Keväinen Lontoo ja Pariisi 22.-26.4.2020

Taidetta ja kuninkaallista loistoa Lontoossa ja Pariisissa

Lähde tutustumaan kahteen erilaiseen metropoliin, Lontooseen ja Pariisiin keväisessä loistossa. Lontoossa päästään kurkistamaan kuninkaallisiin kulisseihin Kensingtonin palatsissa ja London Towerissa, Pariisissa nähdään maailmanluokan taidetta Louvressa, sekä risteillään Seinellä iltavalaistuksessa.

 

Asiantuntijan matkassa 

Cohen Tia

Cohen Tia, asiantuntijaopas

Tia on syntyperäinen pariisitar, räväkkä, tunteellinen ja ranskalaiseen tapaan puhelias ja energinen. Tian ura kulttuurin ja median parissa on avannut häne ...

Lefebvre Sirje

Lefebvre Sirje, Asiantuntijaopas

Eestissä syntynyt Sirje on aloittanut opastustyöt aikanaan Leningradissa ja Tallinnassa. Muutti Ranskaan vuonna 1989 ja on toiminut virallisena oppaana jo melkein 30 vuot ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• lennot Helsinki - Lontoo/Pariisi - Helsinki Finnairin reittilennoilla
• Eurostar-junamatka Lontoo - Pariisi
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
• asiantuntijaoppaiden palvelut ja opastukset kohteissa

1 546 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 22.4.
Holland Park ja Kensingtonin puisto
Finnairin aamulento Lontooseen. Ajo kentältä Lontoon keskustaan. Yhteinen lounas, jonka jälkeen tutustutaan Kensingtonin palatsiin, joka on ollut 1600-luvulta asti kuninkaallisten asuinpaikka. Nyt siellä asuvat mm. Cambridgen herttua ja herttuatar, mutta osa sen huoneista ja puutarha ovat avoinna yleisölle. Ne tarjoavat katsauksen kuninkaalliseen elämään ja historiaan. Nähdään myös Dianan kuuluisimmat puvut. Majoittuminen hotelliin. (L)

2.päivä 23.4.
Lontoon kaupunkikierros
Aamiaisen jälkeen lähtö toiseen kuninkaalliseen kohteeseen, Vilhelm Valloittajan rakennuttamaan Toweriin. Se on toiminut niin kuninkaallisena kotina, vankilana, kuin teloituspaikkana. Kuullaan rakennuksen julmasta ja verisestä historiasta sekä ihaillaan kuninkaallisia kruununjalokiviä, joihin kuuluu lähes 24000 jalokiveä. Lounas paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen kierretään tyypillisellä kaksikerroksisella bussilla ja nautitaan iltapäivätee bussissa. (A,L)
Illalla lisämaksullinen Maija Poppanen musikaali.

3.päivä 24.4
Eurostar Pariisiin
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla St Pancrasin rautatieasemalle, josta Eurostar -juna vie kanaalin ali Pariisiin. Kiertoajelu, jonka aikana nähdään väläyksiä kaupungin kuuluisimmista nähtävyyksistä, kuten Champs-Elysees, Riemukaari, Eiffel-torni ja Notre Dame. Lounas ennen majoittumista hotelliin. (A,L)

4.päivä 25.4.
Taiteiden päivä, lisämaksullinen April in Paris -illallisristeily
Aamiainen. Retki Louvren taidemuseoon. Museosta löytää mm. Mona-Lisan ja Milon Venuksen, mutta myös puoli miljoonaa muuta taideaarretta. Paluu hotelliin omin päin. Illalla lisämaksullinen upea Seinen risteily Pariisin iltavalaistuksessa. Risteilyllä nautitaan kolmen ruokalajin illallinen ruokajuomineen ja kuunnellaan Arja Korisevan ja Hannu Lehtosen esittämiä lauluja. (A)

5.päivä 26.4. 
Viimeinen päivä
Viimeisenä päivänä vielä mahdollisuus tutustua Pariisiin omin päin tai asiantuntijaoppaan kanssa kävellen. Kuljetus lentoasemalle, josta lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Lontoo 08.00 – 09.10 Finnair
Pariisi – Helsinki  15.10 – 19.00 Finnair


Hotellit
Holiday Inn Kensington ****
Keskitasoinen hotelli Lontoon keskustassa. Huoneissa tallelokero, hiustenkuivaaja, TV, ilmainen WiFi.

Best Western premier Opera ****
Hyvätasoinen hotelli lähellä suuria tavarataloja ja oopperaa. Hotellissa ravintola, huoneissa taulu-TV, minibaari, tallelokero.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 350 €
  • Maija Poppanen Lontoossa 180 € sis. kuljetukset
  • Seinen illallisristeily sis. kolmen ruokalajin illallisen 110 €

Eurostar juna kulkee Englannin ja Ranskan välillä. Juna-asemalla on rajatarkastus, mikä saattaa aiheuttaa jonoja. Matkustajien on itse kannettava matkatavaransa, eikä junavaunuun saa ottaa kuin käsimatkatavarat.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon. 

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.