Malagan taideaarteet 2.-6.4.2020

Aurinkoinen Malaga hemmottelee taiteenystävää. Tästä Picasson syntymäkaupungista on erityisesti viime vuosien aikana muodostunut merkittävä taidekaupunki. Picasso-museon lisäksi Malagan kiinnostavimpien museoiden joukkoon kuuluu Centre Pompidou Malaga, Pariisin Pompidou-keskuksen ainoa ulkomailla sijaitseva sivumuseo. Malagan Venäläinen museo puolestaan on Pietarin venäläisen museon ensimmäinen ulkomailla sijaitseva sivupiste. Taideasiantuntija Veikko Halmetoja johdattaa luennoillaan Malagan monipuolisen museotarjonnan antimiin.

Asiantuntijan matkassa 

Halmetoja Veikko

Halmetoja Veikko, asiantuntijaopas

Galleristi ja kuraattori, joka on kirjoittanut kuvataidekritiikkejä pitkään muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aikaisemmin toiminut Mäntän kuvatai ...

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Katalonian paikallisopas ja matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Luonto, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä sydäntä. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

1 276 €

 

 

 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 2.4.
Saapuminen Malagaan
Suora aamulento Helsingistä Malagaan. Kuljetus keskustaan ja kaupunkikierros, jonka aikana tutustutaan Malagan historiaan ja nykypäivään. Nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Alcazaban linnoitus, katedraali, kaupungintalo ja oikeustalo. Tutustutaan myös nykypäivän Malagan arkeen tekemällä kävelykierros vanhankaupungin kapeilla kaduilla ja toreilla. Yhteinen lounas kierroksen aikana. Kaupunkikierroksen jälkeen kuljetus hotellille ja majoittuminen. Illalla tervetulotilaisuus ja yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa. (L,P)

2. päivä, 3.4.
Museo Picasso ja Teatro Romano
Aamiaisen jälkeen taideasiantuntija Veikko Halmetojan luento. Luennon jälkeen lähdetään tutustumaan Malagan Picasso-museoon. Picasson omana toiveena oli avata hänen taidettaan esittelevä museo rakkaaseen kotikaupunkiinsa Malagaan. Hän toi ajatuksen esiin jo vuonna 1953, mutta museo avattiin vasta 50 vuotta myöhemmin vuonna 2003. Museokokoelma koostuu pääosin Picasson miniän ja pojanpojan lahjoittamista taideteoksista. Ainutlaatuiseen kokoelmaan kuuluu 233 teosta, joiden joukkoon lukeutuu useita vähemmän tunnettuja teoksia taiteilijan monipuolisen uran ajalta. Museossa voi tutustua useisiin Picasson hallitsemiin taiteellisiin tyyleihin, materiaaleihin ja tekniikoihin. Museovierailun aikana on myös mahdollista saada kattava käsitys siitä, miten Picasson taiteellinen ilmaisu kehittyi hänen elämänsä aikana. Lounas museovierailun jälkeen. Iltapäivällä vieraillaan vielä Roomalaisessa teatterissa, joka on Malagan vanhin historiallinen monumentti. Ilta vapaa. (A,L)

3. päivä, 4.4.
Centre Pompidou Málaga
Aamiaisen jälkeen taideasiantuntija Veikko Halmetojan luento. Luennon jälkeen tutustutaan Centre Pompidou Málaga -museoon, joka sijaitsee kaupungin viehättävällä satamabulevardilla. Maailmankuulun Pompidoun taidemuseon toistaiseksi ainoa Ranskan ulkopuolella sijaitseva toimipiste avattiin Malagaan vuonna 2015. Pompidou-museo on kuuluisa kiinnostavista nykytaiteen kokoelmistaan. Yhteinen lounas. Ilta vapaa. (A,L)

4. päivä, 5.4.
Museo Ruso
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa tutustua Malagaan. Omatoiminen lounas. Iltapäivällä lähdetään bussilla hotellilta tutustumaan Museo Rusoon eli venäläiseen museoon, joka on Pietarin venäläisen museon ensimmäinen ulkomailla sijaitseva sivupiste. Museo toimii vanhan tupakkatehtaan tiloissa Malagan länsilaidalla. Näytteillä on monipuoliset kokoelmat venäläistä taidetta eri vuosisadoilta. Museovierailun jälkeen yhteinen jäähyväisillallinen. Illallisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja suora yölento Helsinkiin. (A,P) 

5. päivä, 6.4.
Saapuminen Helsinkiin varhain aamulla.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki - Malaga 06.00 - 09.45 Finnair
Malaga - Helsinki 01.15 - 06.45 Finnair


Majoitus

Atarazanas Málaga Boutique Hotel***, 4 yötä
Vuonna 2018 restauroidussa historiallisessa rakennuksessa sijaitseva hyvä keskitason hotelli Malagan vanhassakaupungissa. Erinomainen sijainti Atarazanasin kauppahallia vastapäätä lähellä keskustan nähtävyyksiä. Lähiympäristössä useita ravintoloita. Hotellissa on 68 huonetta. Huoneissa ja yleisissä tiloissa on viihtyisä, vaaleansävyinen ja nykyaikainen sisustus. Huoneissa ilmastointi, TV, tallelokero, minibaari ja ilmainen WiFi.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.