Makumatka Campanian maakuntaan Italiaan 22.-28.3.2021

Sorrento - Napoli

Campanian maakunnan pääkaupunki Napoli tunnetaan Italian tärkeimmästä ruoasta – pizzasta. Pizza Napoletana on jopa Unescon maailmanperintölistalla! Matkalla nautitaan pizzaa kaupungin vanhimmassa pizzeriassa, tutustutaan niin viinin kuin pastan valmistukseen, kerätään yrttejä vehreiltä rinteiltä ja vieraillaan mozzarellajuustomeijerissä.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat ja maistiaiset
• ruokajuomina 1/3 plo/hlö viiniä sekä mineraalivesi
• ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 496 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 22.3.
Viininvalmistusta ja pizzaa

Finnairin aamulento Roomaan ja lähtö lentokentältä suoraan Vesuviuksen rinteillle, jossa tutustuminen viininvalmistukseen ja nautitaan lounas. Hotelliin majoittumisen jälkeen valmistetaan vielä omat pizzat pizzamestarin johdolla. Sorrentoon saavutaan illansuussa, majoittuminen. (L, P)

2. päivä 23.3.
Sorrento – mozzarella, luonnon yrtit ja Limoncello
Aamiaisen jälkeen lähtö Sorrennon niemimaan rinteille tutustumaan mozzarellajuuston valmistukseen. Siirrytään luontoon, jossa tutustuminen luonto-oppaan johdolla kevään villiyrtteihin, joita kerätään lounasta varten. Lounas ruokajuomineen ennen paluuta Sorrentoon, jossa vielä Limoncello maistiaiset. Yöpyminen Sorrentossa. (A, L)

3. päivä 24.3.
Napoli ja Gragnanon pasta
Aamiaisen jälkeen siirrytään Gragnanon pastamuseoon ja maistellaan alueen parhainta pastaa lounaaksi. Siirrytään Napolin historialliseen keskustaan, jossa majoittuminen. Vapaahetken jälkeen kaupunkikierros, jonka aikana maistellaan paikallisoppaan johdolla erilaisia konditoria-tuotteita, joista Napoli on kuuluisa.Vapaa ilta Napolissa (A, L)

4. päivä 25.3.
Procidan saari ja kalastus
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä siirrytään Procidan pikkusaarelle ja tutustutaan kalastajien toimintaan sekä nautitaan kalaisa lounas ruokajuomineen. Paluu Napoliin iltapäivällä, ilta vapaa. (A, L)

5. päivä 26.3.
Napolin markkina-alue
Aamiaisen jälkeen nähdään, miten napolilaiset tekevät ostoksensa. Tutustutaan yhteen keskustan tärkeimmistä markkina-alueista, josta napolilaiset ostavat niin perjantai-illan kalapäivällisen tarvikkeet kuin kotitaloustuotteet. Iltapäivä ja ilta vapaa. (A)                 

6. päivä 27.3.
Aperitiiveja
Aamiaisen jälkeen on aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Iltapäivällä tavataan aperitiivien merkeissä ja tutustutaan tärkeimpiin aperitiivisekoituksiin kuten aperoliin ja campariin. Illalla nautitaan pizzapäivällinen ruokajuomineen Napolin vanhimmassa pizzeriassa. (A, P)

7. päivä 28.3.
Mineraalilähteet
Aamiaisen jälkeen pakataan tavarat ja siirrytään rinteiden mineraalilähteille. Tutustutaan pullotukseen ja nautitaan maalaislounas ruokajuomineen. Iltapäivällä ajetaan Roomaan lentokentälle, suora iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki-Rooma 7.45 – 10.10 Finnair
Rooma – Helsinki 18.40 – 23.10 Finnair


Majoitus
Hotel Central****, Sorrento, 2 yötä
Culture hotel Centro Storico****, Napoli, 4 yötä


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.