Kauneinta Cornwallia - nummien ja taiteilijoiden Lounais-Englanti 17.-21.7., 15.-19.9.2023

Minstead - Jurassic Coast - West Bay - Torquay - Dartmoorin luonnonpuisto - St Ives - Land's End - Botallack - Cornwall - Ilminter - Winchester

Kuvauksellisen kaunis Cornwall tarjoaa runsaasti nähtävää! Matkan aikana tutustutaan kreivikunnan suosituimpaan nähtävyyteen, ainutlaatuiseen Eden Project -puutarhaan, nautitaan maisemista maan läntisimmässä niemenkärjessä Land's Endissä sekä vieraillaan viktoriaanisen ajan Lanhydrock House -kartanossa. Tutuiksi tulevat myös Agatha Christien Torquay sekä Helene Schjerfbeckin St Ives. 

Asiantuntijan matkassa 

Ritvanen Maarit

Ritvanen Maarit, asiantuntijaopas

Britanniassa yli 10 vuotta asunut ja laajasti matkustellut ammattikääntäjä. Intohimona kielet ja kulttuurit, mutta tietää vähän kaikesta, tr ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan Lontoosta alkaen

1 720 € 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 17.7., 15.9.
West Bay rannikko ja Agatha Christien Torquay
Finnairin suora lento Lontooseen, bussilla pieneen Minsteadin kylään, jossa yhteinen lounas. Lounaspaikan vieressä on pieni kirkko, jonka hautausmaalle on haudattu kuuluisa kirjailija Sir Arthur Conan Doyle.  Doyle tunnetaan parhaiten yksityisetsivä Sherlock Holmesista kertovista tarinoista. Mielenkiintoisen pysähdyksen jälkeen jatketaan kohti Englannin rannikkoa, joka tunnetaan nimellä Jurassic Coast.  Rannikko on yksi Unescon maailmanperintökohteista.  Pysähdytään valokuvaustauolle West Bay -alueelle, jossa filmattiin tunnettua televisiosarjaa Broadchurch. Ajo Torquayyn, jonka kuuluisin asukas oli Agatha Christie, maailman tunnetuin rikoskirjailija, jonka kirjoja on käännetty 44 eri kielelle. Majoittuminen hotelliin lähelle Torquayn keskustaa ja meren rantaa. Illallinen hotellin ravintolassa. Päivän ajomatka yhteensä noin 350 km. (L,P)

2. päivä, 18.7., 16.9.
Vehreät nummet, Eden Project -puutarha, St.Ives
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Cornwallia. Ajetaan upean Dartmoorin luonnonpuistoalueen kautta. Nummilla pidetään pieni tauko  ja ihaillaan maisemia. Cornwallissa tutustutaan ensin kreivikunnan ehkä suosituinpaan matkailunähtävyyteen, Eden Project - kasvitieteelliseen puutarhaan. Aluetta kutsutaan maailman kahdeksanneksi ihmeeksi sen ainutlaatuisuuden vuoksi. Puutarhassa on kaksi kaksi suurta kasvihuonetta, toisessa Välimeren kasvistoa ja toisessa trooppinen kasvisto. Jatkamme matkaa majapaikkaamme, St. Ivesiin. Yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 200 km. (A,P)

3. päivä, 19.7., 17.9.
Niemimaan läntisin kärki Land´s End, Botallack, St.Ives
Aamiainen hotellissa. Ajetaan länteen kohti yhtä rannikon tunnetuinta maisemapaikkaa, Land´s Endiä, jossa valokuvaustauko. Seuraava vierailupaikka on Botallack-kaivosalue, joka on osa ns. tina-rannikkoa ja kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Nähdään maisemia, joissa kuvattiin Poldark tv-sarjaa. Paluu St Ivesin kaupunkiin, jossa vapaata aikaa nauttia tunnelmasta, gallerioista ja kaupoista. Täällä Helene Schjerfbeck asui 1880-luvulla ja maalasi tunnetun taulunsa ”Toipilas”. St Ives on tunnetusti taiteilijoiden kaupunki, johon perustettiin kuuluisan taidegalleria Tate Britainin haaragalleria. Yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 50 km. (A,P)

4. päivä, 20.7., 18.9.
The Lost Gardens of Heligan -puutarha
Aamiaisen jälkeen lähdetään pohjoista kohti. Matkalla nautitaan Cornwallin nähtävyyksistä.  Tutustutaan Cornwallissa 1880-luvun kartanoon, Lanhydrock Houseen, jossa nähdään kaksi eri puolta viktoriaanisen ajan rikkaassa kodissa; yläkerran elegantit salit, lastenhuoneet ja tilavat makuuhuoneet sekä alakerran keittiön ja palvelijoiden tilat. Kartanovierailun jälkeen käydään
Tintagel Castle -linnan raunioilla. Ajo hotelliin Ilminterin pikkukaupungissa. Yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 270 km. (A,P)

5. päivä, 21.7., 19.9.
Kuningas Arthurin Winchester
Aamiaisen jälkeen ajetaan Winchesterin kaupunkiin, johon liittyy kuningas Arthurin tarina ja hänen pyöreän pöydän ritarinsa. Kaupungin katedraali on yksi maan kuuluisimmista. Sen pohjoislaivaan on haudattu Jane Austen, joka asui lähellä Winchesteriä viimeiset elinvuotensa. Winchesteristä jatketaan lentokentälle, josta Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka 190 km. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Lontoo 08.00 – 09.10 Finnair
Lontoo – Helsinki 18.10 – 23.00 Finnair


Hotellit
Livermead House Hotel, Torquay, 1 yö Yksityisessä omistuksessa oleva hyvä turistiluokan hotelli lähellä Torquayn keskustaa, parin minuutin päässä meren rannasta.  Itse rakennus on 1800-luvulta ja siellä on 67 huonetta, joissa mukavuudet, tv ja teen- ja kahvinkeittomahdollisuudet. Hotellissa on baari ja ravintola sekä uima-allas ulkona.
Tregenna Castle hotel, St Ives, 2 yötä Hotellissa on 81 huonetta. Huoneissa tv, vedenkeitin, Wi-Fi ja kylpyhuone.
Kaksi ravintolaa. Ympäristössä golf-kenttä.
Best Western Shrubbery hotel, Ilminter, 1 yö Hotellissa on 24 huonetta, baari ja ravintola. Huoneissa kylpyhuone ja Wi-Fi.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 400 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 3.3.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 18.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.