Keväinen puutarhamatka Sorrenton maisemiin 8.-13.4. ja 23.-28.4.2019

Campanian helmet - Sorrento, Amalfin rannikkotie, Caprin ja Ischian saaret, Mortellan ja Ninfan puutarhat sekä Gaeta ja Castel Gandolfo

Matkalla kuljetaan upeissa rannikkomaisemissa ja päästään tutustumaan kätkettyihin, romanttisiin puutarhoihin, jotka ovat aikaisemmin olleet yksityisten perheiden omistuksessa. Matkan todellinen helmi on keskiaikaisen kaupungin raunioihin noussut Ninfa, jonka lämmin tunnelma saa jokaisen viherpeukalon sormet syyhyämään. Matkan päättää paavin mahtipontinen Villa Barberini Castel Gandolfossa.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, Asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• ruokajuomat n. 1/4 l viiniä ja 1/2 l mineraalivettä per hlö
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

1 395 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

Matkaohjelma 8.-13.4.

1. päivä, 8.4.
Sorrento
Aamulento Helsingistä Roomaan, vastassa on suomenkielinen opas ja bussi. Noin 3-4 tunnin ajomatka Sorrentoon, jossa majoittuminen hotelliin. Leppoisa kävelykierros historiallisessa keskustassa ja päivällinen ruokajuomineen hotellin ravintolassa. (P)

2. päivä, 9.4.
Caprin saari

Aikaisen aamiaisen jälkeen siirrytään sukkulabusseilla satamaan, josta tehdään laivaretki Caprin saarelle. Laivamatka kestää noin puoli tuntia suuntaansa. Vieraillaan Anacaprilla Axel Munthen hurmaavassa huvilassa ja Caprin Augustuksen puutarhassa. Paluu iltapäivällä Sorrentoon. Päivällinen hotellissa ruokajuomineen. (A,P)

3. päivä, 10.4.
Amalfi ja Ravello

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kaunista Amalfin rannikkotietä pitkin samannimiseen pikkukaupunkiin meren rannalle. Iltapäivällä tutustutaan Villa Cimbronen puutarhaan Ravellon kielekkeellä. Paluu Sorrentoon, ilta vapaa. (A)

4. päivä, 11.4.
Ischia-Gaeta

Aamulla noin tunnin laivamatka Ischian saarelle ja opastettu vierailu La Mortellan puutarhassa. Lauttamatka (noin 1,5h) Napoliin ja noin 1,5h ajomatka kohti Gaetan rannikkoa, missä majoittuminen Villa Irlandaan. Päivällinen hotellissa ruokajuomineen. (A,P)

5. päivä, 12.4.
Ninfan puutarha ja Caetanin linna
Aamiaisen jälkeen siirrytään ihastuttavaan Ninfan rauniopuutarhaan ja tutustutaan myös Caetanin suvun linnaan. Iltapäivällä palataan takaisin Gaetan vanhankaupungin keskustaan ja hotelliin, päivällinen ruokajuomineen. (A,P)

6. päivä, 13.4.
Castel Gandolfo
Aamiaisen jälkeen pakataan laukut ja siirrytään kohti pohjoista Castel Gandolfon pikkukaupunkia, jossa vieraillaan paavin kesäpalatsin puutarhassa. Nautitaan jäähyväislounas ruokajuomineen Castel Gandolfossa ja ajetaan Roomaan Fiumincinon lentokentälle. Päivän ajomatka noin 150 km. Iltalento Helsinkiin. (A,L)

Matkaohjelma 23.-28.4.

1. päivä, 23.4.
Sorrento
Aamulento Helsingistä Roomaan, vastassa on suomenkielinen opas ja bussi. Noin 3-4 tunnin ajomatka Sorrentoon, jossa majoittuminen hotelliin. Leppoisa kävelykierros historiallisessa keskustassa ja päivällinen ruokajuomineen hotellin ravintolassa. (P)

2. päivä, 24.4.
Amalfi ja Ravello
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kaunista Amalfin rannikkotietä pitkin samannimiseen pikkukaupunkiin meren rannalle. Iltapäivällä tutustutaan Villa Cimbronen puutarhaan Ravellon kielekkeellä. Paluu Sorrentoon, ilta vapaa. (A)

3. päivä, 25.4.
Ischia
Aamulla noin tunnin laivamatka Ischian saarelle ja opastettu vierailu La Mortellan puutarhassa. Iltapäivällä omaa aikaa Ischian pikkukaupungissa. Paluu Sorrentoon, päivällinen hotellissa ruokajuomineen. (A,P)

4. päivä, 26.4.
Caprin saari ja Gaeta
Aikaisen aamiaisen jälkeen siirrytään sukkulabusseilla satamaan, josta tehdään laivaretki Caprin saarelle. Laivamatka kestää noin puoli tuntia suuntaansa. Vieraillaan Anacaprilla Axel Munthen hurmaavassa huvilassa ja Caprin Augustuksen puutarhassa. Lauttamatka Napoliin (noin 1h) ja noin 1,5h ajomatka kohti Gaetan rannikkoa, missä majoittuminen Villa Irlandaan. Päivällinen hotellissa ruokajuomineen. (A,P)

5. päivä, 27.4.
Ninfan puutarha ja Caetanin linna
Aamiaisen jälkeen siirrytään ihastuttavaan Ninfan rauniopuutarhaan ja tutustutaan myös Caetanin suvun linnaan. Iltapäivällä palataan takaisin Gaetan vanhankaupungin keskustaan ja hotelliin, päivällinen ruokajuomineen. (A,P)

6. päivä, 28.4.
Castel Gandolfo
Aamiaisen jälkeen pakataan laukut ja siirrytään kohti pohjoista Castel Gandolfon pikkukaupunkia, jossa vieraillaan paavin kesäpalatsin puutarhassa. Nautitaan jäähyväislounas ruokajuomineen Castel Gandolfossa ja ajetaan Roomaan Fiumincinon lentokentälle. Päivän ajomatka noin 150 km. Iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

8.-13.4.
Helsinki – Rooma 07.50 – 10.15 Finnair
Rooma – Helsinki 18.40 – 23.05 Finnair

23.-28.4.
Helsinki – Rooma 07.50 – 10.15 Finnair
Rooma – Helsinki 19.45 – 00.05 Finnair


Hotellit

Hotel Cristina****, Sorrento, 1.-4. päivä
Hyvätasoinen hotelli 1,2 km:n päässä Sorrenton keskustasta. Kaikissa huoneissa on sat-tv, wi-fi, parveke joko puutarha- tai merinäköalalla, minibaari/jääkaappi, ilmastointi, hiustenkuivaaja. Hotelli sijaitsee rinteessä; linja-auto pysähtyy päätielle, jonka jälkeen käytössä on sukkulabussi.

Villa Irlanda****, Gaeta, 4.-6. päivä
Hyvätasoinen, ainutlaatuinen hotelli koostuu neljästä historiallisesta rakennuksesta, joihin kuuluu jugendhuvila ja entinen luostari. Vastaanotto on rakennettu 1. vuosisadalta eKr. peräisin olevan roomalaisen huvilan muurien sisäpuolelle. Kaikissa rakennuksissa ei ole hissä. Hotellilla on suuri välimerellinen puutarha. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi ja satelliitti-tv, ja se sijaitsee 250 metrin päässä rannasta. Huoneet on sisutettu klassisin puukalustein ja niiden sisustus vaihtelee.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 195 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Varattava mukaan liukumattomat jalkineet. La Mortellan puutarhassa on runsaasti portaita. Matkustajalta edellytetään hyvää peruskuntoa.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. 
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.