Makumatka Koillis-Italiaan: Venetsia, Gardajärvi ja Valpolicella 13.-17.9.2023

Koillis-Italian ruokakulttuuriin vaikuttaa niin meren läheisyys kuin vuoristokin: Venetsian laguunin alueella herkutellaan äyriäisillä sekä kuohuviinillä, Friulin kukkuloilla ilmakuivatulla kinkulla ja oluella. Kalkkinen maaperä antaa leimansa viineihin, joista tunnetuin on ihanasti pirskahteleva prosecco.

Matkan aikana tutustutaan alueiden tärkeimpiin elintarvikkeisiin ja vieraillaan Adrianmeren kauneimmassa kaupungissa Venetsiassa, Friulin vehreillä rinteillä sekä Gardajärvellä ja Valpolicellassa. Majoituskohteeksi on valittu alueelle tyypillinen aatelishuvila viehättävästä Miranon kaupungista. 

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket sis. ruokajuomana viini/vesi
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut 

1 496 €
 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 13.9.
Gardajärvi - roseeviinit ja oliiviöljyt
Lento Helsingistä Milanoon, missä opas ryhmää vastassa. Lentoasemalta lähdetään Gardajärvelle, jossa nautitaan lounas sekä maistellaan alueen roseviinejä sekä oliiviöljyjä, joista Bardolinon alue on kuuluisa. Matka jatkuu Brentajoen varrelle Miranoon, majoittuminen huvilahotelliin. Kevyt päivällinen ruokajuomineen. (L,P)                                           

2. päivä 14.9.                  
Veneto: Valdobbiadene, Marostica ja Bassano del Grappa – prosecco ja grappa
Aamiaisen jälkeen ajetaan kohti Valdobbiadenen kuohuviinialuetta, tutustutaan alueen suurimman kuohuviinivalmistajan kellareihin ja maistellaan paikallisia viinejä. Jatketaan Bassanon del Grappan kaupunkiin, jossa vapaa-aikaa omatoimiseen lounaaseen. Iltapäivällä tutustutaan grapan valmistukseen tislaamossa. Päivän päätteeksi tutustutaan vielä Marostican pikkukaupunkiin, joka on kuuluisa kirsikkatuotteistaan. Paluu hotelliin ja ilta vapaa. (A)


3. päivä 15.9.                  
Friuli: San Daniele ja Udine - ilmakuivatut kinkut ja paikallisoluet
Aamiaisen jälkeen siirrytään kohti Friulin maakuntaa, joka on tunnettu niin ilmakuivatusta kinkusta kuin laadukkaista viineistä. Tutustutaan kinkkulan toimintaan ja maistellaan tuotteita. Udinen viehättävässä kaupungissa nautitaan friulilainen lounas ja maistellaan paikallisia oluita. Iltapäivällä vieraillaan etanatilalla ja tutustutaan etanoiden kasvatukseen sekä tuotteisiin. Paluu hotellin ja ilta vapaa. (A,L)

4. päivä 16.9.                  
Veneto: Venetsia - kalat ja äyriäiset
Aamiaisen jälkeen suunnataan kohti Venetsian kaupunkia, jossa ensimmäisenä kohteena on aamuinen markkinatori, jossa on tarjolla niin kalat ja äyräiset kuin tuoreet hedelmät ja vihanneksetkin. Kävelykierroksen aikana nähdään historiallisen keskustan päänähtävyydet ja päädytään lopulta Pyhän Markuksen aukiolle. Vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Yhteinen päivällinen historiallisessa keskustassa. Päivä päätetään tunnelmallisesti kirkkokonsertissa. Paluu hotellille noin 23.00. (A,P)

5. päivä 17.9.
Valpolicella - täyteläiset punaviinit
Aamiaisen jälkeen pakataan tavarat ja siirrytään Valpolicellan viinialueelle, joka tunnetaan täyteläisistä punaviineistään, kuuluisin niistä lienee amarone. Tutustutaan luomuviinitilan viineihin ja nautitaan paikallisherkkuista valmistetun lounaan. Kuljetus Milanon lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Milano 08.00 – 10.05 Finnair
Milano – Helsinki 19.00 – 22.55 Finnair


Majoitus

Villa Giustinian ***+, Mirano, 4 yötä
1700-luvun venetsialaishuvilaan rakennettua hotellia ympäröi vehreä puistoalue uima-altaineen.Valoisat hotellihuoneet on sijoitettu kahteen eri rakennukseen, huoneemme sijaitsevat sivurakennuksessa. Päärakennuksessa sijaitsevat vastaanotto/baari sekä aamiashuone.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 145 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle - hotellin sivurakennuksessa on vain portaat, ei hissiä. Matkalla kävellään runsaasti vaihtelevassa maastossa.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.