Irlanti - tarujen vihreä saari 5.-11.5., 4.-10.8.2024

Limerick - Galway - Westport - Sligo - Dublin

Vihreitä nummia, Atlantin tyrskyjä, historiallisia nähtävyyksiä ja ikiaikaisia tarinoita Irlannin maisemiin on helppo rakastua.

Vihreän saaren kierroksella matkataan kauniissa maisemissa, osin paljon kehuttua Wild Atlantic Way -reittiä pitkin. Matkan varrella nähdään luonnonihmeitä, ihastellaan värikkäitä kaupunkeja ja kuullaan tarinoita Irlannin historiasta. Tutuiksi tulevat niin normannien linnat kuin mahtavat Moherin kalliotkin, unohtamatta irlantilaista musiikkia ja paikallista viskiä. 

Asiantuntijan matkassa 

McQuinn Sylvia

McQuinn Sylvia, asiantuntijaopas

Karismaattinen ja huumorintajuinen opas, joka on perehtynyt erityisesti Irlannin historiaan. Sylvia on asunut Irlannissa jo toista vuosikymmentä ja tuntee hyvin Irlannin tavat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

2 286 € 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 5.5., 4.8.
Tervetuloa Irlantiin, Limerick
Lento Dubliniin, vastassa on suomenkielinen opas ja bussi. Jatketaan kohti Limerickin kaupunkia (noin 2 h). Vierailu normannien ajoilta peräisin olevassa King John's Castlessa, joka oli keskeinen näyttämö 1690-luvun uskonsodissa. Linnan rakensi aikoinaan kuningas Juhana, joka veljensä Richard Leijonamielen kanssa on tuttu mm. Robin Hood ja Pyöreän Pöydän Ritarit -legendoista. Yhteinen lounas. Kaupunkikiertoajelu Limerickissä, vapaa-aikaa. Yöpyminen. (L)

2. päivä, 6.5., 5.8.
Moherin kalliot ja Galway
Kaupunkikierros ja vierailu King John's Castlessa jo edellisenä päivänä. Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Burrenin erikoisen kallioperäisen alueen halki. Mahtavat Moherin kalliot ovat yksi matkan huippukohdista, korkeat jyrkänteet laskevat äkkijyrkästi mereen. Yhteinen lounas. Illaksi saavutaan Galwayhin.  Aikaa levähtää ja tutustua Galwayn keskustaan. Sen nähtävyyksiä ovat mm. Pyhän Nicholaksen katedraali ja Lynch’s Castle. (A,L)

3. päivä, 7.5., 6.8.
R
etki Aranin saarille
Kokopäiväretki bussilla ja lautalla Aranin saarten suurimmalle saarelle, Inis Mor. Ajetaan minibussilla saaren ympäri, vieraillaan Dun Aengus –kelttilinnoituksella. Upeat hiekkarannat, kiviaitojen reunustamat pikkutiet ja viehättävät olkikattoiset tuvat ovat näkemisen arvoiset! Vapaa-aikaa Kilronanin kylässä. Rohkeimmat voivat pulahtaa Atlantin aaltoihin ennen kuin lautta lähtee takaisin mantereelle. Yhteinen illallinen. (A,P)

4. päivä, 8.5., 7.8.
Connemara, lammaskoiratila
Retkeillään Connemaran kuvankauniilla alueella. Vierailu Kylemore Abbey –luostarissa, jonka alueella on upea puutarha ja kaunis goottilaiskirkko. Leenaussa ihaillaan merimaisemia ja vieraillaan Joe Joycen lammaskoiratilalla. Tutustutaan lammaskoirien koulutukseen ja työskentelyyn sekä nähdään mielenkiintoinen lammaskoirashow. Illaksi saavutaan Westportin pikkukaupunkiin, illallinen ja majoittuminen. (A,P)

5. päivä, 9.5., 8.8.
Westport ja Sligon alue, Museum of Countrylife 
Kävelykierros Westportin idyllisissä merimaisemissa. Jatketaan Sligon alueelle. Matkan varrella vieraillaan kansallismuseossa, pysähdytään Strandhill-hiekkarannalla ja Knocknarea-vuorella. Jatketaan Drumcliffen kirkolle ja hautausmaalle, jonne on haudattu runoilija W.B. Yeats. Illallinen ja majoittuminen Sligossa. (A,P)

6. päivä, 10.5., 9.8.
Kartanovierailu, viskitislaamo ja irlantilainen illanvietto
Matka jatkuu kohti Dublinia. Vierailu Strokestown Park House –kartanossa sekä kierros ja maistiaiset Kilbegganin viskitislaamossa. Yöpyminen hieman Dublinin ulkopuolella.
Iloinen irlantilainen ilta Merry Plogboys-pubissa, show ja illallinen. (A,P)

7. päivä, 11.5., 10.8.
Dublinin kaupunkikierros
Ajetaan Dubliniin, jossa tehdään kaupungista yleiskuvan antava kaupunkikierros. Yrjöjen aikaiset korttelit sekä St. Stephen’s Green ja Phoenix Park –puistot muistuttavat 1700-luvusta. Vapaa-aikaa, yhteinen pubilounas ennen lentokentälle ajoa. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Dublin 08.15 - 09.30 Finnair
Dublin - Helsinki 18.05 - 23.05 Finnair


Hotellit
1 yö Limerick, Clayton Limerick ****
Moderni hotelli Shannon-joen rannalla keskustassa. Hotellissa on 93 huonetta, joissa on varusteena kylpy/suihku, puhelin, TV, hiustenkuivaaja, internet-yhteys ja teen/kahvinkeittovälineet.
Hotellin yleisissä tiloissa on Grill Bar ja Waterfront ravintolat.

2 yötä Galway, Park House Hotel ***Galwayn keskustassa sijaitseva Park House hotelli on vastaanottanut vieraita vuodesta 1975. Erinomaisen maineen hotelli on saavuttanut hyvästä asiakaspalvelusta, korkealuokkaisista huoneista, sekä herkullisesta ruuasta. Hotellissa on 84 erinomaisesti varusteltua huonetta, joista kaikista löytyy suihku/kylpyamme, taulutelevisio, hiustenkuivaaja, teen/kahvin-keittovälineet, housuprässi, ilmainen wifi, säädettävä ilmastointi, kirjoituspöytä, tallelokero, sekä ympäristöystävälliset hygienia tuotteet

1 yö Westport, Clew Bayhotel***Clew Bay hotelli on viihtyisä ja moderni kolmen tähden hotelli Westportin keskustassa. Kaikki tarvittavat palvelut sijatsevat aivan hotellin läheisyydessä.Hotellissa on 40 savutonta huonetta, joissa on varusteena suihku/kylpy,
puhelin, TV, internet-yhteys, hiustenkuivaaja, sekä teen/kahvinkeittovälineet.Hotellin yleisissä tiloissa on kaksi ravintolaa ja baari.

1 yö Sligo, Clayton hotel Sligo **** egantti, korkelaatuinen hotelli, josta on upeat maisemat Benbulben vuoristoon. Hotellista on vain lyhyt kävelymatka Sligon keskustaan. Hotellissa on 74 tyylikkäästi sisustettua huonetta sekä 89 sviittiä, joista löytyy mm. minikeittiö. Huoneiden varusteluun kuuluu kylpy/suihku, TV, hiustenkuivaaja, silitysvälineet, ilmainen internet-yhteys ja teen/kahvinkeittovälineet. Yleisissä tiloissa on Bulbens Bar & Bistro ja The Sinergie ravintola. Lisäksi on Health & Leisure vapaa-ajan keskus, jossa on uima-allas, poreallas, sauna ja kuntosali.
1 yö Dublinin ulkopuolella, Royal Marine hotel **** Tyylikäs neljän tähden hotelli Dun Laoghairessa Dublinin lahden rannalla. Hotellirakennus on historiallinen maamerkki alueella ja rakennettu jo 1828. Hotellista on noin puolen tunnin ajomatka Dublinin keskustaan ja hotellin vierestä kulkee meren rantaa pitkin myös DART-paikallisjuna. Hotellissa on 228 huonetta, jotka on varustettu hyvin. Huoneissa on kylpy/suihku, puhelin, TV, hiustenkuivaaja ja kahvinkeittovälineet. Yleisissä tiloissa on avara aula, Dún Restaurant ravintola sekä Hardys Bar , ja Lagrar Bar baarit. Pavillion Bar , Atrium och Bay Lounge tarjoilevat myös aterioita ja juomia.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 480 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 16.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti.

Koronavirus voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin, ohjeistamme käytännöistä hyvissä ajoin ennen matkaa. Huomioittehan, että mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.