Makujen Italia - Sorrentosta Napoliin 23.-28.3.2020

Rooma - Vesuvius - Sorrento - Napoli - Procidan saari - Apenniinit

Campanian maakunnan pääkaupunki Napoli tunnetaan Italian tärkeimmästä ruoasta – pizzasta. Alueelle tyypillinen Pizza Napoletana on jopa Unescon maailmanperintölistalla! Matkan aikana tutustaan niin pizzan, pastan kuin viininkin valmistukseen ja käydään mozzarellajuustomeijerissä. Lisäksi kerätään kevään yrttejä Sorrenton vehreiltä rinteiltä, nautitaan merellinen lounas Procidan saaren kalastajakylässä ja maistellaan makeita herkkuja limoncellon kera Napolin vanhassakaupungissa.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• ohjelmassa mainitut ruokajuomat n. 1/4 l viiniä ja 1/2 l mineraalivettä per hlö
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

1 435 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 23.3.
Vesuviuksen viinirinteet
Lento Helsingistä Roomaan, jossa suomalainen matkanjohtaja on vastassa. Matka jatkuu Vesuviuksen rinteille, jossa tutustutaan viinin valmistukseen ja syödään viininmaistatuslounas. Bussikuljetus Sorrenton keskustaan ja majoittuminen hotelliin. Hetki vapaa-aikaa. Siirrytään Sorrenton rinteille ja pizzeriaan, jossa valmistetaan omat pizzat pizzamestarin johdolla. Paluu hotelliin illansuussa. (L,P)

2. päivä, 24.3.
Sorrento – mozzarella, luonnon yrtit ja limoncello
Aamiaisen jälkeen tapaaminen ja kuljetus Sorrenton niemimaan rinteille tutustumaan mozzarellajuuston valmistukseen. Siirrytään luontoon, jossa tutustutaan luonto-oppaan johdolla kevään villiyrtteihin ja kerätään niitä lounasta varten. Lounas ruokajuomineen maaseutumajoituksessa. Paluu Sorrenton keskustaan, jossa tutustutaan limoncello-likööriin. Ilta vapaa Sorrentossa. (A,L)

3. päivä, 25.3.
Napoli ja Gragnanon pasta
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Gragnanon pastamuseossa ja maistellaan alueen parhainta pastaa lounaaksi. Siirrytään Napolin historialliseen keskustaan ja majoitutaan hotelliin. Vapaahetken jälkeen tehdään kaupunkikierros paikallisoppaan johdolla maistellen erilaisia konditoria-tuotteita, joista Napoli on kuuluisa. Vapaa ilta Napolissa. (A,L)

4. päivä, 26.3.
Procidan saari ja kalastus
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä siirrytään Procidan pikkusaarelle, tutustutaan kalastajien toimintaan ja syödään kalaisa lounas ruokajuomineen. Paluu iltapäivällä hotellille ja ilta vapaa Napolissa. (A,L)

5. päivä, 27.3.
Napoli ja pizza
Aamiainen. Vapaa aamupäivä. Tapaaminen iltapäivällä aperitiivien merkeissä – tutustutaan tärkeimpiin aperitiivisekoituksiin kuten aperoliin ja campariin. Nautitaan pizzapäivällinen ruokajuomineen Napolin vanhimmassa pizzeriassa. (A,P)

6. päivä, 28.3. 
Mineraalilähteet
Aamiaisen jälkeen ajetaan Apenniinien rinteiden mineraalilähteille. Tutustutaan pullotukseen ja nautitaan maalaislounas ruokajuomineen. Siirtyminen lentokentälle ja paluulento Helsinkiin illalla. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 07.40 – 10.10 Finnair
Rooma – Helsinki 19.45 – 00.05 Finnair


Majoitus
Hotel Central ****, Sorrento 23.-25.3.2020
Hyvä sijainti kävelymatkan päässä rannalta ja keskustasta. Hotellin kattoterassilta on upeat näkymät Napolinlahdelle ja Vesuviukselle. Huoneissa sat-TV, WiFi, ilmastointi, minibaari ja hiustenkuivaaja.
Culture Hotel Centro Storico****, Napoli 25.-28.3.2020
Hyvätasoinen hotelli Napolin historiallisessa keskustassa. Moderneissa huoneissa on ilmastointi, tallelokero ja minibaari. Mukavuuksiin kuuluu digitaalikanavat sekä ilmainen langaton internetyhteys. Kylpyhuoneessa on sadesuihku ja ilmaiset hygieniatuotteet.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 235 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.