Itävallan aarteet, Mozart ja Sound of Music 23.-28.9.2024

Wachaun jokilaakso - Salzkammergut - St. Gilgen - St. Wolfgang - Bad Ischl - Salzburg - Wien

Matkan aikana ihaillaan suositun musikaalin Sound of Musicin kuvauspaikkoja, nähdään Mozartin äidin synnyinkoti Wolfgangjärvellä sekä kurkistetaan suositun keisarinna Sisin ja hänen puolisonsa Franz-Josefin kesänviettopaikkaan Bad Ischlen kylpyläkaupungissa. Lisäksi nautitaan Mozart-konsertista Mirabell-linnan marmorisalissa ja tutustutaan viehättävään Salzburgiin sekä pääkaupunki Wieniin. 

Asiantuntijan matkassa 

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
    • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
    • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
    • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut 

1 986 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 23.9.
Kaunis Wien ja Schönbrunnin kesäpalatsi, lounas

Aamulento Wieniin, missä opas ryhmää vastassa.Kiertoajelu upeassa Wienissä ja vierailu Schönbrunnin  kesäpalatsin keisarillisissa huoneistoissa sekä puistossa.Yhteinen lounas ja majoittuminen hotelliin. Ilta vapaa omatoimiseen tutustumiseen. (L)

2.päivä,24.9.
Wachaun jokilaakso, Stift Melkin benediktiiniläisluostari,lounas
Aamiaisen jälkeen ajamme Wachaun jokilaaksoon, missä viiniköynnökset kasvavat jyrkillä rinteillä ja ihastuttavat pikku kylät kirkkoineen koristavat Tonavan mutkittelevaa rantatietä. Vieraillaan kallionkielekkeellä sijaitsevassa Stift Melkin benediktiiniläisluostarissa. Lounas. Matka jatkuu kohti Mozartin syntymäkaupunkia Salzburgia. Majoittuminen hotelliin Salzburgissa. (A,L)

3.päivä, 25.9.
Salzburg, Marian ja lasten Do-Re-Mi, Mozart-konsertti
Aamiaisen jälkeen tehdään kävelykierros Salzburgissa. Mirabell-linnan puistossa nähdään mm. Pegasus-suihkulähde, jonka ympärillä Maria ja lapset lauloivat ja tanssivat Sound of Music -elokuvassa. Vieraillaan Mozartin syntymäkodissa ja kuullaan mestarisäveltäjän elämästä. Lisäksi tutustutaan Salzburgin vanhankaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja nähdään mm. Pyhän Pietarin hautausmaa ja tuomiokirkko. Päivän päätteeksi nautitaan Mozart-konsertista Mirabell-linnan marmorisalissa. (A)

4.päivä 26.9.
Operettien syntysijoilla Bad Ischlessä, Sisin ja Franz-Josefin kesälinna, Illallinen

Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustustumaan Bad Ischlen kylpyläkaupungiin ja Kaiservillan linnaan, jossa keisarinna Sisi ja keisari Franz Joseph viettivät kesälomansa. Kävelykierroksen aikana nähdään myös säveltäjä Franz Lehárin vanha huvila, jossa hän vietti kymmeniä kesiä. Täällä syntyivät myös hänen tunnetuimmat operettinsa. Aikaa kahvitteluun ja ostosten tekoon. Jatketaan kohti Unescon kultturiperintölistalla olevaa Salzkammergutin järvi- ja vuoristoaluetta. Majoittuminen hotelliin St. Gilgenin kylässä Wolfgangjärven rannalla. Päivällinen hotellissa.(A,P)

5.päivä 27.9.
Risteily Wolfgangjärvellä, hammasratasjuna vuorelle, Illallinen
Aamiaisen jälkeen lähdetään risteilemään Wolfgangjärvelle. Kävellään kylän laivarantaan ja nähdään Mozartin äidin syntymäkoti. Järven mukaan on nimetty myös itse Mozart, ja Sound of Music -elokuvan avauskohtaus on kuvattu täällä. Risteillään St. Wolfgangin kylään, missä on aikoinaan syntynyt hersyvä operetti "Valkoinen hevonen". Risteilyn jälkeen noustaan hammmasratasjunalla Schafberg-vuorelle 1783 m korkeuteen ihailemaan maisemia. Päivällinen hotellissa. (A,P)

6.päivä ,28.9.
Mondsee-, sekä Traunsee-järvet, Gmundenin viehättävä kaupunki.Paluukuljetus lentokentälle.

Aamiaisen jälkeen on n. klo 11.00 ajamme kohti Wienin lentokenttää. Matkalla ohitetaan Mondseejärvi, jonka rannalla olevassa kirkossa Sound Of Music -elokuvan hääkohtaus kuvattiin. Pysähdymme viehättävässä Gmundenin-kaupungissa Traunsee-järven rannalla. Aikaa kahvitteluun ja rantapromenadilla kävelyyn. Täältä jatkamme suoraan lentokentälle, iltalento Helsinkiin. (A)

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Wien 09.25 - 10.50 Finnair
Wien - Helsinki 19.15 - 22.35 Finnair


Majoitus
Hotel Post***, Wien, 23.-24.9.2024, 1 yö

Perinteinen hotelli kaupungin keskustassa sijaitseva hotelli; Pyhän Stefanin katedraali sijaitsee kävelymatkan päässä. Siistit huoneet, joissa TV, tallelokero, ilmastointi, ilmainen wifi.

Austria Trend Hotel Europa Salzburg****, Salzburg, 24.-26.9., 2 yötä

Huoneissa puhelin, radio, tv, minibaari, wifi. Pyhän Stefanin katedraalille noin 300 m, Mirabell-linnan puistoon noin 700 m, Mozartin syntymäkodille ja Getreidegasse kävely- ja ostoskadulle noin 1,5 km.

Hotel Kendler ****, St. Gilgen, 24.-28.9., 2 yötä
Hotelli sijaitsee St.Gilgenin kylän keskustassa, kirkon vieressä. Järven rantaan matkaa noin 200 m. Huoneissa puhelin, radio, tv, hiustenkuivain wifi. Hotellissa ravintola ja terassi. Lähistöllä useita kahviloita ja liikkeitä.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 300 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Muut lisätiedot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 25.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.