Kesäillan konsertti Schönbrunnin linnalla ja risteily Tonavan kauneimmissa maisemissa 15.-19.6.2022

Wien (3 yötä) - Stift Melk (retki) - Baden bei Wien (retki)

Kesäiltana nautitaan ainutlaatuisesta Wienin Filharmonikkojen konsertista Schönbrunnin linnan puistossa. Tutustutaan ihastuttavaan Wieniin, risteillään Tonavan aalloilla ja vieraillaan barokkiaikaisessa luostarissa sekä Rosarium-ruusupuistossa. 

Asiantuntijan matkassa 

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Asiakkaamme suosittelevat

"Toimivat, hyvät järjestelyt, hyvä ja monipuolinen ohjelma ja erittäin ammattitaitoinen opas (Kirsi Hytönen) ja sopivasti myös omaa aikaa. Matka täytti kaikki odotuksemme. Kiitos!" -Inkeri M-

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut 

1 246 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 15.6.
Wien
Aamulento Wieniin, missä bussi ja opas ovat vastassa. Kiertoajelu, jonka aikana nähdään kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä.  Suunnataan kuuluisalle Ring Straße-kehäkadulle ja nähdään mm. valtionooppera, parlamenttitalo, kaupungintalo, taidehistoriallinen- ja luonnonhistoriallinen museo, yliopisto ja Hofburgin talvipalatsi, Ohitetaan myös hedelmä- ja vihannestori Naschmarktin ja lukuisia puistoja. Vierailu myös Wienin filharmonikkojen kotitalossa Musikvereinissä ja nähdään kultainen Sali. Lounas. (L)

2.päivä, 16.6.
Wienin Filharmonikkojen konsertti Schönbrunnin linnassa
Aamiainen. Kävelykierros Wienin vanhassa kaupungissa ja vierailu Hofburgin talvipalatsin keisarillisssa huoneistoissa sekä Sisi-museossa. Illalla Wienin Filharmonikkojen konsertti Schönbrunnin linnan puistossa. Bussikuljetus hotellilta klo 18.15, konsertti alkaa klo 20.45  ja päättyy n. klo 22.15. Konsertin jälkeen siirtyminen takaisin hotellille.(A)

3.päivä, 17.6. 
Wieniläistä tunnelmaa
, vapaapäivä
Aamiainen. Vapaa-aikaa tehdä ostoksia, vierailla museoissa, kävellä puistoissa, nauttia Wienisläiskahviloiden tunnelmasta. Iltaa voi viettää vaikka Grinzingin-viinikylässä, joka sijatsee n. 20 minuutin raitiovaunumatkan päässä. (A)

4.päivä, 18.6.
Barokkiluostari ja risteily Tonavan aalloilla
Aamiainen hotellissa. Ajetaan reilun tunnin ajomatkan päähän Wienistä ja vieraillaan upeassa barokkiaikaisessa benediktiiniläisluostarissa Stift Melkissä, joka on rakennettu korkean kallionkielekkeen päälle kolmen joen risteyskohtaan. Luostarikierroksen jälkeen risteillään Unescon kulttuuriperintölistalla olevassa Wachaun jokilaaksossa ja nautitaan lounas laivalla upeiden maisemien saatellessa matkaa. Tonava mutkittelee romanttisen viininviljelysalueen halki ja alueelle on tunnusomaista lukuisat kirkot, linnanrauniot ja luostarit. Jyrkillä rinteillä kasvavat terasseittain Wachaun viiniköynnökset, ja hiukan tasaisimmilla alueilla aprikoosiviljelmät. Risteilyllä ohitetaan myös Dürnsteinin romanttinen pikkukylä, jonka yläpuolella olevassa linnassa Englannin kuningasta Rikhard Leijonamieltä pidettiin vankina 1100-luvulla. Paluukuljetus hotelliin (A, L)

5.päivä, 19.6.
Baden bei Wien ja Rosarium-ruusupuisto
Aamiainen hotellissa, aamupäivä vapaa-aikaa. Puoliltapäivin ajetaan kohti Wienerwaldin metsäaluetta ja nautitaan lounas Heiligenkreuzin luostarin ravintolassa. Jatketaan kohti Baden bei Wienin kylpyläkaupunkia, jossa on kauniita Biedermeier-tyylisiä huviloita ja vanhoja historiallisia kylpylöitä. Täällä keisari Franz II vietti kesälomiaan, kuten myös kuuluisat säveltäjät Mozart, Schubert sekä Beethoven. Beethovenin 9. sinfonia syntyi Badenissa. Lyhyt kävely Badenin viehättävässä keskustassa ja vierailu upeassa Rosarium-ruusupuistossa. Täällä kukkii n. 30.000 ruusuköynnöstä ja 800 erilaista ruusulajiketta. Kuljetus Wienin lentoasemalle, josta iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 100 km. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Wien 08.30 – 09.55 Finnair
Wien – Helsinki 19.15 – 22.35 Finnair

 


Hotelli Post ***
Perinteinen Wineiläinen hotelli sijaitsee vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Pyhän Tapanin tuomiokirkosta.Yksilöllisesti sisustetuissa huoneissa on  kylpyhuone, kaapeli TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, intenetyhteys. Hotellissa on ravintola ja paikan päällä järjestetään oopperaesityksiä.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Hyvä tietää Schönbrunnin konsertista
Virallisella konserttialueella konserttia kuunnellaan seisten, ja istumapaikat on varattu VIP-vieraille, sponsoreille ja poliitikoille. Alueelle ei saa tuoda peittoja, kokoontaitettavia tuoleja ym. jotka voivat estää kulkemista. Gloriette-nurmikkorinne aukion yläpuolella ei ole virallista juhla-aluetta, joten alueella voi myös istua. Rinteellä ei ole kuitenkaan kovaäänisiä ja läpikulku sinne suljetaan klo 19. Jokainen voi etsiä alueelta itselleen sopivan paikan. Käsilaukku/kassi saa olla maximissaan A4-kokoinen, sateenvarjot ja reput ovat kiellettyjä. Eväitä voi ottaa mukaan, samoin juomaa (max 0,25 l tetrapack-pakkauksessa), lasipullot ovat kiellettyjä. Kassit tarkastetaan sisäänkäynnin luona. Alueella myydään juotavaa ja siellä on wc:t.  

Kesäillan konsertti saatetaan siirtää tai keskeyttää kovan myrskyn tai rajun ukonilman johdosta. Normaalin sateen vuoksi konserttia ei peruta; orkesteri on sateen suojassa.

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.