Keväinen Pariisi - linnoja ja kukkaloistoa 21.-25.4.2023

Lähde keväiseen Pariisiin nauttimaan kaupungin nähtävyyksistä ja tunnelmasta! Vieraillaan Loiren kauniissa laaksossa ihailemassa keskiaikaisia linnoja  ja käydään Aurinkokuninkaan rakennuttamassa Versaillesin linnassa, joka huokuu entisaikojen ylellisyyttä. Käydään myös Monet'n kotitalolla Givernyssä ja nähdään kuuluisa japanilainen vesipuutarha.

 

Asiantuntijan matkassa 

Rajander Leila

Rajander Leila, asiantuntijaopas

Ranskan valtion virallinen opas, kielten opettaja, tulkki ja kääntäjä. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelmassa mainitut ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • asiantuntijaoppaan palvelut ja opastukset kohteessa

1 296 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 21.4.
Pariisi keväisessä loistossa

Aamulento Pariisiin ja lähtö kaupunkikiertoajelulle suoraan lentokentältä. Nähdään monia Pariisin kuuluisimmista nähtävyyksistä keväisessä kukkaloistossa, rajoitukset huomioonottaen. Yhteinen lounas ennen majoittumista. Lisämaksusta mahdollisuus käydä katsomassa maailmankuulua kabareeta hotellin läheisyydessä sijaitsevassa Punaisessa myllyssä. (L)

2. päivä, 22.4
Vapaapäivä, illallisristeily Seinellä

Vapaapäivä omatoimiseen Pariisiin tutustumiseen. Päivän päätteeksi lisämaksulllinen risteily Seinellä,kolmen ruokalajin illallinen ruokajuomineen. (A,P)

3. päivä, 23.4.
Claude Monet'n Giverny

Retki Monet'n kotitaloon ja puutarhaan. Claude Monet asui Givernyssä vuodesta 1883 ja rakennutti kotiinsa ihastuttavan japanilaisen vesipuutarhan, joka on voimissaan vielä tänäkin päivänä. Vieraillaan talossa ja puutarhassa, jota Monet käytti mallinaan kuuluisimmissa maalauksissaan, kuten Vesililjat-sarja ja Silta. Lumoava puutarha on todella tutustumisen arvoinen. Lounas retken aikana. (A)

4. päivä, 24.4.
Loiren laakson linnat - Château de Chambord ja Chenonceau
Aikaisen aamiaisen jälkeen lisämaksullinen retki Loiren laaksoon, joka oli 1500-luvun Ranskassa rikkaiden ja ylhäisten muodikas asuin­paikka. Maan eliitti rakennutti Loiren rantamille toinen toistaan komeampia linnoja ja palatseja. Nähdään kaksi upeaa keskiaikaista linnaa, joista ensimmäinen on renessanssiarkkitehtuurin helmi Château de Chambord. Linna on Loiren laakson suurin ja Ranskan toiseksi suurin, ja rakennettiin alunperin Ranskan silloisen kuninkaan Frans I:n metsästysmajaksi. Chambordin upeiden kaksois­kierreportaiden huhutaan olevan itsensä Leonardo da Vincin suunnittelemat. Päivän toisena kohteena on Chenonceaun linna. Tämä joen, metsän ja puutarhojen ympäröimä upea renessanssityylinen linna ei ole kovin suuri, vaan jopa kodikas. Chenonceaun linna tunnetaan naisten linnana, sillä sen muotoon ovat vaikuttaneet monet naiset, kuten Henrik II:n puoliso Katariina de’ Medici sekä Henrikin rakastajatar Diane de Poitiers. Lounas retken aikana. Huom! Retki on pitkä ja ajoa kertyy päivän aikana n. 500 km (A,L)

5. päivä, 25.4.
Versailles

Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan maailman kuuluisimpaan linnaan, jonka Aurinkokuningas rakennutti Pariisin ulkopuolelle. Linnassa on yli 2000 huonetta, joista kuuluisin on upea peilisali, jossa solmittiin ensimmäisen maailmansodan päättävä Versaillesin rauhansopimus. Valtavassa puutarhassa on yli 600 taiteellista suihkulähdettä ja se on koristeltu tuhansilla kukkaistutuksilla, pensailla ja puilla. Lounas päivän aikana, kuljetus lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Pariisi  07.35 – 09.40 Finnair
Pariisi – Helsinki  19.00 – 22.55 Finnair


Majoitus
Mercure Montmartre****
Hyvätasoinen hotelli lähellä Punaista myllyä ja Montmartren kukkulaa Pariisin keskustassa. Huoneissa tee/kahvinkeitin, ilmainen WiFi, TV, hiustenkuivaaja, minibaari ja tallelokero.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €
• Seinen illallisristeily 22.4., kolmen ruokalajin illallinen ja ruokajuomat 120 € 
• opastettu Loiren laakson retki 24.4., kuljetukset ja lounas 130 €
• Moulin Rouge show ja illallinen 21.4. 19.00 225€

Lisämaksullisten retkien minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä.

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille, sisältää runsaasti kävelyä, portaita ja epätasaista maastoa.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.