Kari Lumikeron matkassa kulttuuria ja viiniä Unkarissa 12.9.-16.9.2019

Lähde mielenkiintoiselle matkalle Unkariin!

Upean Budapestin lisäksi tutustutaan maahan hieman laajemmin, vieraillaan viinitiloilla ja käydään viinifestivaaleilla. MTV:n pitkäaikainen kirjeenvaihtaja Kari Lumikero asuu Unkarissa ja kertoo maan haasteista, taloudesta, historiasta ja ruuasta. Liikutaanpa myös suomalaisten jalanjäljillä! Välillä jutustellaan viinilasillisen äärellä pilke silmäkulmassa ja nautitaan hyvästä unkarilaisesta ruoasta!

Asiantuntijan matkassa 

Lumikero Kari

Lumikero Kari, Asiantuntijaopas

Pitkän linjan radio- ja tv-journalisti, joka toimi MTV:n ulkomaankirjeenvaihtajana miltei 30 vuotta. Hänen pääasialliset valvonta-alueensa olivat Skandinavia ja ...

Reviczki Gabriella

Reviczki Gabriella, Asiantuntijaopas

Opiskellut Debrecenin yliopistossa unkarin ja suomen kielen ja kirjallisuuden opettajaksi sekä matkailukorkeakoulussa ekonomiksi. Hän on toiminut 14 vuotta matkaoppaana U ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsymaksut
  • ohjelman mukaiset ateriat
  • suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan

1 296 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä
Kaupunkikierros
Finnairin aamulento Budapestiin. Lähdetään opastetulle kaupunkikiertoajelulle ja pohditaan Kari Lumikeron kanssa Unkarin nykytilaa. Unkari juhli jo 1800-luvulla tuhatvuotista taivaltaan, ja maa on historiansa aikana kokenut dramaattisia ylä- ja alamäkiä. Lounas kaupunkikierroksen aikana. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin. Ilta vapaata omatoimiseen ohjelmaan. (L).

2. päivä
Budan viinialue ja risteily Tonavalla
Aamiaisen jälkeen aamupäivä vapaata aikaa. Mahdollisuus vierailla yhdessä Euroopan suurimmista kauppahalleista. Puolen päivän maissa lähdetään kohti Budan viinialuetta, joka sijaitsee noin 25 km Budapestista länteen. Kalkkikivi ja mineraalirikas maaperä sekä erityinen ilmasto antavat täällä valmistetulle kuivalle tuoksuvalle viinille ainutlaatuisen aromin. Matkalla Kari Lumikeron ruokapohdintoja tervehenkisessä maaotteluvertailussa Unkari-Suomi. Tutustutaan viininvalmistuksen saloihin sekä maistellaan paikallisia viinejä ja kuohuviinejä Hernyákin perheen omistuksessa olevalla viinitilalla, joka sijaitsee kauniissa ympäristössä Vanhalla kukkulalla. Lounas retken aikana. Paluu Budapestiin.

Illalla, valojen sytyttyä astuu esiin aivan uusi kaupunki. Upeasti valaistusta Budapestista ja sen monista kiehtovista historiallisista rakennuksista päästään nauttimaan 2 tunnin illallisristeilyllä Tonavalla. Risteilyn aikana nautitaan buffetillallinen ruokajuomineen. (A,L,P)

3. päivä
Viinitilavierailu ja saapuminen Pécsiin
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Szekszárdin kautta Pécsiin. Szekszárdissa vieraillaan Taklerin perheen viinitilalla. Perhe asettui asumaan Szekszárdin alueelle jo 300 vuotta sitten, ja viininviljely on kulkenut suvussa siitä asti. Nykyisin tilalla valmistetaan kansainvälisen luokan viinejä. Lounas ja viininmaistajaiset tilalla. Pécsiin saavutaan illansuussa. Majoittuminen ja illallinen hotellissa. Illallisen jälkeen mahdollisuus yhteiseen iltakävelyyn oppaan johdolla kävelykatualueella. (A,L,P)

4. päivä
Pécs ja Villányin viinialue
Aamiaisen jälkeen kävelykierros Pécsin keskustassa. Pécs on Unkarin viidenneksi suurin kaupunki ja sijaitsee maan lounaisosassa Mecsek-vuorten rinteillä. Kaupunki perustettiin roomalaisten toimesta kelttien ja Pannon-heimojen alueelle jo 100-luvulla. Kaupungin varhaiskristillinen hautausmaa julistettiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi joulukuussa 2000. Kierroksen jälkeen omatoiminen lounas ja vapaa-aikaa keskustassa vaikkapa ostoksiin tai museoissa käyntiin. Myöhemmin iltapäivällä lähdetään Unkarin kenties parhaalle viinialueelle, Villányille. Vieraillaan Bockin viinitilalla, joka on yksi Unkarin johtavista viinintuottajista. Perhetila on ollut toiminnassa jo yli yhdeksän sukupolven ajan ja sen viininvalmistusperinteet ovat peräisin jo 1700-luvulta. Tilan isäntä József Bock valittiin arvostetuksi Unkarin vuoden viinintekijäksi vuonna 1992. Illalla luvassa rentoa yhdessäoloa ja jutustelua viininmaistajaisten ja illallisen merkeissä. Illallisen jälkeen kuljetus takaisin hotelliin. (A,P)

5. päivä
Budapest ja kotimatka
Aamiaisen jälkeen paluu Budapestiin. Yhteinen lounas, jonka jälkeen vapaa-aikaa keskustassa ennen kuljetusta lentokentälle. Finnairin iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki – Budapest 09.35 – 10.55
Budapest – Helsinki 19.00 – 22.20


Hotel Mercure Korona, Budapest
Hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Kansallismuseota vastapäätä. Huoneissa on ilmastointi, tv, puhelin, radio, WLAN, minibaari, tallelokero ja huonekohtaiset palohälyttimet. Kylpyhuoneissa WC, kylpyamme ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on lisäksi ravintola, baari, ympärivuorokautinen huonepalvelu sekä uima-allas.

Corso Hotel Pécs, Pécs
Boutique-hotelli, joka sijaitsee historiallisen keskustan ja Pécsin tietokeskuksen lähistöllä. Huoneissa on ilmastointi, minibaari, kahvin- ja teenkeittomahdollisuudet, tallelokero kannettavalle tietokoneelle, tv, internetyhteys ja kylpyhuone, jossa kylpyamme. Hotellissa on ravintola ja baari.

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.