Martti Lutherin maailmanperintö 27.-31.3., 3.- 7.9.2024

Wittenberg - Leipzig (2 yötä) -Weimar (2 yötä) - Erfurt - Eisenach - Frankfurt

Keski-Saksan viehättävät kaupunkikohteet kertovat koskettavasti Martti Lutherin elämästä. Vieraillaan Wittenbergissä, jossa Luther vietti elämänsä tärkeimmät vuodet, tutustutaan Wartburgin linnaan, missä Luther loi Saksan kirjakielen Uuden testamentin käännöksellään ja perehdytään Erfurtin augustinolaisluostariin ja sen erikoisnäyttelyyn.

Matkan aikana kuullaan myös säveltäjämestari J.S. Bachin elämästä sekä vieraillaan Weimarissa kirjailija Goethen kotimuseossa. Leipzigissa on myös mahdollisuus osallistua lisämaksusta Bachin Johannes-passio -konserttiin Tuomaankirkossa. 

Asiantuntijan matkassa 

Aalto Sirkka-Liisa

Aalto Sirkka-Liisa, asiantuntijaopas

Saksan ja Itävallan tuntija. Virallinen opas, matkanjärjestäjä ja matkanjohtaja, jolla on lähes 20 vuoden kokemus alalta. Sirkka-Liisa Aalto on toiminut us ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitukset kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• asiantuntijaoppaan ja matkanjohtajan palvelut ja opastukset

1 998 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 27.3., 3.9.
Wittenberg 
Aamulento Helsingistä Berliiniin, missä opas ryhmää vastassa. Jatketaan bussilla Wittenbergiin, noin 115 km. Tässä kaupungissa Luther vietti elämänsä tärkeimmät vuodet, loi reformaation ja kirjoitti monet tärkeät teoksensa. Nähdään nykyinen teesiovi, johon Luther naulasi teesit 1700-luvulla, ennen kuin siirrytään raatihuoneelle ja torille katsomaan Lutherin patsasta. Kaupunginkirkossa nähdään reformaatiota kuvaava alttaritaulu. Lopuksi tutustutaan Lutherhausin Augusteum-museoon, jonne museon tärkeimmät teokset on Lutherhausin remontin alta siirretty. Ajo Leipzigiin, noin 70 km. Majoittuminen ja yhteinen päivällinen. (P)

2. päivä,28.3.,4.9.
Leipzig, Tuomaankirkko, lisämaksullinen Johannes-passio
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kävellen Leipzigin historialliseen keskustaan. Leipzig on merkittävä klassisen musiikin kaupunki ja yhdistetään Bachin ohella lukuisiin musiikin suuriin nimiin. Kävelykierroksen jälkeen omaa aikaa vierailla Bach-museossa tai taidemuseossa. Illalla mahdollisuus osallistua lisämaksusta Bachin Johannes-passio -konserttiin Tuomaankirkossa. (A)

3. päivä, 29.3., 5.9.
Weimar, Goethen kotimuseo
Aamiaisen jälkeen tehdään vielä kiertoajelu Leipzigin keskustan ulkopuolella ennen kuin matka jatkuu Weimariin, joka uhkuu edelleen Saksan kulttuurin kulta-ajan tunnelmaa. Kaupungin on tehnyt tunnetuksi erityisesti Saksan kuuluisin kirjailija/runoilija Johann Wolfgang von Goethe. Vieraillaan Goethen kotimuseossa, joka on säilynyt täysin autentisena kirjailijan kotina. Kävelykierros historiallisessa keskustassa ja majoittuminen. Yhteinen päivällinen. (A,P)

4. päivä, 30.3., 6.9.
Augustinolaisluostari, St. Marien tuomiokirkko
Aamiaisen jälkeen ajetaan Erfurtiin, noin 25 km. Kävelykierros ja tutustuminen augustinolaisluostariin ja sen erikoisnäyttelyyn "Raamattu - luostari - Luther". Nähdään paikallisia ristikkotaloja ja ainutkertainen 120 m pitkä kauppiaiden silta sekä vieraillaan St. Marien tuomiokirkossa, jossa Luther vihittiin papiksi 1507. Yhteinen lounas ja paluu Weimariin. Ilta vapaa. (A,L)

5. päivä, 31.3., 7.9.
Wartburgin linna ja Luther-Stube
Aamiaisen jälkeen noin tunnin ajomatka Eisenachiin. Thüringenin metsäalueiden reunalla sijaitsevan pikkukaupungin yläpuolella kohoaa Unescon kulttuuriperintölistalle lukeutuva Wartburgin linna, josta on tullut vuosisatojen kuluessa luterilaisten pyhiinvaelluskohde, sillä salavankina täällä oleskellessaan Martti Luther loi Saksan kirjakielen Uuden testamentin käännöksellään. Linnakierroksella tutustutaan keskiaikaisen linnan palatsiin, museoon ja  nähdään myös Lutherstube, alkuperäisenä säilynyt Lutherin työhuone salavankeuden aikana. Yhteinen lounas nautitaan Wartburgin linnan läheistöllä ravintolassa. Lounaan jälkeen ajo Frankfurtiin ja iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Berliini 07.45 – 08.45 Finnair
Berliini – Helsinki 19.15 – 22.05 Finnair


Majoitus
Boutique hotel Leipzig Townhouse****, Leipzig, 2 yötä
Boutique-hotelli vanhankaupungin keskustassa. Huoneissa on TV, puhelin, radio, minibaari, ilmastointi ja wifi. Kylpyhuoneissa suihku, WC .
Dorint hotel Weimar****, Erfurt, 2 yötä
Erfurtin vanhankaupungin keskussa sijaitseva 141 huoneen hotelli. Huoneissa Sat-TV, WLAN, radio, puhelin, minibaari ja vedenkeitin. Kylpyhuoneissa ammesuihku, wc ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on spa-osasto, ravintola ja aulabaari. Huoneissa kokolattiamatot.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €
• Johannes-passio Tuomaankirkossa 1. kat. lippu 80 € 28.3. lähdöllä


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.