Keskiaikafestivaali Visbyssä 8. - 11.8.2019

Tervetuloa kesäretkelle Gotlantiin!

Maailmanperintökohteisiin kuuluva Visby lumoaa vanhoine taloineen, nupukatuineen ja upeine puutarhoineen. Entinen hansakaupunki ja sitä ympäröivä muuri 1200-luvulta luovat hienot puitteet Visbyn keskiaikafestivaalille. Se on Ruotsin suurin historiallinen festivaali ja unohtumaton matka ajassa taaksepäin. Laaja käsityötaito on haluttu nostaa arvoiselleen jalustalle ja siinä on onnistuttu. Visbystä tehdään myös retki karunkauniille Fårön saarelle.

Asiantuntijan matkassa 

Niemenmaa Riitta

Niemenmaa Riitta, Asiantuntijaopas

Opettaja, kulttuurin ja matkailun vannoutunut harrastaja ja musiikin asiantunteva ystävä.  Muun muassa Mummun matkassa maailmalla -matkojen isoäiti. ...

Lukijamatka

OP Helsinki

OP Helsinki

OP Helsingin omistaja-asiakkaille räätälöidyt matkat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

928 €

878 € OP Helsinki omistaja-asiakashinta, etu -50 €/hlö


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 8.8.
Saapuminen Visbyhyn

Lento Helsingistä Visbyhyn. Kuljetus hotellille, majoittuminen ja illallinen. (P)

2. päivä, 9.8.
Kävelykierros Visbyn vanhassakaupungissa, keskiaikamarkkinat ja turnajaiset
Aamiaisen jälkeen lähdetään opastetulle kävelykierrokselle vanhaankaupunkiin (n. 3 h). Keskiaikaviikko tuo kierrokseen oman mausteensa. Visbyn 200 keskiaikaista taloa mutkittelevine kujineen, upeat rauniokirkot ja mahtava rengasmuuri kehystävät näytelmää, joka on vertaansa vailla. Tutustutaan myös Gotlannin historiasta kertovaan Fornsalen-museoon. Kierroksen päätteeksi nautitaan lounas keskiajan tyyliin.

Iltapäivä on vapaa-aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen ja festivaalin ohjelmaan osallistumiseen, josta suurin osa on maksutonta. Keskiaikamarkkinoilla kaikki on huolella valmisteltua, perinteitä vaalien. Ruokakojuissa tuoksuu keskiajan tyyliin valmistettu ruoka, joka syödään käsin, tietenkin. Kauppiaat asuvat keskiaikaviikolla teltoissaan, valmistavat aamukahvinsa nuotiolla ja näyttävät päästä varpaisiin teeman mukaisilta, vauvasta vaariin.

Illalla on mahdollisuus osallistua turnajaisiin, jossa ritarit ottavat yhteen (lisämaksu). Turnajaisissa voi istua aitiopaikalla syömässä hunajalla päällystettyä tikkuomenaa ja juomassa Gotlannissa tuotettua punaviiniä. Yhteenkuuluvuuden tunne saavuttaa myös ne, jotka eivät ymmärrä ruotsia, sillä kansainvälinen elekieli toimii tässäkin tapauksessa. (A, L)

3. päivä, 10.8.
Retki Fårön saarelle
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla kokopäiväretkelle Fåröhön. Se on Gotlannin pienempi naapurisaari koillisessa muutaman minuutin lauttamatkan päässä Gotlannin saaren pohjoisosasta. Fårön upeat hiekkarannat, karut maisemat ja näyttävät kalkkikivimuodostelmat ovat näkemisen arvoiset. Fårön saari tunnetaan edesmenneen elokuvaohjaaja Ingmar Bergmanin kotipaikkana. Hänen hautansa on Fårön kirkon ulkopuolella. Lounas retken aikana. Paluu Visbyhyn. Ilta on vapaa omalle ohjelmalle. (A, L)

4. päivä, 11.8.
Vapaa-aikaa Visbyssä, kotimatka

Aamiainen. Aamupäivä vapaa-aikaa ennen yhteistä lounasta ja kuljetusta lentokentälle. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Braathens
Helsinki - Visby 16.50 - 17.10
Visby - Helsinki 15.50 - 18.10


Hotelli
Best Western Hotel Solhem
Rauhallinen sijainti heti Visbyn kaupunkimuurien ulkopuolella, kaikki tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Kodikkaassa hotellissa on ravintola ja baari. Huoneissa kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja, vedenkeitin.


Lisämaksusta
- yhden hengen huone 170 €
- turnajaislippu 35 €

Keskiaikaviikon ohjelma
Ohjelma julkaistaan festivaalin verkkosivuilla medeltidsveckan.se/


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse matkustusasiakirjaa, kun liikutaan muissa Pohjoismaissa. Henkilöllisyys on kuitenkin tarvittaessa pystyttävä todistamaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.