Makumatka Campanian maakuntaan Italiaan 8.-13.11.2021 ja 7.-12.3.2022

Sorrento - Napoli

Campanian maakunnan pääkaupunki Napoli tunnetaan Italian tärkeimmästä ruoasta – pizzasta. Matkalla nautitaan pizzaa kaupungin vanhimmassa pizzeriassa, tutustutaan niin viinin kuin pastan valmistukseen, kerätään yrttejä vehreiltä rinteiltä ja vieraillaan mozzarellajuustomeijerissä.

Syksyn lähdöllä rinteet värjäytyvät ruskan värimaaiilmaan ja sadonkorjuu on parhaimmillaan: viini, pähkinät, kastanjat... Lukuisat jouluvalot ilmestyvät kaupunkikuvaan valaisemaan syyskauden pimentyviä katuja ja väki valmistautuu jo joulunviettoon, sillä napolilainen jouluseimiasetelma lukuisine hahmoineen on saatava valmiiksi ennen joulunpyhiä! Viilentyvän meren äyriäiset ja kalat ovat myös parhaimmillaan ja ne ovatkin juhlakauden halutuinta herkkua.

Keväällä taas luonto on raikkaan keväinen; puut vihertävät ja kukkien nuput kasvavat silmissä! Ja talven jälkeen keväinen ilma tuntuu ihanalta!

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat ja maistiaiset
• ruokajuomina 1/3 plo/hlö viiniä sekä mineraalivesi
• ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 426 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 8.11.,7.3.
Viininvalmistusta ja pizzaa

Finnairin aamulento Roomaan ja lähtö lentokentältä suoraan Vesuviuksen rinteillle, jossa tutustuminen viininvalmistukseen ja nautitaan lounas. Hotelliin majoittumisen jälkeen valmistetaan vielä omat pizzat pizzamestarin johdolla. Sorrentoon saavutaan illansuussa, majoittuminen. (L, P)

2. päivä 9.11.,8.3.
Sorrento – mozzarella, luonnon yrtit ja Limoncello
Aamiaisen jälkeen lähtö Sorrennon niemimaan rinteille tutustumaan mozzarellajuuston valmistukseen. Siirrytään luontoon, jossa tutustuminen luonto-oppaan johdolla syksyn villiyrtteihin, joita kerätään lounasta varten. Lounas ruokajuomineen ennen paluuta Sorrentoon, jossa vielä Limoncello maistiaiset. Yöpyminen Sorrentossa. (A, L)

3. päivä 10.11.,9.3.
Napoli ja Gragnanon pasta
Aamiaisen jälkeen siirrytään Gragnanon pastamuseoon ja maistellaan alueen parhainta pastaa lounaaksi. Siirrytään Napolin historialliseen keskustaan, jossa majoittuminen. Vapaahetken jälkeen kaupunkikierros, jonka aikana maistellaan paikallisoppaan johdolla erilaisia konditoria-tuotteita, joista Napoli on kuuluisa.Vapaa ilta Napolissa (A, L)

4. päivä 11.11.,10.3.
Procidan saari ja kalastus
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä siirrytään Procidan pikkusaarelle ja tutustutaan kalastajien toimintaan sekä nautitaan kalaisa lounas ruokajuomineen. Paluu Napoliin iltapäivällä, ilta vapaa. (A, L)

5. päivä 12.11.,11.3.
Napolin ja pizzapäivällinen
Vapaa aamupäivä. Tapaaminen iltapäivällä aperitiivien merkeissä- tutustuminen tärkeimpiin aperitiivisekoituksiin kuten aperoliin ja campariin. Nautitaan pizzapäivällinen Napolin vanhimmassa pizzeriassa. (A,P)     

6. päivä 13.11.,12.3.
Kotiinpaluu
Iltapäivällä pakataan tavarat ja siirrytään Roomaan lentokentälle, suora lento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki-Rooma 7.45 – 10.10 Finnair
Rooma – Helsink 19.30 - 23.55 Finnair


Majoitus
Hotel Central****, Sorrento, 2 yötä
Culture hotel Centro Storico****, Napoli, 3 yötä 2021
Hotel Decumani ****, Napoli,3 yötä 2022
Huom! Tälle hotellille kävelyä bussilta n.400 metriä, koska sijaitsee vanhassa keskustassa.

2023 matka hotelli napolissa Centro Storico ****


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 220 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.