Kuninkaallinen Englanti 29.8.-1.9. ja 19.-22.9.2019

Lontoo (2 yötä) - Peterborough (1 yö)

Lähde kuningattaren jalanjäljissä kiertomatkalle Englannin eri osiin! Nähdään niin Crown-sarjastakin tutuksi tulleita Windsorin suvun linnoja upeine taideaarteineen ja puutarhoineen kuin intiimejä kappeleita muistomerkkeineen, kuningattaren koirien hautausmaata unohtamatta. Matka on jokaiselle Englannin historiasta ja kuninkaallisista kiinnostuneelle unohtumaton elämys.

Asiantuntijan matkassa 

Sanderson Marjo

Sanderson Marjo, Asiantuntijaopas

Vuosikymmenien matkailualan kokemuksen omaava virallinen opas, joka on asunut suurimman osan elämästään Lontoossa. Hän tuntee Britannian sekä sen tava ...

Jaatinen Satu

Jaatinen Satu, Asiantuntija

Satu Jaatinen on turkulainen tietokirjailija ja toimittaja. Mainontaa ja kuluttamista tutkinut Jaatinen on matkustanut Englannissa lukuisia kertoja ja on perehtynyt kuningashuoneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• asiantuntijaoppaan ja paikallisoppaan palvelut retkillä ja kuljetuksilla

1 296 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

MATKAOHJELMA 29.8.-1.9.

1.Päivä 29.8.
Althorpe
Aamulento Lontooseen, jossa on suomenkielinen paikallisopas vastassa. Aloitetaan viikonloppu ajamalla maaseudulle, jossa nautitaan lounas ennen vierailua Dianan lapsuudenkodissa, Althorpessa. Tutustutaan Spencereitten antiikkikokoelmaan ja nautitaan sen 500 vuotta vanhasta annista. Diana oli aina kovin ylpeä siitä, että hänen sukunsa oli vanhempaa kuin kuninkaallisen perheen! Kartanossa on Euroopan hienoimpia huonekaluja, tauluja ja keramiikkaa. Alueella on pieni näyttely Dianasta. Kierretään rauhassa pieni järvi, jonka keskellä olevaan saareen Diana on haudattu. Vierailun jälkeen ajo hotelliin, majoittuminen ja illallinen. (L,P)

2. päivä, 30.8
Sandringham
Aamiaisen jälkeen ajetaan päivän pääkohteeseen Sandringhamiin, joka on kuninkaallisen perheen yksityinen koti Norfolkin kreivikunnassa. Ihastellaan Sandringhamin talon ympäristöä ja vieraillaan itse talossa, jonka nykyinen muoto on paljolti kuningataräidin käsialaa. Sandgrinhamin talon rakennutti aikoinaan kuningatar Victoria miehensä Albertin kuoleman jälkeen. Täällä ovat useiden polvien kuninkaalliset viihtyneet aina siitä lähtien. Kuningatar viettää täällä nimenomaan joulut ja pitää kuusta koristeltuna niin kauan, kunnes palaa Lontooseen, joskus monien viikkojenkin jälkeen. Sandringham ei ole valtion omistama vaan toimii tuottavana tilana ja on täysin kuninkaallisten itse omistama ja asuttama. Täällä pidetään lukuisia kuningattaren omistamia hevosia, joitten menestystä perheen jäsenet seuraavat tarkkana. Alueella on myös pieni kirkko, jossa on kastettu muun muassa prinsessa Diana ja pikkuprinsessa Charlotte. Prinssi Williamin perheen maaseutukoti on Sandringhamin tilalla oleva Amner Hall. Se toimi perheen kotina ennen kuin he muuttivat Kensingtonin palatsiin. Lounaan jälkeen ajetaan kohti Lontoota. Jaloittelutauko Elyssa, jonka katedraali on yksi maan tunnetuimmista. Suurin osa nykyisestä kirkosta on rakennettu 900 vuotta sitten. Lyhyen ajomatkan päästä pidetään toinen jaloittelutauko Cambridgen kuuluisassa yliopistokaupungissa, jossa prinssi Charles opiskeli Trinity Collegessa. Kaupunki on tunnettu kauniista vanhasta keskustastaan. Ajo Lontooseen ja majoittuminen. (A,L)

3. päivä, 31.8.
Westminster Abbey, Buckinghamin palatsi
Keskitytään Lontoossa oleviin kuninkaallisiin kohteisiin.  Ajetaan maan tärkeimpään kirkkoon, Westminster Abbeyyn. Tässä kirkossa on yli 3000 hautaa ja muistomerkkiä maan suurmiehille ja –naisille ja täällä on kruunattu kaikki maan hallitsijat - Elisabeth II heistä neljäskymmenes. Kirkossa on todistettu monia kuninkaallisia häitä ja siunattu mm. Diana ja kuningataräiti.  Abbey on yllättävän pieni, kaunis gotiikkakirkko, jota rakennettiin viidensadan vuoden ajan ja johon vielä tänä päivänä laitetaan uusia muistomerkkejä. Ajetaan Buckinghamin palatsille, joka on kuningattaren virallinen Lontoon koti ja auki yleisölle ainoastaan elo- ja syyskuussa. Nyt vielä päästään Buckinghamin palatsille, mutta sinne on luvattu valtavat korjaustyöt, jotka oletettavasti tulevat sulkemaan rakennuksen moniksi vuosiksi. Buckinghamin palatsin taidekokoelma on mahtava ja huoneitten arkkitehtuuri henkeäsalpaavan kaunis. Kävellään myös palatsille johtavalla The Mall kadulla, jonka varrella nähdään St Jamesin palatsi ja nykyisin Charlesin ja Camillan asuttama Clarence House. Otetaan kuvat Buckinghamin palatsin edessä olevasta Victorian patsaasta ja kuuluisasta parvekkeesta, jossa kuninkaalliset heiluttavat kansalle eri merkkitapahtumien aikana. Lounaan jälkeen yhteinen kävelykierros ennen paluuta hotellille. (A,L)

4. päivä, 1.9
Windsorin linna
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Windsorin linnassa, jonka kappelissa vihittiin Harry ja Meghan. Samassa kappelissa siunattiin avioliittoon myös Charles ja Camilla.  Windsorin linna on maailman suurin asuttu kuninkaallinen linna. Nähdään valtiosalit, jotka ovat vielä käytössä virallisten vierailujen aikana. Kuningatar ja Philip viettävät Windsorissa useimmat viikonloput nauttien ulkoilusta ja hevosistaan. Heidän yksityisyytensä on taattu linnan ympärillä olevilla laajoilla puistoalueilla ja rakennuskompleksin yksityispuolilla. Yhteinen lounas ennen paluuta Heathrown lentokentälle, josta lento Helsinkiin. (A, L)

 

MATKAOHJELMA 19.-22.9.

Viikonloppu englantilaisten kuninkaallisten kodeissa.
Tutustutaan Windsorin linnaan, Buckinghamin palatsiin seka kuninkaallisten yksityiseen kotiin Sandringhamissa. Vieraillaan myös vanhan aatelissuvun kartanossa, Hatfield Housessa, joka liittyy hallitsija Elisabet I:seen.

1.päivä 19.9.
Windsorin linna
Aamulento Lontooseen, jossa on suomenkielinen paikallisopas vastassa. Aloitetaan viikonloppu vierailemalla Windsorin linnassa, jonka kappelissa vihittiin Harry ja Meghan. Samassa kappelissa siunattiin avioliittoon myös Charles ja Camilla.  Windsorin linna on maailman suurin asuttu kuninkaallinen linna. Nähdään valtiosalit, jotka ovat vielä käytössä virallisten vierailujen aikana. Kuningatar ja Philip viettävät Windsorissa useimmat viikonloput nauttien ulkoilusta ja hevosistaan. Heidän yksityisyys on taattu linnan ympärillä olevilla laajoilla puistoalueilla ja rakennuskompleksin yksityispuolilla. Syödään yhteinen lounas ennen kuin jatketaan Lontoon keskustaan, jossa tehdään ensimmäinen osa kaupunkikierrosta ennen majoittumista keskustahotelliin Bloomsburyn alueella. (L)

2.päivä 20.9.
Westminster Abbey ja Buckinghamin palatsi
Aamiaisen jälkeen keskitytään Lontoossa oleviin kuninkaallisiin kohteisiin.
Aloitetaan ajamalla maan tärkeimpään kirkkoon, Westminster Abbeyyn. Tässä kirkossa on yli 3000 hautaa ja muistomerkkiä maan suurmiehille ja –naisille ja täällä on kruunattu kaikki maan hallitsijat - Elisabeth II heistä neljäskymmenes. Kirkossa on todistettu monia kuninkaallisia häitä ja siunattu mm. Diana ja kuningataräiti.  Abbey on yllättävän pieni, kaunis gotiikkakirkko, jota rakennettiin viidensadan vuoden ajan ja johon vielä tänä päivänä laitetaan uusia muistomerkkejä.
Jatketaan Buckinghamin palatsille, joka on kuningattaren virallinen Lontoon koti ja auki yleisölle ainoastaan elo- ja syyskuussa.Buckinghamin palatsin taidekokoelma on mahtava ja huoneitten arkkitehtuuri henkeäsalpaavan kaunis.
Kävellään myös palatsille johtavalla The Mall kadulla, jonka varrella sijaitsevat St Jamesin palatsi ja nykyisin Charlesin ja Camillan asuttama Clarence House. Ottaane kuvat Buckinghamin palatsin edessä olevasta Victorian patsaasta ja kuuluisasta parvekkeesta, jossa kuninkaalliset heiluttavat kansalle eri merkkitapahtumien aikana. Yhteinen lounas ja tutustuminen Lontooseen kaupunkikierroksella ennenkuin paluuta hotelliin. (A,L)

3.päivä 21.9.
Sandringham
Aamiaisen jälkeen lähdetään maaseudulle päivän pääkohteen ollessa Sandringham – kuninkaallisen perheen yksityinen koti Norfolkin kreivikunnassa. Matkalla pidetään jaloittelutauko Elyssa, jonka katedraali on yksi maan tunnetuimmista. Suurin osa nykyisestä kirkosta on rakennettu 900 vuotta sitten. Täältä ajetaan vielä noin tunnin matka Sandringhamiin.
Ennen kohteeseen tutustumista syödään yhteinen lounas ja sen jälkeen nautitaan Sandringhamin talon ympäristöstä ja vieraillaan itse talossa, jonka nykyinen muoto on paljolti kuningataräidin käsialaa.Sandgrinhamin talon rakennutti aikoinaan kuningatar Victoria miehensä Albertin kuoleman jälkeen. Täällä ovat useiden polvien kuninkaalliset viihtyneet aina siitä lähtien. Kuningatar viettää täällä nimenomaan joulut ja pitää kuusta koristeltuna niin kauan kunnes palaa Lontooseen, joskus monien viikkojenkin jälkeen. Sandringham ei ole valtion omistama vaan toimii tuottavana tilana ja on täysin kuninkaallisten itse omistama ja asuttama. Täällä pidetään lukuisia kuningattaren omistamia hevosia, joitten menestystä perheen jäsenet seuraavat tarkkana. Alueella on myos pieni kirkko, jossa kuningatar käy täällä ollessaan.
Prinssi Williamin perheen maaseutukoti on Sandringhamin tilalla oleva Amner Hall. Se toimi perheen kotina ennen kuin he muuttivat Kensingtonin palatsiin. Ajetaan täältä maaseutuhotelliin, jossa majoittuminen ja yhteinen illallinen. (A,L,P)

4.päivä 22.09.
Hatfield House
Aamiaisen jälkeen jatketaan Cambridgen kuuluisaan yliopistokaupunkiin, jossa prinssi Charles opiskeli Trinity Collegessa. Kaupunki on tunnettu kauniista vanhasta keskustastaan. Cambridgesta jatketaan Hatfield Houseen. Tehdään kierros talossa ja nautitaan sen 400 vuotta vanhasta annista. Hatfield Housella on pitkä historia, ennen nykyistä rakennusta paikalla sijaitsi samanniminen kuninkaallinen palatsi. Tuosta historiallisesta palatsista on tänään vain pieniä osia nähtävissä nykyisen puiston alueella muistuttamasta menneestä. Historiallisessa palatsissa nuoruutensa vietti kuningatar Elisabet I, ja myöskin hänen sisarensa Maria I asusti linnassa 1530-luvulla. Molemmat kuningattaret asuivat linnassa ennen hallitsijakausiaan. Nykyinen talo valmistui v. 1611 Jaakko I:n aikaan. Hatfield Housen omistaa nykyään Salisburyn 7.markiisi, Robert Gascoyne-Cecil. Taloa ympäröivä puisto suunniteltiin 1600-luvulla. Puiston suunnitellut John Tradescant sai vaikutteensa manner-Euroopasta, josta hän toi tullessaan kasvi-ja puulajeja joita ei aiemmin oltu Englannissa viljelty. Puutarha pääsi rapistumaan 1700-luvulla, mutta viktoriaanisella aikakaudella puutarhaa alettiin jälleen vaalimaan ja työ jatkuu yhä edelleen markiisittaren johdolla. Toisen maailmansodan aikaan tiluksilla testattiin Brittiarmeijan panssarivaunuja.
Hatfield House on myös suosittu elokuvien ja tv-sarjojen kuvauspaikka. Yhteinen lounas ennen paluuta Heathrow´n lentokentälle. Iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Lontoo 08.00 - 09.10 Finnair
Lontoo - Helsinki 18.10 - 23.00 Finnair


Majoitus

30.8.-1.9. tai 19.-21.9 , 2 yötä, Lontoo, Holiday Inn Bloomsbury ****
Moderni keskitason liikemieshotelli Lontoon yliopistokaupunginosassa, alle 10 minuutin kävely Brittiläiselle Museolle ja Oxford Street -ostoskadun itäpäähän. Myös Kings Crossin ja Eustonin juna-asemat ovat lähellä.  Hotellissa on aulabaari, Irlantilainen pubi, ravintola, 15 kokoustilaa, 316 savutonta makuuhuonetta, joissa on televisio, puhelin ja internetyhteys, teen- ja kahvinkeittovälineet, hiustenkuivaaja, housuprässi. Huonehintaan kuuluu kattava englantilainen aamiainen: Teetä/kahvia, leipää, muroja, juustoa, kinkkua, hedelmiä, jugurttia, tuoremehua, munia, pekonia, makkaroita.

29.-30.8. tai 21.-22.9. Holiday Inn Peterborough West ****
Hotellissa on baari, ravintola, kokoustilat sekä vapaa-ajanosasto (kuntosali, uima-allas, sauna, höyryhuone, jacuzzi). 133 modernia huonetta joissa on TV, työpöytä, langaton internetyhteys, hiustenkuivain, teen-ja kahvinkeittovälineet.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta:
• yhden hengen huone 210 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 13.9.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Althorp auki elokuun loppuun asti, joten matkaohjelmia on muutettu huhtikuussa 2019. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.