Ligurian kauneimmat kylät ja kätketyt aarteet 7.-11.6. ja 6.-10.9.2022

Ligurian kaunis maakunta levittäytyy sateenkaaren muotoisena Ranskan Rivieralta aina Toscanan maakunnan rajalle saakka. Tällä monipuolisella matkalla tutustutaan Ligurian jylhän vuoristoseudun keskiaikaisiin kyliin, palmujen ja auringonnousun Rivieran mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin.

Kuvauksellisissa vuoristokylissä aika tuntuu pysähtyneen ja vanhat perinteet elävät edelleen. Näistä vuoristokylistä monet kuuluvat Italian kauneimpien listalle, ”I borghi più belli d’Italia”, ja niiden vuosisatoja vanhat kirkot ja kappelit ovat usein varsinaisia taideaarteita. Kuljetaan monille entuudestaan tuntemattomia polkuja ja saadaan kattava kuva yhdestä Italian viehättävimmistä maakunnista - unohtamatta Ligurian keittiön herkullisia antimia.

Asiantuntijan matkassa 

Hakola Timo

Hakola Timo, asiantuntijaopas

Timo on matkailun ammattilainen, joka on luotsannut ryhmiä Ranskan ja Italian Rivieralla, Provencessa ja monissa Aasian maissa jo useiden vuosien ajan. Timon inspiraation l&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ruokajuomat, viini/vesi
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • asiantuntijaoppaan palvelut

    1 196 €

2022 hintatieto alustava, vahvistuu kesäkuussa 2021.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä
Saapuminen Nizzaan ja kävelykierros Alassiossa
Aamulento Helsingistä Nizzaan. Ajo Nizzasta Italian puolelle Palmujen Rivieran tyylikkäimpään kaupunkiin Alassioon, jossa majoitutaan viiden päivän ajan. Ennen hotelliin majoittumista nautitaan aito italialainen lounas. Kävely Alassion keskustaan, jossa nähdään mm. hauska ”Il Muretto”-muuri, jota koristavat sadat kuuluisuuksien signeeraamat värikkäät kaakelit. Il Budello -kävelykadulta löytyvät monet Italian tyylikkäimmät putiikit, ja Alassion hienohiekkaista rantaa reunustavat toinen toistaan houkuttelevammat ravintolat. (L)

2. päivä
Ligurian vuoristoseudun ja Italian kauneimpia kyliä
Tutustutaan Albengan vaikuttavaan keskiaikaiseen Centro Storico -kortteliin, joka on Ligurian vanhimpia ja parhaiten säilyneitä. Sen 1100-luvulta peräisin oleva San Michelen katedraali on hätkähdyttävä nähtävyys. Ajo ”entroterraan”, Ligurian sydämeen, jossa sijaitsevat pittoreskit vuoristokylät. Zuccarellon kylä tunnetaan hyvin säilyneestä keskiaikaisesta sillastaan ja Castelvecchio di Rocca Barbenan kylää hallitsee edelleen mahtavan Clavesana-suvun markiisien omistuksessa ollut linna 1400-luvulta. Molemmat kylät kuuluvat Italian kauneimpien kylien listalle. Täällä aika tuntuu pysähtyneen paikalleen, osa kylistä on autioitunut ja siellä missä vielä asutaan, elämä näyttää jatkuvan samalla tavalla kuin se on jatkunut jo vuosikymmenten ajan. Reitti kiemurtelee jylhän luonnon keskellä Balestrinosta Toiranoon ja maisemaa koristavat useat keskiaikaiset kappelit ja linnojen rauniot. Yhteinen lounas päivän aikana. (A, L)

3. päivä
Genova ”La Superba”
Päivän tutustumiskohteena on Ligurian kiehtova ja eksoottinen pääkaupunki Genova, entisen mahtavan Genovan meritasavallan aikainen ”La Superba”. Genova on vastakohtaisuuksien kaupunki ja juuri se tekee siitä mielenkiintoisen. Tehdään kävelykierros Via Garibaldilla ja tutustutaan yhteen sen häikäisevimmistä barokkipalatseista. Pistäydytään myös uudistetussa Mercato Orientale -kauppahallissa. Lounastauon jälkeen vieraillaan Cimitero Monumentale di Stagliano -hautausmaalla, joka on yksi maailman vaikuttavimmista nekropoleista. Sen pylväskäytävien ja puutarhapolkujen varsilla voi ihailla toinen toistaan upeampia hautamonumenttejä. Pitkän, mutta antoisan päivän jälkeen paluu Alassioon illansuussa. (A, L)

4. päivä
Palmujen Rivieran kauneimmat keskiaikaiset kylät Noli ja Finalborgo
Tutustutaan kahteen Riviera delle Palmen pikkukaupunkiin, jotka molemmat ovat Italian kauneimpien kylien listalla. Nolin keskiaikainen kylä on yksi rannikon kuvauksellisimmista. Kaariholvikäytävät kannattelevat Ligurialle tyypillisiä pastellisävyisiä rakennuksia, ja vanha kaupunginportti houkuttelee astumaan peremmälle keskiaikaiseen keskustaan. Noli on harvoja rannikon kaupunkeja, jossa elää yhä vanha kalastusperinne. Joka yö kylän kalastajat matkaavat perinteisillä pienillä veneillään merelle ja myyvät verkkojensa antimet aamulla Nolin satamassa. Matkan varrella ihaillaan rannikon mahtavimpia rantakallioita Baia dei Saraceni -lahden pohjukassa. Ajetaan Via Aureliaa pitkin Varigottin kaupungin kautta Finale Ligureen, jonka ylpeyden aihe on sen upea keskiaikainen kaupunginosa Finalborgo. Kävelykierros Finalborgon rauhallisilla kaduilla, joita 1400-luvun komeat rakennukset ympäröivät. Vapaan iltapäivän päätteeksi nautitaan yhteinen läksiäisillallinen paikallisessa ravintolassa. (A, P)

5. päivä
Kukkaisrivieran San Remo ja Nervian laakson Isolabona ja Dolceaqua
Aamiaisen jälkeen pakataan laukut ja suunnataan kohti Riviera dei Fiorin pääkaupunkia San Remoa. Yhteisen kävelykierroksen  jälkeen jää vielä hetki aikaa perinteisillä italialaisilla markkinoilla San Remon sankareitten aukiolla. Tämän jälkeen ajo Via Aurelia -rantatietä pitkin Bordigheran aristokraattisen ”belle époque” -korttelin kautta Nervian laaksoon Isolabonan kylään, jossa nautitaan perinteinen ligurialainen lounas. Iltapäivällä ehditään vielä kävellä Dolceacquan kylän kiemuraisilla kaduilla mahtavan Doria-suvun jalanjäjillä ja ihailla Claude Monet’n ikuistamaa ”aasinselkäsiltaa” ennen ajoa Nizzan lentokentälle. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Nizza 08.15 - 10.40 Finnair
Nizza - Helsinki 20.30 - 00.45 Finnair


Majoitus
Hotel Tirreno, Alassio
Turistiluokan siisti hotelli. Loistava sijainti meren rannalla. Asialliset, pelkistetysti sisustetut huoneet, joissa on pieni parveke ja sivuttainen merinäköala, TV ja oma kylpyhuone.  Hotellissa baari.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 390 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle (retkillä kävellään paljon, maasto osittain mäkistä, paljon portaita).

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.