Itävallan ja Slovenian kauneimpia kaupunkeja 26.-30.8.2021

Wien (retki) – Graz (2 yötä) – Maribor (retki) – Ljubljana (2 yötä) – Bled (retki)

Koe Itävallan ja Slovenian viehättävimmät kaupungit!

Klassinen Wien, tuntematon kaunotar Graz, pikkukaupungin tunnelmaa huokuva Maribor, keskiaikainen Ljubljana ja smaragdinvihreästä järvestään tunnettu Bled tarjoavat monipuolisen kattauksen kiertomatkalle. Ehditään tutustua myös Itävallan Toscanaksi kutsuttuun Etelä-Steiermarkin viinitiehen sekä maistella paikallisia valkoviinejä.

Asiantuntijan matkassa 

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• suomenkielisen oppaan palvelut retkillä

1 226 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 26.8.
Valloittava Wien
Aamulento Helsingistä Wieniin, missä suomenkielinen opas on vastassa. Lyhyen kiertoajelun aikana nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet mm. Valtionooppera, Parlamenttitalo, Hofburgin talvipalatsi. Ajetaan Karlsplatsin aukion läpi, jolloin nähdään Musikvereinin konserttitalo, Kaarlen barokkikirkko ja Secession-taidenäyttelytalo. Lounas, jonka jälkeen ajetaan Graziin (n. 200 km). Majoittuminen ja yöpyminen. (L)

2. päivä, 27.8.
Graz - Itävallan tuntematon kaunotar
Aamiaisen jälkeen tehdään kävelykierros Grazin vanhassakaupungissa, joka on UNESCO:n kulttuuriperintölistalla. Kierroksen aikana noustaan hissillä ylös kaupungin keskellä kohoavalle linnavuorelle. Keisarien aikaisista linnoituksista on jäljellä enää rauniot, mutta alueella on puistoja, kahviloita ja ravintoloita sekä satoja vuosia vanha kellotorni, jonka juurelta avautuu upea näkymä yli punakattoisten talojen. Yhteinen lounas. Iltapäivällä vapaa-aikaa, jolloin on mahdollisuus nauttia kaupungin keisarillisesta tunnelmasta keskustan kahviloissa ja kujilla. (A, L)

3. päivä, 28.8.
Viinien jäljillä
Aamiaisen jälkeen lähdetään Itävallan Toscanaksi kutsutulle Etelä-Steiermarkin viinitielle, joka sijaitsee Grazin eteläpuolella lähellä Slovenian rajaa. Ajetaan läpi jyrkkien viinikukkuloiden ja viehättävien viinitilojen. Vieraillaan tilalla ja maistellaan alueen upeita valkoviinejä. Yhteinen lounas, jonka jälkeen poiketaan Slovenian toiseksi suurimmassa kaupungissa, Mariborissa, joka sijaitsee Draujoen rannalla. Kävelykierroksen aikana nähdään mm. Mariborin linna ja maailman vanhin viiniköynnös. Matka jatkuu vielä Ljubljanaan, majoittuminen. (A, L)

4. päivä, 29.8.
Historiallinen Ljubljana
Aamiaisen jälkeen kävelykierros Ljubljanassa. Vanha keskiaikainen kaupunki on jouduttu jälleenrakentamaan vuosien saatossa moneen kertaan, ja nykyään keskusta on pääasiassa jugend-tyyliä. Kaupungin halki kiemurtelee Ljubjanicajoki, jonka yli voi kävellä mm. kaunista lohikäärmesiltaa pitkin. Ylhäällä kaupunkia vartioi komeileva Ljubljanan keskiaikainen linna. (A)

5. päivä, 30.8.
Kuvankaunis Bled
Aamiaisen jälkeen jatketaan bussilla kohti Bledin kaupunkia, joka sijaitsee juliaanisten Alppien juurella ja jota pidetään alppiseudun kauneimpana loma- ja terveyskylpyläalueena. Erityisesti kaupunki tunnetaan smaragdinvihreästä Bledjärvestä, jonka keskellä kohoaa kirkko. Kävelykierroksen ja lounaan jälkeen on hetki vapaata aikaa nauttia upeista järvi- ja alppimaisemista. Kuljetus Ljubljanan lentokentälle ja paluulento. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Wien 08.30 – 09.55 Finnair
Ljubljana – Helsinki 19.05 – 22.45 Finnair


Majoitus
26.-28.8., 2 yötä, Mercure Hotel Graz City ****
Hotelli sijaitsee Lendplatz -aukiolla. 10 minuutin kävelymatka Mur-joen yli vanhaan kaupunkiin. Hotellin lähellä useita ravintoloita ja pieni ostoskeskus hotellin vieressä. Huoneissa on wc/suihku, ilmastointi, TV, puhelin, WiFi, hiustenkuivaaja ja minibaari.
28.-30.8., 2 yötä, City Hotel Ljubljana ***
City Hotel sijaitsee hyvällä paikalla Ljubljanan keskustassa, vain kivenheiton päässä jokea ympäröivien mukulakivikatujen kahviloista ja ravintoloista sekä lähellä Ljubljanan Linnaa. Huoneissa on wc/suihku, tv, puhelin, tallelokero, WiFi, hiustenkuivaaja ja ilmastointi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 195 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.