Aku Ahjolinnan matkassa: Kulttuurimatka Prahaan ja Hradec Královéen 11.-15.5.2020

Matkalla tutustutaan laajasti tšekkiläiseen kulttuuriin ja historiaan, nautitaan niin klassisesta musiikista kuin jazzista. Matkalla majoitutaan kolme yötä Prahassa ja yksi yö matkailijoille vielä tuntemattomassa Hradec Královéssa, jossa tutustutaan maailmankuuluun Petrofin pianomuseoon ja -tehtaaseen.

Matkan kulttuuriohjelma on vahvistunut. Ohjelman kohokohtana on Prahat Kevät -festivaalin avajaiskonsertti, Smetanan Isänmaani.

Asiantuntijan matkassa 

Ahjolinna Aku

Ahjolinna Aku, asiantuntijaopas

Suomalainen tanssitaiteilija. Pitkä kiinnitys Kansallisbalettiin sekä lukuisia esiintymismatkoja eri puolille maailmaa. Opiskellut mm. Neuvostoliitossa, Englannissa, Rans ...

Eriksson Saga

Eriksson Saga, asiantuntijaopas

Tanssitaiteilija ja pedagogi, joka loi uransa Suomen Kansallisbaletissa solistitanssijattarena vieraillen kiertueilla baletin mukana laajasti niin kotimaassa kuin maailmalla. H&aum ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • ohjelman mukaiset pääsyliput esityksiin
  • asiantuntijaoppaitten ja paikallisoppaan palvelut

1 598 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 11.5.
Prahan linnakaupunki, klassisen musiikin konsertti
Aamulento Prahaan. Bussikuljetus Prahan linnakaupunkiin. Lounas keskiaikaisessa Peklo ravintolassa, jonka jälkeen tutustutaan kävellen linnan alueeseen. Aloitetaan Pyhän Vituksen katedraalista, joka on Prahan suurin ja koko maan merkittävin kirkko. Tutustutaan Kuninkaanlinnan sisätiloihin. Linnasta on säilynyt osia romaaniselta aikakaudelta, aina 1100-luvulta lähtien. 1300-luvulla Kaarle IV:n aikakaudella linna sai goottilaisen ulkoasun. Täältä johdettiin suurta osaa Eurooppaa ja koko Pyhää saksalais-roomalaista keisarikuntaa. Tutustutaan myös valokuvaukselliseen Kultaiseen kujaan. Sen värikkäät pienimuotoista arkkitehtuuria edustavat talot ovat viimeinen hyvin säilynyt muisto tyypillisistä keskiaikaisista rakennuksista. Iltapäivällä majoittuminen Malá Stranassa sijaitsevaan idylliseen Kampa hotelliin. Alkuillasta konsertti Rudolfinumissa. Illallinen omatoimisesti. (L)

2. päivä, 12.5.
Historiallinen Vyšehrad, Rudolfinum, Prahan Kevään avajaiskonsertti
Lähtö bussilla Prahan eteläosassa sijaitsevalle Vyšehradin alueelle, josta Prahan kaupunki on saanut alkunsa. Päivän aikana tutustutaan Prahan syntyhistoriaan ja vieraillaan kunniahautausmaalla, jossa sijaitsee tšekkiläisten säveltäjänerojen Antonín Dvorákin ja Bedrich Smetanan viimeiset leposijat. Kevyen lounaan jälkeen palataan takaisin Prahan keskustaan, jossa tutustutaan Rudolfinumin konserttitaloon ja sen kuuluisaan Dvorák-saliin. Edellisenä iltana konsertin aikana saatiin jo pieni käsitys rakennuksesta. Neo-renessanssia edustava rakennus on ollut symboli musiikille ja taiteelle jo vuodesta 1885 lähtien, jolloin rakennus valmistui. Tänä päivänä Rudolfinum on Tšekin Filharmonikkojen kotisali, rakennuksessa toimii myös Rudolfinumin taidegalleria. Rudolfinumissa on aikoinaan toiminut myös Tšekkoslovakian parlamentti. Iltapäivä on vapaa-aikaa omalle ohjelmalle. Alkuillasta kokoonnutaan kuulemaan Akun alustus illan kulttuuriohjelmaan. Prahan Kevät on Euroopan merkittävimpiä ja tunnetuimpia klassisen musiikin tapahtumia. Illan esitys, festivaalin avajaiskonsertti, Smetanan Isänmaani (Má Vlast) alkaa klo 20.00 kuuluisassa Smetana-salissa (permantopaikat). (A, L)

3. päivä, 13.5.
Vapaa-aikaa Prahassa, illalla jazzia Vltavajoella
Päivä on vapaa-aikaa omatoimiselle ohjelmalle Prahassa. Illalla lähdetään jazz-risteilylle Vltavajoelle. Esitykset risteilylaivalla vaihtelevat illoittain, esiintyjät ilmoitetaan noin 1-2 kk etukäteen. Risteilyn aikana kolmen ruokalajin illallinen. Paluu hotellille omatoimisesti. (A, P)

4. päivä, 14.5.
Hradec Králové, Petrofin pianomuseo, Abba Symphonic -konsertti
Hyvästellään Praha ja lähdetään bussilla noin 100 km Prahasta itään sijaitsevaan 90 000 asukkaan Hradec Královén kaupunkiin. Nimensä (suom. Kuningattaren linna) se sai jo 1200-luvulla, jolloin aluetta asusti puolalainen prinsessa ja myöhemmin kuningatar Elisabeth Richeza. Kaupunki tunnetaan tänä päivänä ennen kaikkea musiikki-instrumenttiteollisuudestaan. Perille saavuttua tutustutaan Petrofin pianomuseoon. Petrof on tällä hetkellä Euroopan suurin akustisten pianojen valmistaja. Ensimmäisen pianon valmisti Antonín Petrof vuonna 1864. Nykyisin pianoja viedään 65 maahan ympäri maailmaa. Tähän päivään mennessä Petrofin pianoja on valmistettu arviolta 630 000 kappaletta. Lounaan jälkeen majoittuminen hotelliin. Illan kulttuuriohjelma on Hradec Královén filharmonikkojen Abba Symphonic -konsertti. (A, L)

5. päivä, 15.5.
Petrofin pianotehdas ja viulunrakentajan koti
Vierailu Petrofin pianotehtaassa. Edellisenä päivänä tutustuttiin jo suvun historiaan, nyt nähdään käytännössä, kuinka nämä mestariteokset syntyvät. Vierailun jälkeen jatketaan vielä kuuluisan paikallisen viulunrakentajan herra Pilařin kotiin. Suku on jatkanut viulunteon käsityöperinnettä jo useamman sukupolven ajan. Paluumatkalla Prahan lentokentälle nautitaan myöhäinen jäähyväislounas idyllisessä Velké Číčovicen maalaiskylässä. Iltalento Helsinkiin. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentotiedot (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki - Praha 09.40 - 10.50
Praha - Helsinki 19.30 - 22.35


Hotelli Kampa ***+
Hotelli sijaitsee historiallisessa renessanssirakennuksessa idyllisessä Mala Stranan kaupunginosassa lähellä Vltavajokea. Hotellista on n. 10 minuutin kävelymatka Kaarlen sillalle. Nykyisen hotellin kohdalla sijaitsi aikoinaan 1300 luvulla kuningatar Elisabeth Böömiläisen rakennuttama luostari. Rakennuskompleksia tosin on uudistettu useita kertoja, viimeksi vuonna 2014. Huoneissa minibaari ja TV. Ilmainen WiFi. Kapeista kujista johtuen bussi ei pääse hotellin eteen, kävelymatkaa bussista hotellille on noin 100 m.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 250 €

 

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.