Korunkaunis Georgia 20.-27.4.2023

Tbilisi - Sighnaghi - Mtskheta - Uplistsikhe - Gori - Kutaisi - Batumi

Unohtumaton aikamatka Kaukasukselle, monipuolinen syväsukellus Georgian historiaan sekä nykyisyyteen. Matka alkaa pääkaupunki Tbilisistä ja kulkee historiallisten kohteiden sekä loistavien maisemien läpi Mustanmeren rannalle Batumiin. Matkan varrella tutustutaan mm. Mtskhetan linnoitukseen, Stalinin kotikaupunki Goriin, Prometeuksen tippukiviluolaan, Mustanmeren aaltoihin ja tietysti maailmankuuluun georgialaiseen keittiöön sekä kahdeksantuhannen vuoden kokemuksella valmistettuihin viineihin.

Asiantuntijan matkassa 

Tuominen Arvo

Tuominen Arvo, asiantuntijaopas

Toimittaja Arvo Tuominen on palkittu dokumentaristi ja tietokirjailija sekä suosittu lueonnoitsija ja matkaopas. ...

Niinikorpi Jaana

Niinikorpi Jaana, asiantuntijaopas

Pitkän linjan matkailualan ammattilainen, joka on työskennellyt myös oppaana sekä matkanjohtajana useissa eri kohteissa. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

•  reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• junamatka Kutaisi - Batumi
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• asiantuntijaoppaiden palvelu

2 384 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 20.4.
Myöhäinen lento Helsinki-Tbilisi, koneenvaihto Istanbulissa.

2. päivä, 21.4.
Tbilisi, Miljoona, miljoona, miljoona ruusua

Saapuminen Tbilisiin ja kuljetus hotellille. Majoittuminen ja aamiainen. Aamupäivä lepoa tai hotellin lähinympäristöön tutustumista. Vierailu Neuvostomiehityksen museoon. Lounaan jälkeen noin viiden kilometrin mittainen kaupunkikävely Tbilisin vanhassakaupungissa, jonka aikana avautuu mielenkiintoisella tavalla Georgian historia ja nykyisyys. Vanhassakaupungissa on maalauksellisen kauniita kapeita katuja, upeita rakennusten julkisivuja ja vanhoja kirkkoja. Vastapainoksi vanhalle tutustutaan kaupungin uuteen wow-arkkitehtuuriin. Kaupunkikävely päättyy herkutteluun georgialaisen ruuan ja viinin äärellä Pirosmani-ravintolassa. Samalla tutustutaan taidemaalari Niko Pirosmanin tarinaan, josta kertoo myös Miljoona Ruusua -iskelmä. Paluu hotellille. (A,L,P)

3. päivä, 22.4.
Sighnaghin vuoristokylä, Bodbenin luostari
Kokopäiväretki Sighnaghin vuoristokylään ja Bodbenin luostariin, lounas viinitilalla. Sighnaghi sijaitsee Georgian viininviljelyalueiden sydämessä ja on tunnettu viehättävistä maisemista, pastellitaloista ja kapeista mukulakivikaduista. Bodbenin luostarilta avautuu upea näkymä lumihuippuisille Kaukasusvuorille. Georgian asema Aasian ja Euroopan välillä on merkinnut sitä, että maa on monesti valloitettu ja niinpä Georgian kirkko on yksi maailman vainotuimmista uskonnollisista yhteisöistä. Luostarissa voi tuntea tämän sitkeän vuoristokansan hengen. Paluu illaksi Tbilisiin, illallinen omatoimisesti. Mahdollisuus rentoutua ja nauttia esim. kunnon hieronnasta hotellin lähistöllä toimivissa Abanotubanin maanalaisissa rikkikylpylöissä. (A,L)

4päivä, 23.4.
Historian havinaa Silkkitiellä

Aamiaisen jälkeen ajetaan Unescon maailmanperintölistalle kuuluvaan Mtskhetan kaupunkiin, joka on Georgian entinen pääkaupunki ja nykyisin maan hengellinen keskus. Vuorenrinteellä sijaitsevasta luostarista on upea näkymä alas jokilaaksoon, jossa kohtaavat Aragvi- ja Mtkvari-joet. Matka jatkuu Silkkitien muinaiseen markkinapaikkaan Uplistsikheen, jossa tutustutaan rautakautiseen kallioon hakatun kaupungin luolakomplekseihin. Hieman uudempaan ja synkempään historiaan tutustutaan Stalinin kotikaupungissa Gorissa sijaitsevassa Stalin-museossa. Gori oli myös vuoden 2008 sodan keskeisiä tapahtumapaikkoja, joten samalla perehdytään myös Venäjän ja Georgian kimurantteihin suhteisiin. Lounas Gorissa, juomana Stalinin ainoa elinikäikäinen rakkaus, Mukuzani-viini. Jatketaan matkaa Kutaisiin, joka on Georgian parlamentin ja hallituksen kotipaikka. Illallinen ja yöpyminen Kutaisisissa. (A,L,P)

5päivä, 24.4.
Mustallemerelle

Aamiaisen jälkeen matkataan Gelatin luostariin, joka kertoo Georgian kultakaudesta. Osa Gelatin luostarin kirkon seinämaalauksista on peräisin peräti 1100-luvulta. Luostari on Unescon maailmanperintökohde. Jatketaan Prometeuksen tippukiviluolaan, jonka pituus on noin 11 km, ja josta vain runsas kilometri on avoinna turisteille. Valtavaa luolakokonaisuutta yhdistää  maanalainen joki. Lounas. Päivän päätteeksi tehdään junamatka Mustanmeren rannalle Batumiin, jossa majoittuminen ja illallinen. (A,L,P)

6. päivä, 25.4.
Batumi Mustanmeren rannalla

Aamiaisen jälkeen vieraillaan Batumin kasvitieteellisessä puutarhassa ja nautitaan yhteinen lounas. Iltapäivällä aikaa omatoimiseen tutustumiseen, illallinen paikallisessa ravintolassa. (A,L,P)

7päivä, 26.4.
Vapaa-aikaa, läksiäisillallinen

Aamiaisen jälkeen on koko päivä aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Mahdollisuus viettää aikaa rannalla, kaupungin kujilla tai viininmaistajaisissa. Yhteinen läksiäisillallinen. (A,P)

8.päivä, 27.4
Kotiinpaluu

Aamiaisen jälkeen siirtyminen lentokentälle ja lento Batumista Istanbulin kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lennot:
20.4. Helsinki – Istanbul 19.40 – 23.25 Turkish Airlines
21.4. Istanbul – Tbilisi 01.10 – 04.25 Turkish Airlines
27.4. Batumi – Istanbul 10.35 – 11.40 Turkish Airlines
27.4. Istanbul – Helsinki 15.00 – 18.50 Turkish Airlines

 


Majoitus
Tbilisi, 2 yötä, keskustahotelli ****
Kutasisi, 1 yö, keskustahotelli ****
Batumi, 3 yötä,keskustahotelli ****


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 295 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.