Kulttuurikierros Benelux-maissa 14.-19.10.2020

Amsterdam, Bryssel, Luxemburg - taidetta ja makunautintoja

Amstelin suistossa sijaitseva Amsterdam on epäilemättä yksi Euroopan romanttisimmista ja kutsuvimmista kaupungeista, ja sen tunnelma on ainutlaatuinen sekoitus historian havinaa ja nykyaikaa, maustettuna yli viidelläkymmenellä museolla. Inspiroidu kaupungin värikkäästä kulttuurista, kauniista arkkitehtuurista, lukuisista ravintoloista ja kiehtovista kanavista!

Euroopan pääkaupunki Bryssel kätkee sisälleen kulttuurien kirjon; ihmiset yli 150 eri maasta elävät yhdessä sopusoinnussa rakentaen kunnianhimoisesti tulevaisuuttaan. Brysselistä löytyvät myös maailman parhaat oluet, suklaat ja kuuluisat ”moules frites”, eli tutummin sinisimpukat ja ranskanperunat.

Lukuisien näyttelyiden ja museoiden, upean arkkitehtuurin, linnojen ja linnoitusten avulla Luxemburg yhdistää uskomattoman valikoiman kiehtovia kulttuuripaikkoja. Luxemburgin kulttuuri ja taide ovat todellinen heijastus sen monimuotoisesta ja monikulttuurisesta väestöstä.

Asiantuntijan matkassa 

Hirvenoja Henri

Hirvenoja Henri, asiantuntijaopas

Kokenut matkanjohtaja ja opas, erityisesti Benelux-maat ovat hänen erikoisosaamisaluettaan. Henrillä on tutkinto valtiotieteissä, matkanjohtajana toimimisessa sek&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• suomenkielisen oppaan palvelut retkillä

1 885 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 14.10.
Amsterdam, Rijksmuseum
Aamulento Helsingistä Amsterdamiin, jossa suomenkielinen paikallisopas on vastassa. Kuljetus hotelliin, jossa lounas. Lounaan jälkeen käydään tutustumassa Hollannin kuuluisimpiin taideteoksiin Rijksmuseumissa. Museokierroksen jälkeen vapaata aikaa tutustumiseen. (L)

2. päivä, 15.10.
Van Gogh -museo ja kanavaristeily
Aamiaisen jälkeen lähdetään Van Gogh -museoon, jossa on maailman suurin Vincent van Goghin maalausten kokoelma. Museon kokoelmissa on myös muiden 1800-luvun taiteilijoiden töitä. Pysyvästi esillä on yli kaksisataa van Goghin maalausta sekä lukuisia piirroksia ja kirjeitä. Yhteinen lounas, jonka jälkeen on omaa aikaa käydä esimerkiksi tutustumassa muihin museoihin. Illalla tehdään venekierros Amsterdamin kanavilla. Maisemien katselun lomassa voi rentoutua hollantilaisen oluen merkeissä. (A,L)

3. päivä, 16.10.
Bryssel ja suklaa
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla kohti Brysseliä, ajoaika noin kolme tuntia. Matkan aikana opas kertoo Belgiasta, maan viehättävästä kulttuurista ja sen eri kielistä. Ennen hotellille menoa käydään pikaisesti katsomassa kuuluisaa Atomium-monumenttia, joka sijaitsee Brysselin keskustan ulkopuolella. Majoittumisen jälkeen tehdään opastettu kävelykierros Grand-Placella ja ympäristössä. Nähdään myös kuuluisa Manneken Pis -patsas. Kierros päättyy lounaaseen ja belgialaisten suklaiden maistiaisiin. Iltapäivä vapaata. (A,L)

4. päivä, 17.10.
Brysselin museot
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan belgialaiseen taiteeseen. Vierailu Magritte-museossa sekä Afrikka-museossa. Lounaan aikana voi ihailla museon kaunista palatsimaista rakennusta ulkoa- sekä sisältäpäin. Myöhemmin omaa aikaa nauttia Brysselistä. (A,L)

5. päivä, 18.10.
Luxemburg ja kuohuviinit
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Luxemburgia, ajoaika noin kolme tuntia. Majoittuminen hotelliin ja kävelykierros Luxemburgin keskustassa. Tutustutaan nähtävyyksiin, kuten Casemates du Bock -linnoitukseen. Kaupunkikierros päättyy keskustaan, jonka jälkeen omaa aikaa käydä lounaalla. Iltapäivällä tehdään retki linja-autolla viinitila Bernard Massardille. Maistellaan Luxemburgin kuuluisia crémanteja (kuohuviinejä), jotka ovat tunnettuja ympäri maailman. Paluu takaisin hotellille ja yhteinen läksiäisillallinen keskustassa. (A,P)

6. päivä, 19.10.
Aamiaisen jälkeen omaa aikaa Luxemburgissa ennen paluuta Brysselin. Iltalento Brysselistä Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Amsterdam 08.10 - 09.45 Finnair
Bryssel – Helsinki       17.55 - 21.20 Finnair

 


Majoitus

Radisson Blu****, Amsterdam, 14.-16.10.2020
Hyvätasoinen hotelli Amsterdamin keskustan rauhallisessa osassa vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Dam-aukiolta. Waterlooplein ja Kalverstraat-ostoskatu ovat vain 10 minuutin kävelymatkan päässä.
Tilavissa huoneissa on ilmainen WiFi ja LCD-tv.

Marivaux Hotel Congress & Seminar centre****, Bryssel, 16.-18.10.2020
Laadukas, hyvätasoinen hotelli Brysselin keskustassa, lähellä Rue Neuve -ostoskatua. Entiseen elokuvateatteriin perustetussa hotelissa tyylikäs vanhan-ajan elokuvateema. Hotellilta on lyhyt kävelymatka kauniille Grand Place -aukiolle sekä eloisalle Saint Catherinen -alueelle, jossa useita tasokkaita ravintoloita ja baareja. 96 viihtyisää ilmastoitua huonetta, joissa taulu-TV, minibaari, kahvin- ja teen keittomahdollisuudet sekä tallelokero. Kylpyhuoneissa kylpyamme ja/tai suihku sekä toilettituotteita ja hiustenkuivaaja.

Parc Plaza Luxembourg Hotel***, Luxemburg 18.-19.10.2020
Hyvää keskitasoa oleva hotelli sijaitsee vihreän puiston ja kaupungin tärkeimpien kaupallisten taidepaikkojen läheisyydessä.
Vierashuoneet ovat tilavia, valoisia ja ne on varusteltu monilla mukavuuksilla. Hotellin ravintola tarjoaa paikallisia sekä ranskalaisia erikoisuuksia.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 425 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.