Kauneinta Cornwallia - nummien ja taiteilijoiden Lounais-Englanti 12.-16.9.2019

Helene Schjerfbeckin St Ives, Agatha Christien Torquay, televisiosarja Broadchurchin West Bay sekä Land´s End! Maisemiltaan aivan upea matka Englannin eteläisimpään kärkeen Cornwalliin. Kohteena St Ivesin taiteellinen kaupunki ja Cornwallin kuuluisimmat nähtävyydet merenrannan lisäksi.  Viimeinen yö Devonissa, josta ajetaan historiallisen Winchesterin kautta takaisin lentokentälle.

 

Asiantuntijan matkassa 

Sanderson Marjo

Sanderson Marjo, Asiantuntijaopas

Vuosikymmenien matkailualan kokemuksen omaava virallinen opas, joka on asunut suurimman osan elämästään Lontoossa. Hän tuntee Britannian sekä sen tava ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan Lontoosta alkaen

1 398 € 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 12.9.
West Bay rannikko ja Agatha Christien Torquay
Finnairin suora lento Lontooseen, josta matka alkaa bussilla länttä kohti. Matkan varrella pysähdytään New Forestin kansallispuistossa olevaan pieneen Minsteadin kylään, jossa yhteinen lounas. Lounaspaikan vieressä on pieni kirkko, jonka hautausmaalle on haudattu kuuluisa kirjailija Sir Arthur Conan Doyle.  Doyle tunnetaan parhaiten yksityisetsivä Sherlock Holmesista kertovista tarinoista. Mielenkiintoisen pysähdyksen jälkeen jatketaan kohti Englannin rannikkoa, joka tunnetaan nimellä Jurassic Coast.  Rannikko on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Rannikkokaistaleen pituus on 153 kilometriä.  Se on jyrkkää kalkkikivipengermää, jossa on kerrostumia 185 miljoonan vuoden ajalta. Pysähdytään valokuvaustauolle West Bay -alueelle, jossa hiljattain filmattiin tunnettua televisiosarjaa Broadchurch. Ajo Torquayyn, jossa lyhyt tutustumiskierros. Torquayn kuuluisin asukas oli Agatha Christie, maailman tunnetuin rikoskirjailija, jonka kirjoja on käännetty 44 eri kielelle!  Torquay oli tärkeä paikka Christielle ja hän asuikin myöhemmin kesäisin Greenway Housessa lähellä kaupunkia. Majoittuminen hotelliin lähelle Torquayn keskustaa ja meren rantaa. Illallinen hotellin ravintolassa, joka on tunnettu korkeatasoisesta ruuastaan. Päivän ajomatka yhteensä noin 350 km. (L,P)

2. päivä, 13.9.
Vehreät nummet, Dartmoor
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Cornwallia. Ajetaan upean Dartmoorin luonnonpuistoalueen kautta. Nummilla pidetään pieni tauko sään salliessa ja ihaillaan maisemia, hyvällä onnella nähdään myös Dartmoorin poneja. Täältä jatketaan Tavistockin markkinakaupunkiin, jossa lyhyt kahvitauko. Cornwallissa tutustutaan ensin kreivikunnan ehkä suosituimpaan matkailunähtävyyteen, Eden Projectin kasvitieteelliseen puutarhaan. Aluetta kutsutaan kahdeksanneksi maailman ihmeeksi sen ainutlaatuisuuden vuoksi. Siihen kuuluu kaksi suurta kasvihuonetta, joissa kummassakin on neljä toistensa sisällä olevaa kupolia. Iltapäivällä majoittuminen kahdeksi yöksi kauniiseen Tregenna Castle hotelliin St Ivesin merenrantakaupungin yläpuolella (toukokuun matkalla) tai Kilbirnie hotelliin surffaajien kaupungissa Newquayssa (syyskuun matkalla). Yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka 160-200 km. (A,P)

3. päivä, 14.9.
Niemimaan läntisin kärki Land´s End ja Helene Schjerfbeckin St Ives
Aamiainen hotellissa. Retki merenrannalle aloitetaan vierailemalla ainutlaatuisessa kallioseinämään rakennetussa ulkoilmateatterissa,  Minack Theatre. Vierailu sitoumuksetta: esityksen vuoksi teatteri saattaa olla turisteilta suljettu. Täältä on mahtavat näkymät rantajyrkänteille, Porthcurnon lahdelle ja merelle. Valokuvaustauko maan läntisimmässä kohdassa Land´s End. Seuraava vierailupaikka on Botallack kaivosalue. Täällä voi rentoutua kahvilassa tai valokuvata mitä upeimpia maisemia.  Lyhyen kävelymatkan päässä on rakennuksia, joita käytettiin Poldarkin filmauksissa. Matkalla St Ivesiin poiketaan merirosvoistaan kuuluisaan Penzancen kaupunkiin (vain toukokuun matkalla). Kaupungin edustalla on kuuluisa, paljon kuvattu St Michael’s Mount, johon pääsee kävellen laskuveden aikaan. Iltapäivällä nautitaan St Ivesin tunnelmasta, gallerioista ja kaupoista. Täällä Helene Schjerfbeck asui 1880-luvulla ja maalasi tunnetun taulunsa ”Toipilas”. St Ives on ollut tunnetusti taiteilijoiden kaupunki, joka sai kuuluisan taidegalleria Tate Britainin haaragallerian 20 vuotta sitten. St Ivesissa on myös tunnetun brittitaiteilijan Barbara Hepworthin galleria ja ihastuttava ”Sculpture Garden”, jossa on esillä hänen veistoksiaan. Yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 50 km. (A,P)

4. päivä,15.9.
The Lost Gardens of Heligan -puutarha
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Devonia. Matkalla nautitaan Cornwallin nähtävyyksistä.  Vieraillaan yhdessä kreivikunnan kuuluisimmista puutarhoista, The Lost Gardens of Heligan. Tämä romanttinen puutarha on saanut nimensä, kun yli 400 vuotta Tremaynen perheen omistuksesa ollut puutarha villiintyi vuosikymmeniksi ja se löytyi uudestaan 1800-luvun lopulla kadotakseen jälleen sotavuosien aikana ja vasta 1990 hirmumyrsky raivasi puutarhan uudestaan esiin. Viimeinen vierailukohde Cornwallissa on 1880-luvun kartano Lanhydrock House, jossa nähdään kaksi eri puolta Viktorian ajan rikkaassa kodissa: yläkerran elegantit salit, lastenhuoneet ja tilavat makuuhuoneet sekä alakerran keittiön ja palvelijoitten tilat. Mielenkiintoisen päivän jälkeen ajetaan läpi Bodmin nummien ja tullaan Tauntonin kaupunkiin, jonka keskustassa majoitutaan linnahotelliin ja nautitaan läksiäisillallinen. Päivän ajomatka noin 270 km. (A,P)

5. päivä, 16.9.
Kuningas Arthurin Winchester
Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Lontoota ja lentokenttää. Ajetaan Winchesterin kaupunkiin, johon liittyy kuningas Arthurin tarina ja hänen pyöreän pöydän ritarinsa. Kaupungin katedraali on yksi maan kuuluisimmista. Sen pohjoislaivaan on haudattu Jane Austen, joka asui lähellä Winchesteriä viimeiset elinvuotensa. Winchesteristä jatketaan lentokentälle, josta Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka 190 km. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Lontoo 08.00 – 09.10 Finnair
Lontoo – Helsinki 18.10 – 23.00 Finnair


Hotellit
12.-13.9. Livermead House Hotel, Torquay
Yksityisessä omistuksessa oleva hyvä tursitiluokan hotelli lähellä Torquayn keskustaa, parin minuutin päässä meren rannasta.  Itse rakennus on 1800-luvulta ja siellä on 67 huonetta, joissa mukavuudet, tv ja teen- ja kahvinkeittomahdollisuudet. Hotellissa on baari ja ravintola sekä uima-allas ulkona.
13.-15.9. Kilbirnie Hotel, Newquay
Päällisin puolin vaatimaton, mutta hyviä arvosteluja saanut turistiluokan hotelli Atlannin rannalla. Hotelli on tunnettu erittäin ystävällisestä henkilökunnastaan. Hotellissa on mm. ravintola, baari, kuntosali sekä sisäuima-allas ja sauna. Huoneissa on joko kylpyamme tai suihkutila, tv ja kahvin- ja teenkeittovälineet.
15.-16.9.Castle Hotel, Taunton
Yli 60-vuotta Chapmanin perheen omistuksessa ollut hyvätasoinen hotelli Tauntonin keskustassa.
Hotelli tunnetaan hyvästä ruuasta, ystävällisestä palvelusta ja kodikkaasta tunnelmasta. Huoneita on vain 44. 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 135 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 23.7.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.