Mainio Malta 16. - 21.10.2018

Jatka kesää Maltalla!

Tervetuloa Maltalle, missä riittää auringonvaloa ja lämpöä vielä lokakuussakin! Maltan pääkaupunki Valletta tunnetaan EU:n pienimpänä pääkaupunkina. Kolmen asutun saaren (Malta, Gozo ja Comino) valtiossa näkyy monien valloittajien vaikutus. Matkalla tutustutaan niin Maltan värikkääseen historiaan kuin luonnonnähtävyyksiin – rauhalliselta Gozon saarelta avautuvat huikeat näkymät kristallinkirkkaalle Välimerelle. Iltaisin rentoudutaan Välimeren ruokakulttuurin äärellä.

Asiantuntijan matkassa 

Laine Raila

Laine Raila, Asiantuntijaopas

Pitkän linjan matkailun ammattilainen, joka on opastanut lukuisissa maissa ja tulee toimeen kaikkialla maailmassa. Erityisalueena englanninkieliset maat. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 249 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 16.10.
Saapuminen Maltalle    
            
Finnairin suora lento Maltalle. Kuljetus St. Juliansiin. Opas vie aamupäivällä halukkaat kävelylle rantakadulle, jolta löytyy myös paljon hyviä paikkoja omatoimiselle lounaalle. Iltapäivä ja ilta vapaa-aikaa rentoutumiseen.

2. päivä, 17.10.
Valletta – pala elävää historiaa

Aamiaisen jälkeen tutustutaan Maltan pääkaupunkiin, Vallettaan. 1500-luvulla perustettu kaupunki on täynnä mielenkiintoista arkkitehtuuria. Sitä ovat hallinneet niin foinikialaiset, karthagolaiset, roomalaiset, bysanttilaiset, arabit, johanniitat kuin brititkin. Kaikki ovat jättäneet vaikutuksensa. Valletta ja sen 320 historiallista muistomerkkiä ovatkin Unescon maailmanperintöluettelossa. Vieraillaan Barrakka-puistoissa, vuodelta 1574 peräisin olevassa Suurmestarin palatsissa sekä Johannes Kastajalle omistetussa Pyhän Johanneksen katedraalissa. Barokkikatedraalin museossa nähdään Caravaggion mestariteos Johannes Kastajan mestaus. (A)

3. päivä, 18.10.
Leppoisaa lomailua, illallinen kalastajakylässä

Aamiainen. Omatoimista lomailua. Nauti leppoisista kävelyistä rantakadulla, joka jatkuu aina Sliemaan saakka, mistä löytyvät saaren parhaat ostospaikat. Bussillakin pääsee liikkeelle helposti. Iltaa vietetään kalastajakylässä merenherkkujen äärellä. Ajetaan Maltan saaren eteläosaan idylliseen Marsaxlokkin kalastajakylään, missä nähdään kalastajien värikkäästi maalattuja veneitä. Päivällinen ruokajuomineen kalaravintolassa. (A, P)

4. päivä, 19.10.
Kaunis Mdina ja Rabat

Aamiainen. Lähtö retkelle Maltan entiseen pääkaupunkiin Mdinaan, "hiljaiseen kaupunkiin’’, joka on todellinen arkkitehtoninen helmi. Ehkä saaren kauneimmassa kaupungissa on tunnelmallisia kapeita katuja ja katedraali museoineen. Vieraillaan myös Wignacourtin museossa Rabatissa. Museon alakerrassa on Pyhän Paavalin luola, jossa apostoli Paavalin kerrotaan asuneen haaksirikkonsa jälkeen. Puolen päivän retki päättyy San Antonin kauniiseen kasvitieteelliseen puutarhaan. Maltalainen illanvietto lisämaksusta. (A)

5. päivä, 20.10.
Gozon saari

Aamiainen. Kokopäiväretki Gozon saarelle. Ajetaan Marfan satamaan, josta on 30 min. lauttamatka Mgarriin, Gozon pääsatamaan. Matkan varrella on pikkuruinen Cominon saari, pienin Maltan kolmesta asutusta saaresta. Gozolle saavuttua suunnataan Dwejranlahdelle, missä nähdään Fungus rock -kivi. Jatketaan Victoriaan, jossa vieraillaan Citadel-linnoituksella kaupungin yllä. Käydään myös yli 5500 vuotta sitten rakennetulla Ggantijan megaliittitemppelillä. Päivän lopuksi rentoudutaan viehättävässä Xlendissä merenrannalla. Lounas ruokajuomineen retken aikana. (A, L)

6. päivä, 21.10.
Kotimatka

Varhainen aamiainen ennen lentoa Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Malta  05.50 - 08.50 Finnair
Malta - Helsinki  09.45 - 14.45 Finnair


Hotelli
Golden Tulip Vivaldi ****
Hotelli sijaitsee meren äärellä St. Juliansin sydämessä. Hotellilta on upea panoramanäkymä Välimerelle. Katolla on uima-allasalue aurinkotuoleineen. Hotellissa on myös sisäuima-allas, sauna, poreallas ja kuntosali. Kaksi ravintolaa ja baari. Huoneissa on TV, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja, ilmainen Wi-Fi, ranskalainen/pieni parveke. Merinäköala lisämaksusta. St. Juliansin palvelut ovat lyhyen kävelymatkan päässä.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
- yhden hengen huone 220 €
- merinäköala 80 €/hlö
- maltalainen ilta (sis. illallisen) 55 €


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Muut lisätiedot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.