osin paljon kehuttua "Wild Atlantic Way" -reittiä pitkin. Matkan varrella nähdään luonnonihmeitä, ihastellaan värikkäitä kaupunkeja ja kuullaan tarinoita Irlannin historiasta.

Asiantuntijan matkassa 

McQuinn Sylvia

McQuinn Sylvia, Asiantuntijaopas

Karismaattinen ja huumorintajuinen opas, joka on perehtynyt erityisesti Irlannin historiaan. Sylvia on asunut Irlannissa jo toista vuosikymmentä ja tuntee hyvin Irlannin tavat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 678 €

Lukuvinkkejä

James Joyce: Dublinilaisia, Ulysses, Frank McCourt: Seitsemännen portaan enkeli, Roddy Doylen kirjat, Maeve Binchyn kirjat


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 25.8.
Tervetuloa Irlantiin, Limerick
Suora lento Dubliniin. Perillä vastassa on suomenkielinen opas ja bussi, matka jatkuu kohti Limerickin kaupunkia (noin 2 h). Majoittuminen hotelliin ja illallinen. (P)

2. päivä, 26.8.
Limerickin kaupunkikierros, Moherin kalliot ja Galway
Aamiainen. Viikingit perustivat Limerickin kaupungin aikoinaan Shannonjoen suistoalueelle. Normannien ajoilta on peräisin kuningas Juhanan linna, joka oli Irlannin uskonsotien loppunäyttämönä 1600-luvun lopulla. Kaupunkikierroksella nähdään mm. Yrjöjen aikaisia kaupunkitaloja, joiden värikkäät ovet ovat tunnusomainen merkki aikakauden tyylistä. Monet tuntevat kaupungin Frank McCourtin ”Seitsemännen portaan enkeli” –kirjasta. Iltapäivällä retkeillään Burrenin alueella. Mahtavat Moherin kalliot ovat yksi matkan huippukohdista, korkeat jyrkänteet laskevat äkkijyrkästi mereen. Kallioilta on upeat näköalat Atlantille ja kirkkaalla säällä näkee Aranin saarille saakka. Illaksi saavutaan Galwayn kaupunkiin. Sen nähtävyyksiä ovat mm. Pyhän Nicholaksen katedraali, Lynch’s Castle kaupungintalo sekä kuuluisa Spanish Arch kauppakaari, josta espanjalaiset kauppiaat saapuivat kaupunkiin aikoinaan. Majoittuminen ja illallinen. (A, P)

3. päivä, 27.8.
R
etki Aranin saarille
Aamiainen. Lähdetään bussilla ja lautalla iirinkieliselle Aranin saarten suurimmalle saarelle, Inis Mor. Kilronan on saaren viehättävä satamakylä, josta lähdetään minibussilla saaren ympäri ja vieraillaan Dun Aengus –kelttilinnoituksella. Upeat hiekkarannat, kiviaitojen reunustamat pikkutiet ja viehättävät olkikattoiset tuvat ovat näkemisen arvoiset! Vapaa iltapäivä Kilronanin kylässä, jossa on matkamuistomyymälöitä ja perinteisiä pubeja. Rohkeimmat voivat mennä vaikka Atlantin aaltoihin uimaretkelle ennen kuin lautta lähtee takaisin mantereelle. Illallinen ja yöpyminen jo tutussa hotellissa Galwayssa. (A, P)

4. päivä, 28.8.
Connemara
Aamiainen. Tänään retkeillään Connemaran alueella, joka on tunnettu upeista suo- ja vuoristoalueista, päivän maisemat ovat kuvankauniit. Vieraillaan Kylemore Abbey –luostarissa. Sen alueella on upea puutarha ja kaunis goottilaiskirkko. Leenaun rannassa pysähdytään ihailemaan merimaisemia ja vieraillaan Joe Joycen lammaskoiratilalla. Joe Joycen maatilavierailun aikana tutustutaan lammaskoirien työskenteyyn ja koulutukseen ja Connemara Blackface lampaisiin, joita tavataan läntisessä Irlannissa. Joe Joyce esittelee lammaskoirien työskentelyä ja vierailun aikana nähdään mielenkiintoinen lammaskoirashow.Illaksi saavutaan Westportin pikkukaupunkiin. Majoittuminen ja illallinen. (A, P)

5. päivä, 29.8.
Westport ja Sligon alue
Aamiainen. Tehdään kävelykierros Westportissa. Vilkas pikkukaupunki on tunnettu idyllisistä merimaisemistaan, perinteisistä irlantilaispubeistaan, värikkäistä taloistaan ja ystävällisistä ihmisistään. Matka jatkuu Sligon alueelle, matkan varrella vieraillaan maaseudun historiaan erikoistuvassa kansallismuseossa. Reitillä on mahtavat maisemat, pysähdytään Strandhill-hiekkarannalla ja Knocknarea-vuorella. Täältä jatketaan Drumcliffen kirkolle ja hautausmaalle ja kuullaan W.B. Yeats runoilijasta, joka on haudattu tänne. Yeatsin runoissa esiintyvät Sligon alueen luonto ja ympäristö vahvasti. Majoittuminen hotelliin Sligossa. Illallinen. (A, P)

6. päivä, 30.8.
Kartanovierailu ja viskitislaamo
Aamiainen. Päivän aikana matkataan takaisin Dubliniin. Matkan varrella on vielä paljon nähtävää ja koettavaa. Aamupäivällä vieraillaan Strokestown Park House –kartanossa, joka on yksi Irlannin parhaiten säilyneistä aateliskartanoista. Kartanossa toimii tänä päivänä Irlannin suuresta 1840-luvun nälänhädästä kertova mielenkiintoinen museo. Yhteinen lounas kartanon kahvilassa. Iltapäivällä jatketaan Kilbegganissa sijaitsevaan viskitislaamoon, jossa tehdään kierros ja sen päätteeksi saadaan maistiaiset. Saapuminen Dubliniin ja majoittuminen hotelliin. Vapaa ilta. (A, L)

7. päivä, 31.8.
Dublin
Aamiainen. Päivän aikana nähdään Dublin, Irlannin pääkaupunki. Kaupunkikierroksella tutustutaan kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksella nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka varrella on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park –puistot muistuttavat Dublinin 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Kierroksen aikana vieraillaan Guinnessin panimolla ja Trinity College –yliopiston vanhassa kirjastossa. Vapaa iltapäivä Dublinissa. Illalla lähdetään viettämään irlantilaista iltaa The Merry Ploughboy –pubiin. Ohjelmassa on kolmen ruokalajin illallinen ja irlantilainen show – musiikkia ja tanssia. Paluu hotellille. (A, P)

8. päivä, 1.9.
Aamiainen. Vapaa aamupäivä Dublinissa. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Dublin 16.15 - 17.25  Finnair
Dublin - Helsinki 18.05 - 23.05  Finnair

 


Hotellit
Limerick/Tipperary, 1 yö: Abbey Court Hotel ***
Galway, 2 yötä: Connact Hotel Galway ****
Westport, 1 yö: Westport Coast Hotel ****
Sligo, 1 yö: Sligo Park Hotel ****
Dublin, 2 yötä: Camden Court Hotel ****


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 280 €

Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

30.6.2018 mennessä tehtyihin valmismatkasopimuksiin sovelletaan 30.6.2018 saakka voimassa ollutta valmismatkalakia (1079/1994) ja Yleisiä Valmismatkaehtoja (30.6.2009) sekä Lomalinjan Lisä- ja erityisehtoja, jotka ovat saatavilla myös toimistoistamme. 1.7.2018 alkaen tehtyihin varauksiin sovelletaan Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja)


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassaoleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.