Keväinen Pariisi ja Loiren linnat 24.-28.4.2020

Lähde keväiseen Pariisiin nauttimaan kaupungin nähtävyyksistä ja tunnelmasta! Matkan aikana vieraillaan myös Loiren kauniissa laaksossa ihailemassa keskiaikaisia linnoja. Lisämaksusta mahdollisuus tutustua Louvren tai Orsayn taidemuseoon sekä Orangerien museoon opastetulla kierroksella. 

Matkan kruunaa illallisristeily "April in Paris" Seinellä, missä tunnelmaa luovat tangokuningatar Arja Koriseva ja hurmaava baritoni Hannu Lehtonen, säestäjänä Minna Lintukangas.

 

Asiantuntijan matkassa 

Koriseva Arja

Koriseva Arja, viihdetaiteilija

Kaikkien aikojen tangokuningatar, kiintotähti ja viihdetaiteilija Arja Koriseva on viihdyttänyt kuuntelijoitaan jo yli 30 vuotta. ...

Lehtonen Hannu

Lehtonen Hannu, laulaja, diplomisaksofonisti

Hurmaavaääninen baritoni, suurten tunteiden tulkki, Hannu Lehtonen on laulanut itsensä suomalaisten sydämiin. ...

Lintukangas Minna

Lintukangas Minna, pianisti

Minna Lintukangas valmistui Keski-Suomen konservatoriosta pianonsoiton opettajaksi vuonna 2000 ja suoritti jatkotutkinnon 2002. Lintukangas on monipuolinen pianisti, joka on toimin ...

Boncoeur Helena

Boncoeur Helena, asiantuntijaopas

Helena on aito suomalainen ja pariisilainen jo vuodesta 1988, jolloin hän saapui opiskelemaan ranskaa ja italiaa Sorbonnen yliopistoon ja taidehistoriaa École du Louvre ...

Lefebvre Sirje

Lefebvre Sirje, Asiantuntijaopas

Eestissä syntynyt Sirje on aloittanut opastustyöt aikanaan Leningradissa ja Tallinnassa. Muutti Ranskaan vuonna 1989 ja on toiminut virallisena oppaana jo melkein 30 vuot ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa, hotelli Novotel La Defense
  • ohjelmassa mainitut ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • Seinen illallisristeily sis. konsertin
  • asiantuntijaoppaan palvelut ja opastukset kohteessa

1 296 € Novotel la Defence
1 396 € Mercure Montmartre


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 24.4.
Pariisin nähtävyyksiä, illallinen Eiffel-tornissa

Aamulento Pariisiin, missä paikallisopas ryhmää vastassa. Lähdetään suoraan kiertoajelulle, jonka aikana nähdään Pariisin kuuluisimpia nähtävyyksiä. Lounas ja majoittuminen. Illalla mahdollisuus nauttia lisämaksullinen illallinen Eiffel-tornissa, josta avautuu upea näkymä yli kaupungin. Torni on valmistumisestaan saakka herättänyt suuria tunteita ja mm. kuuluisan ranskalaisen novellikirjailijan Guy de Maupassantin kerrotaan käyneen siellä usein lounaalla, koska ”Se on Pariisin ainoa paikka, josta ei näy Eiffel-tornia”. (L)

2. päivä 25.4.
Taiteiden kaupunki, illallisristeily "April in Paris"

Aamiainen ja vapaa-aikaa omatoimiseen ohjelmaan. Lisämaksusta mahdollisuus tutustua Louvren taidemuseoon, josta löytää mm. Mona-Lisan ja Milon Venuksen, mutta myös puoli miljoonaa muuta taideaarretta. Vaihtoehtoisesti Orsayn taidemuseo ja sen ikoniset impressionistiteokset. Iltapäivällä lisämaksusta mahdollisuus tutustua Orangerien museoon ja koko seinän täyttäviin Claude Monet’n lummemaalauksiin! Päivän päätteeksi risteillään Seinellä ja nautitaan kolmen ruokalajin illallinen ruokajuomineen. Valon kaupungin syttyessä pimenevään iltaan tunnelmaa luovat Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen, säestäjänä Minna Lintukangas.  (A,P)

3. päivä 26.4.
Loiren laakson linnat - Château de Chambord ja Chenonceau
Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus Loiren laaksoon, joka oli 1500-luvun Ranskassa rikkaiden ja ylhäisten muodikas asuin­paikka. Maan eliitti rakennutti Loiren rantamille toinen toistaan komeampia linnoja ja palatseja. Nähdään kaksi upeaa keskiaikaista linnaa, joista ensimmäinen on renessanssiarkkitehtuurin helmi Château de Chambord. Linna on Loiren laakson suurin ja Ranskan toiseksi suurin linna., ja rakennettiin alunperin Ranskan silloisen kuninkaan Frans I:n metsästysmajaksi. Chambordin upeiden kaksois­kierreportaiden huhutaan olevan itsensä Leonardo da Vincin suunnittelemat. Päivän toisena kohteena on Chenonceaun linna. Tämä joen, metsän ja puutarhojen ympäröimä upea renessanssityylinen linna ei ole kovin suuri vaan jollain tavalla kodikaskin. Chenonceaun linna tunnetaan naisten linnana, sillä sen muotoon ovat vaikuttaneet monet naiset, kuten Henrik II:n puoliso Katariina de’ Medici sekä Henrikin rakastajatar Diane de Poitiers. Lounas retken aikana. (A,L)

4. päivä 27.4.
Givernyn kylä ja Claude Monet'n kotitalo
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa Pariisissa tai lisämaksullinen retki Givernyyn. Retkellä vieraillaan Claude Monet'n talossa ja puutarhassa, jota Monet käytti mallinaan kuuluisimmissa maalauksissaan, kuten Vesililjat-sarja ja Silta. Taiteilija asui Givernyssä vuodesta 1883 ja rakennutti kotiinsa ihastuttavan japanilaisen vesipuutarhan, joka on voimissaan vielä tänäkin päivänä. Lumoava puutarha on todella tutustumisen arvoinen. Lounas Givernyssä ja paluu hotelliin. (A)

5. päivä 28.4.
Vapaa-aikaa
Aamiainen. Aamupäivällä on vielä mahdollisuus tutustua omatoimisesti La Defensen kaupunginosaan tai Pariisin nähtävyyksiin.  Kuljetus lentokentälle ja iltapäivälento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Pariisi  07.35 – 09.40
Pariisi – Helsinki  15.10 – 19.00


Majoitus
Novotel La Defense ****
Keskitasoinen hotelli La Défensen kaupunginosassa. Huoneissa tee/kahvinkeitin, ilmainen WiFi, TV, hiustenkuivaaja, minibaari ja tallelokero. Metrolinja 1 vie nopeasti Pariisin nähtävyyksille.

Mercure Montmartre ****
Hyvätasoinen hotelli lähellä Punaista Myllyä (100m) ja Montmartrea (1,2km). Huoneissa TV, tallelokero, ilmastointi, minibaari, hiustenkuivaaja ja WiFi. Hotellissa on ravintola ja kuntosali. Lähin metroasema Place de Clichy.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €
• opastettu Louvren retki, sis. menokuljetus 65 €
• opastettu Orsayn retki, sis. menokuljetus 65 € 
• opastettu Orangerien retki, ei kuljetuksia 45 €  
• opastettu Givernyn retki, kuljetukset ja lounas 120 € 
• Eiffel-tornin illallinen, kolme ruokalajia, ruokajuomat ja kuljetukset 125 €

Lisämaksullisten retkien minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä.

Museokierrokset klo 9 ja 12. Louvre klo 9, Orsay ja Orangerie klo 12. Kuljets aamulla Louvreen, paluu omin päin.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille, sillä kohteessa kävellään melko paljon.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.