Keväinen Pariisi - linnoja ja kukkaloistoa 19.-23.4.2024

Valon kaupunki on keväisin erityisen hurmaava! 

Matkan aikana tutustutaan Claude Monet’n viehättävään kotitaloon ja sen japanilaiseen vesipuutarhaan Givernyssä sekä nautitaan Pariisin keväisestä tunnelmasta. Lisämaksullisilla retkillä on mahdollisuus vieraila Loiren laakson renessanssiajan helmissä: Chambordin ja Chenonceaun linnoissa sekä nauttia kolmen ruokalajin lounas Eiffel-tornin ravintolassa!

Asiantuntijan matkassa 

Rajander Leila

Rajander Leila, asiantuntijaopas

Ranskan valtion virallinen opas, kielten opettaja, tulkki ja kääntäjä. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelmassa mainitut ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • asiantuntijaoppaan palvelut ja opastukset kohteessa

1 396 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 19.4.
Pariisi keväisessä loistossa
Aamulento Pariisiin ja lähtö kaupunkikiertoajelulle suoraan lentokentältä. Nähdään monia Pariisin kuuluisimmista nähtävyyksistä keväisessä kukkaloistossa. Yhteinen lounas ennen majoittumista. Illalla lisämaksusta mahdollisuus käydä katsomassa maailmankuulua kabareeta hotellin läheisyydessä sijaitsevassa Punaisessa myllyssä. (L)

2. päivä, 20.4
Vapaapäivä, lisämaksullinen lounas Eiffel-tornissa
Vapaapäivä omatoimiseen Pariisiin tutustumiseen. Halukkaille lisämaksullinen lounas Eiffel-tornissa. Noustaan tornin ensimmäiselle tasolle, jossa ravintola sijaitsee ja nautitaan kolmen ruokalajin lounas ruokajuomineen maisemista nauttien. Halukkaat voivat jäädä torniin ja nousta ylimmälle tasanteelle. (A)

3. päivä, 21.4.
Claude Monet'n Giverny
Retki Monet'n kotitaloon ja puutarhaan. Claude Monet asui Givernyssä vuodesta 1883 ja rakennutti kotiinsa ihastuttavan japanilaisen vesipuutarhan, joka on loistossaan vielä tänäkin päivänä. Vieraillaan talossa ja puutarhassa, jota Monet käytti mallinaan kuuluisimmissa maalauksissaan, kuten Vesililjat-sarja ja Silta. Lumoava puutarha on todella tutustumisen arvoinen. Lounas retken aikana. (A,L)

4. päivä, 22.4.
Vapaapäivä, lisämaksullinen retki Loiren laakson linnoihin
Aikaisen aamiaisen jälkeen lisämaksullinen päiväretki Loiren laaksoon, joka oli 1500-luvun Ranskassa rikkaiden ja ylhäisten muodikas asuin­paikka. Maan eliitti rakennutti Loiren rantamille toinen toistaan komeampia linnoja ja palatseja.

Nähdään kaksi upeaa keskiaikaista linnaa, joista ensimmäinen on renessanssiarkkitehtuurin helmi Château de Chambord. Linna on Loiren laakson suurin ja Ranskan toiseksi suurin, ja se rakennettiin alunperin Ranskan silloisen kuninkaan Frans I:n metsästysmajaksi. Chambordin upeiden kaksois­kierreportaiden huhutaan olevan itsensä Leonardo da Vincin suunnittelemat. Päivän toisena kohteena on Chenonceaun linna. Tämä joen, metsän ja puutarhojen ympäröimä upea renessanssityylinen linna ei ole kovin suuri, vaan jopa kodikas. Chenonceaun linna tunnetaan naisten linnana, sillä sen muotoon ovat vaikuttaneet monet naiset, kuten Henrik II:n puoliso Katariina de’ Medici sekä Henrikin rakastajatar Diane de Poitiers. Lounas retken aikana. Huom! Retki on pitkä ja ajoa kertyy päivän aikana n. 500 km  (A)

5. päivä, 23.4.
Montmartre ja Sacré-Cœur
Aamiaisen jälkeen hiukan omaa aikaa. Puolen päivän aikaan lähdetään Montmartren kukkulalle ihailemaan Sacré-Cœurin basilikaa. Tämän kuuluisan katolisen kirkon rakentaminen alkoi vuonna 1875 ja se valmistui vuonna 1914. Kirkon sisätilat ovat vaikuttavia. Siellä on suuri keskilaiva, korkeat holvit ja kauniit seinämosaiikit. Kukkulalta avautuu upea näköala Pariisiin ja kirkon lähellä sijaitsee Place du Tertre -aukio, joka on tunnettu taiteilijoiden kokoontumispaikkana. Yksi kuuluisimmista taiteilijoista, joka vietti aikaa Place du Tertrellä, oli Vincent van Gogh. Hän asui ja maalasi alueella, ja kyseinen aukio oli hänen suosikkipaikkansa. Toinen merkittävä taiteilija, joka liittyi Place du Tertrellä toimineiden taiteilijoiden joukkoon, oli Pablo Picasso. Hän asui myös Montmartren alueella ja vietti aikaansa aukiolla. Picasso maalasi muotokuvia ja maisemia alueelta sekä sai vaikutteita paikallisesta boheemista ilmapiiristä. Myös Henri de Toulouse-Lautrec, Amedeo Modigliani ja Salvador Dalí viihtyivät täällä. Place du Tertre on säilyttänyt edelleen taiteellisen tunnelmansa ja siellä voi nähdä nykyäänkin taiteilijoita työskentelemässä, maalaamassa muotokuvia ja myymässä taideteoksiaan. Lounas ennen kuljetusta lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Pariisi  07.35 – 09.40 Finnair
Pariisi – Helsinki  19.00 – 22.55 Finnair


Majoitus
Mercure Paris Montmartre Sacré Coeur****

Hyvätasoinen hotelli lähellä Punaista myllyä ja Montmartren kukkulaa Pariisin keskustassa. Huoneissa tee/kahvinkeitin, ilmainen WiFi, TV, hiustenkuivaaja, minibaari ja tallelokero.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 400 €
• kolmen ruokalajin lounas Eiffel-tornissa 20.4. 120 € sis. menokuljetuksen, aterian, lasin kuohuviiniä, viiniä ja mineraalivettä sekä kahvia
• opastettu Loiren laakson retki 22.4. sis. kuljetukset ja lounas 150 €
• Moulin Rouge -show ja illallinen 19.4. 250 € 

Lisämaksullisten retkien minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille, sisältää runsaasti kävelyä, portaita ja epätasaista maastoa.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.