Kulttuuri- ja viinimatka Unkariin Kari Lumikeron matkassa 12.-16.9.2018

Lähde mielenkiintoiselle matkalle Unkariin!

Upean Budapestin lisäksi tutustutaan maahan hieman laajemmin, vieraillaan viinitiloilla ja käydään viinifestivaaleilla. MTV:n pitkäaikainen kirjeenvaihtaja Kari Lumikero asuu Unkarissa ja kertoo maan haasteista, taloudesta, historiasta ja ruuasta. Liikutaanpa myös suomalaisten jalanjäljillä! Välillä jutustellaan viinilasillisen äärellä pilke silmäkulmassa ja nautitaan hyvästä unkarilaisesta ruuasta!

Asiantuntijan matkassa 

Lumikero Kari

Lumikero Kari, Asiantuntijaopas

Pitkän linjan radio- ja tv-journalisti, joka toimi MTV:n ulkomaankirjeenvaihtajana miltei 30 vuotta. Hänen pääasialliset valvonta-alueensa olivat Skandinavia ja ...

Reviczki Gabriella

Reviczki Gabriella, Asiantuntijaopas

Opiskellut Debrecenin yliopistossa unkarin ja suomen kielen ja kirjallisuuden opettajaksi sekä matkailukorkeakoulussa ekonomiksi. Hän on toiminut 14 vuotta matkaoppaana U ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan

1 296 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 12.9.
Unkari - miten tähän on tultu? Pohdiskelua kiertoajelulla ja illallisristeily Tonavalla

Finnairin aamulento Budapestiin. Lähdetään opastetulle kaupunkikiertoajelulle ja pohditaan Kari Lumikeron kanssa Unkarin nykytilaa. Unkari juhli jo 1800-luvulla tuhatvuotista taivaltaan, ja maa on historiansa aikana kokenut dramaattisia ylä- ja alamäkiä. Lounas ennen majoittumista hotelliin. Illalla, valojen sytyttyä astuu esiin aivan uusi kaupunki. Upeasti valaistusta Budapestista ja sen monista kiehtovista historiallisista rakennuksista päästään nauttimaan 2 tunnin illallisristeilyllä Tonavalla. Risteilyn aikana nautitaan buffet-illallinen. (L, P)

2.päivä, 13.9.
Pörköltistä Balatonjärven kuhaan – tarinoita unkarilaisesta ruuasta ja viininmaistajaiset
Aamiaisen jälkeen aamupäivä on vapaata aikaa. Puolen päivän maissa lähdetään kohti Budan viinialuetta, joka sijaitsee noin 25 km Budapestista länteen. Matkalla Kari Lumikeron ruokapohdintoja tervehenkisessä maaotteluvertailussa Unkari-Suomi. Tutustutaan viininvalmistuksen saloihin sekä maistellaan paikallisia viinejä ja kuohuviinejä Hernyákin perheen omistuksessa olevalla viinitilalla, joka sijaitsee kauniissa ympäristössä Vanhalla kukkulalla. Myös lounas nautitaan näissä upeissa maisemissa. Paluu Budapestiin. Ilta aikaa omatoimiseen ohjelmaan. (A, L)

3.päivä, 14.9.
Szekszárdin festivaalit ja Pécs

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Szekszárdin kautta Pécsiin. Szekszárdissa vieraillaan vuosittain järjestettävillä viini- ja sadonkorjuufestivaaleilla. Tämä on eteläisen Unkarin merkittävin viinifestivaali, jonka ohjelmassa on mm. viininkorjuuparaati, kansantanssiohjelmaa, viinintuottajien maistelutori, katuruoka-alue, käsitöitä, taidetta ja konsertteja. Festivaaleille saavutaan puolen päivän tienoilla, jonka jälkeen yhteinen orientoitumiskierros festivaalialueeseen. Tämän jälkeen on mahdollisuus kierrellä aluetta omatoimisesti ja vaikkapa maistella eri tuottajien viinejä sekä nautiskella paikallisesta ruokatarjonnasta. Pécsiin saavutaan illansuussa. Majoittuminen ja illallinen hotellissa. Sen jälkeen mahdollisuus yhteiseen iltakävelyyn oppaan kanssa kävelykatualueella. (A, P)

4.päivä, 15.9.
Pécs ja Villányin viinialue

Pécs on Unkarin viidenneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee maan lounaisosassa Mecsek-vuorten rinteillä. Kaupunki perustettiin roomalaisten toimesta kelttien ja Pannon-heimojen alueelle jo 100-luvulla. Alun perin kaupungin nimi oli Sopianae. Kaupungin varhaiskristillinen hautausmaa julistettiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi joulukuussa 2000. Aamiaisen jälkeen kävelykierros Pécsin keskustassa. Kaupungin rikas kulttuuri on saanut vaikutteita 150 vuotta kestäneeltä ottomaanien hallintokaudelta ja sieltä löytyy esimerkiksi voittoisan Pasha Qasimin moskeija. Kierroksen päätyttyä yhteinen lounas. Sen jälkeen vapaa-aikaa keskustassa, jonka voi viettää vaikka ostoksia tehden tai museoissa vieraillen. Myöhemmin iltapäivällä lähdetään Unkarin kenties parhaalle viinialueelle, Villányille. Vieraillaan Bockin viinitilalla, joka on yksi Unkarin johtavista viinintuottajista. Perhetila on ollut toiminnassa jo yli yhdeksän sukupolven ajan ja sen viininvalmistusperinteet ovat peräisin jo 1700-luvulta. Illalla luvassa vielä rentoa yhdessäoloa ja jutustelua viinimaistiasten ja illallisen merkeissä. (A, L, P)

5.päivä, 16.9.
Budapest

Aamiaisen jälkeen paluu Budapestiin. Yhteinen lounas, jonka jälkeen vieraillaan yhdessä Euroopan suurimmista kauppahalleista. Vapaa-aikaa kävelykatualueella ennen kuljetusta lentokentälle. Finnairin iltalento Suomeen. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Budapest 09.30 – 10.50 Finnair
Budapest – Helsinki 19.00 – 22.20 Finnair


Hotel Mercure Korona, Budapest
Hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Kansallismuseota vastapäätä. Huoneissa on ilmastointi, sateliitti-tv, puhelin, radio, WLAN, minibaari, tallelokero ja huonekohtaiset palohälyttimet. Kylpyhuoneissa WC, kylpyamme ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on lisäksi ravintola, baari, ympärivuorokautinen huonepalvelu sekä uima-allas.

Corso Hotel Pécs, Pécs
Tämä boutique-hotelli sijaitsee historiallisen keskustan ja Pécsin tietokeskuksen lähistöllä. Huoneissa on ilmastointi, pöytä, minibaari, kahvin- ja teenkeittomahdollisuudet, tallelokero kannettavalle tietokoneelle, tv, internetyhteys ja kylpyhuone, jossa kylpyamme. Hotellissa on ravintola ja baari.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 300 €


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.