Joulu Wienissä 22.-26.12.2023

Lähde viettämään joulunaikaa tunnelmalliseen Wieniin! Tehdään kaupunkikierros, vieraillaan Schönbrunnin palatsissa, tutustutaan Rathausplatzin joulumarkkinoihin ja tehdään päiväretki Wienerwaldin sistersiläisluostariin. Matkan kruunaa Strauss & Mozart -konsertti Kursalon konserttitalossa.

Asiantuntijan matkassa 

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
• neljän ruokalajin illallinen jouluaattona, 2 lasia viiniä/mineraalivesi/kahvi
• neljän ruokalajin illallinen Kursalon-ravintolassa, kuohuviini-/puna-/valkoviiniä/alkoholittomia juomia/kahvi
• suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan

1 696 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 22.12.
Wienin kiertoajelu ja Schönbrunnin linna
Lento Wieniin. Kiertoajelu kaupungissa ja kierros upeassa Schönbrunnin linnassa, jossa Habsburgien keisariperhe asui kesäisin huhtikuusta lokakuuhun. Täällä pääsee ihastelemaan mm. keisari Franz Josephin ja keisarinna Elizabethin eli Sissin entisiä asuinhuoneita. Kierroksen aikana nähdään myös keisarinna Maria Theresian aikaisia rokokoohuoneita sekä linnan upea juhlasali. Pistäytyminen linnan aukiolla pidettävillä ihastuttavilla joulumarkkinoilla ja yhteinen lounas. Majoittuminen hotelliin. (L)

2. päivä 23.12.
Vapaapäivä
Aamiainen. Aikaa omatoimiseen tutustumiseen - museot, kahvilat, viinituvat ja joulutorit kutsuvat. Myymälät ovat myös auki, joten aikaa on myös ostosten tekoon. (A)

3. päivä, 24.12.
Kävelykierros jouluisessa Wienissä, Rathausplatzin joulumarkkinat, jouluaattoillallinen
Aamiaisen jälkeen kävelykierros Wienin vanhankaupungin romanttisilla kujilla, joilla nähtävää riittää: Mozartin asuintalo, Valtionooppera ja Hofburgin talvipalatsin alueen eri vuosisadoilta peräisin olevat rakennukset. Retki päättyy Rathausplatzin joulumarkkinoille, jotka ovat kaupungin suurimmat. Jouluaattoillallinen kävelymatkan päässä hotellista. (A,P)

4. päivä, 25.12.
Strauss & Mozart -konsertti

Aamupäivä vapaa-aikaa jouluisessa Wienissä, voi vaikka käydä joulupäivän jumalanpalveluksessa lähellä sijaitsevassa Augustiner kirkossa, jossa kuoro laulaa klo 11, tai Stephansdomin tuomiokirkossa. Iltapäivällä lähtö kävellen illalliselle ja Kursalon-konserttitaloon illan Strauss & Mozart -konserttiin. (A,P)

5. päivä, 26.12.
Retki Wienerwaldiin

Rento aamu ennen lähtöä vähän ennen puolta päivää retkelle Wienerwaldiin.Vieraillaan 1100-luvulla perustetussa Helligenkreuzin sistersiläisluostarissa, jossa asuu edelleen noin 80 munkkia. Luostari tuli kuuluisaksi munkkikuoron levyttämistä gregoriaanisista lauluista. Lounas luostarin ravintolassa. Tutustutaan myös Badenin kylpyläkaupunkiin, jossa syntyi Beethovenin 9. sinfonia. Kuljetus lentoasemalle. (A,L) ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Wien 09.25 - 10.55 Finnair
Wien - Helsinki 19.15 - 22.45 Finnair


Majoitus
Hotel Post ***
Tämä perinteinen wieniläinen hotelli sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Pyhän Tapanin tuomiokirkosta. Hotellissa on ravintola. Huoneissa on yksilöllinen sisustus, satelliitti-tv, hiustenkuivaaja, minibaari ja tallelokero. Hotelli on rakennettu vuosisadan vaihteessa ja huoneet ovat eri kokoisia, mutta etuna on loistava sijainti, josta pääsee hyvin kävellen joka paikkaan. Hotellissa on ilmainen WiFi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 300 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.