Irlannin kiertomatka 8. - 15.6. ja 31.8. - 7.9.2019

Limerick - Galway - Westport - Sligo - Dublin

Vihreän saaren kierroksella matkataan kauniissa maisemissa, osin paljon kehuttua Wild Atlantic Way -reittiä pitkin. Matkan varrella nähdään luonnonihmeitä, ihastellaan värikkäitä kaupunkeja ja kuullaan tarinoita Irlannin historiasta.

Asiantuntijan matkassa 

McQuinn Sylvia

McQuinn Sylvia, Asiantuntijaopas

Karismaattinen ja huumorintajuinen opas, joka on perehtynyt erityisesti Irlannin historiaan. Sylvia on asunut Irlannissa jo toista vuosikymmentä ja tuntee hyvin Irlannin tavat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 678 €

Lukuvinkkejä

James Joyce: Dublinilaisia, Ulysses, Frank McCourt: Seitsemännen portaan enkeli, Roddy Doylen kirjat, Maeve Binchyn kirjat


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 8.6., 31.8.
Tervetuloa Irlantiin, Limerick
Lento Dubliniin, vastassa on suomenkielinen opas ja bussi. Jatketaan kohti Limerickin kaupunkia (noin 2 h). Viikingit perustivat kaupungin aikoinaan Shannonjoen suistoalueelle. Normannien ajoilta on peräisin King John's Castle, joka oli keskeinen näyttämö 1690-luvun uskonsodissa. Linnan rakensi aikoinaan kuningas Juhana, joka veljensä Richard Leijonamielen kanssa on tuttu mm. Robin Hood ja Pyöreän Pöydän Ritarit -legendoista. Kaupunkikierroksella nähdään mm. Yrjöjen aikaisia kaupunkitaloja. Monet tuntevat kaupungin Frank McCourtin "Seitsemännen portaan enkeli" -kirjasta. Yöpyminen Limerickissä. (P)

2. päivä, 9.6., 1.9.
Moherin kalliot ja Galway
Matka jatkuu Burrenin erikoisen kallioperäisen alueen halki. Mahtavat Moherin kalliot ovat yksi matkan huippukohdista, korkeat jyrkänteet laskevat äkkijyrkästi mereen. Illaksi saavutaan Galwayhin. Ennen illallista on aikaa levähtää ja tutustua Galwayn keskustaan. Sen nähtävyyksiä ovat mm. Pyhän Nicholaksen katedraali ja Lynch’s Castle. (A, P)

3. päivä, 10.6., 2.9.
R
etki Aranin saarille
Lähtö bussilla ja lautalla Aranin saarten suurimmalle saarelle, Inis Mor. Ajetaan minibussilla saaren ympäri, vieraillaan Dun Aengus –kelttilinnoituksella. Upeat hiekkarannat, kiviaitojen reunustamat pikkutiet ja viehättävät olkikattoiset tuvat ovat näkemisen arvoiset! Vapaa-aikaa Kilronanin kylässä. Rohkeimmat voivat pulahtaa Atlantin aaltoihin ennen kuin lautta lähtee takaisin mantereelle. (A, P)

4. päivä, 11.6., 3.9.
Connemara
Retkeillään Connemaran kuvankauniilla alueella. Vierailu Kylemore Abbey –luostarissa, jonka alueella on upea puutarha ja kaunis goottilaiskirkko. Leenaussa ihaillaan merimaisemia ja vieraillaan Joe Joycen lammaskoiratilalla. Tutustutaan lammaskoirien koulutukseen ja työskentelyyn sekä nähdään mielenkiintoinen lammaskoirashow. Illaksi saavutaan Westportin pikkukaupunkiin. (A, P)

5. päivä, 12.6., 4.9.
Westport ja Sligon alue
Kävelykierros Westportin idyllisissä merimaisemissa. Jatketaan Sligon alueelle, matkan varrella vieraillaan kansallismuseossa. Pysähdytään Strandhill-hiekkarannalla ja Knocknarea-vuorella. Jatketaan Drumcliffen kirkolle ja hautausmaalle, jonne on haudattu runoilija W.B. Yeats. Yöpyminen Sligossa. (A, P)

6. päivä, 13.6., 5.9.
Kartanovierailu ja viskitislaamo
Takaisin Dubliniin. Matkan varrella vierailu Strokestown Park House –kartanossa. Lounaan jälkeen kierros ja maistiaiset Kilbegganin viskitislaamossa. Vapaa ilta Dublinissa. (A, L)

7. päivä, 14.6., 6.9.
Dublinin kaupunkikierros, irlantilainen ilta
Kaupunkikierroksella nähdään mm. pääkatu O’Connell Street. Yrjöjen aikaiset korttelit sekä St. Stephen’s Green ja Phoenix Park –puistot muistuttavat 1700-luvusta. Vierailu Guinnessin panimolla ja Trinity College –yliopiston kirjastossa. Vapaa iltapäivä. Illallinen ja irlantilainen show The Merry Ploughboy –pubissa.(A, P)

8. päivä, 15.6., 7.9.
Dublin

Aamupäivä vapaa-aikaa. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki - Dublin  08.15 - 09.30
Dublin - Helsinki  18.05 - 23.05


 


Hotellit
1 yö Limerick, Castletroy Park Hotel
2 yötä Galway, Connemara Coast Hotel
1 yö Westport, Wyatt Hotel
1 yö Sligo, The Glass House Hotel
2 yötä Dublin, Harcourt Hotel

Castletroy Park Hotel ****
Sijanti noin 5 km Limerickin keskustasta. Tilavat huoneet, joissa kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja, silitysvälineet ja ilmainen WiFi. Ravintola, bistrobaari sekä hyvinvointikeskus, jossa allasosasto, sauna, mahdollisuus erilaisiin hoitoihin sekä monipuoliset kuntoilumahdollisuudet.

Connemara Coast Hotel ****
Tyylikäs perinteinen hotelli Galwaynlahden rannalla, upea merinäköala. Galwayn keskustaan n. 10 min. ajomatka. Huoneissa kylpy/suihku, puhelin, TV, hiustenkuivaaja ja teen/kahvinkeittovälineet. Kaksi ravintolaa ja suosittu pubi, jossa usein iltaisin elävää musiikkia. Vapaa-ajankeskus, jossa sauna, uima-allas, poreallas ja kuntosali. Ulkotiloissa tenniskenttä ja poreallas.

Wyatt Hotel ***
Boutique-tyylinen hotelli Westportin keskustassa kaikkien palvelujen lähellä. Huoneissa kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja, silitysvälineet sekä teen/kahvinkeittovälineet. Kaksi ravintolaa.

The Glass House Hotel ****
Ulkonäöltään lasista laivaa muistuttava hotelli sijaitsee Sligon keskustassa. Ilmastoiduissa huoneissa kylpy/suihku, TV, hiustenkuivaaja, silitysvälineet, tallelokero sekä teen/kahvinkeittovälineet. Ravintola ja baari.

Harcourt Hotel ***
Sijainti Dublinin keskustassa, St. Stephen's Green -puiston ja Grafton Street - kävelykadun tuntumassa. Kaikki nähtävyydet, kaupat ja ravintolat ovat muutaman minuutin päässä hotellista. Hotellissa on trendikäs baari ja ravintola sekä lämmitetty terassi ja yökerho, joka on avoinna yleensä keskiviikosta lauantaihin. Eläväinen ja nuorekas hotelli - huoneisiin saattaa kuulua melua yökerhosta viikonloppuisin.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 300 €

Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.