Merellinen Kroatia 3.-9.10.2020

Merellistä tunnelmaa Adrianmeren kuvankauniissa maisemissa!

Jatka kesää Kroatian lempeässä ilmastossa Trogirin ja Splitin ympäristössä Dalmatian rannikolla. Unescon maailmanperintökohteita, historiallisia kaupunkeja ja kyliä, herkullisia ruokia ja rentoa lomailua turkoosinsinisten vesien äärellä. Matkalla tehdään myös retki Bosnian puolelle kuuluisaan Mostariin.Asiantuntijan matkassa 

Kiss Hajni

Kiss Hajni, asiantuntijaopas

Historian opettaja ja etnografi, joka on suorittanut peruskoulun Jyväskylässä ja puhuu suomea toisena äidinkielenään. Toiminut oppaana ja tulkkina yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • paikallisoppaitten ja suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 298 € 


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 3.10.
Historiallinen Trogir

Suora lento Splitiin. Kuljetus hotellille Seget Donjiin Trogirin kaupungin kupeeseen. Omalla saarellaan sijaitsevaan Trogirin vanhaankaupunkiin kuljetaan sillan yli. Kävelykierros oppaan johdolla; Unescon maailmanperintölistalla oleva pieni Trogir on täynnä historiallisia rakennuksia, joista suurin osa on romaanis-goottilaiselta ajalta. Merkittävin nähtävyyksistä on Pyhän Laurentiuksen katedraali. Lounas päivän aikana. Vapaa ilta. (L)

2. päivä, 4.10.
Split, merellistä kaupunkielämää

Lähtö retkelle Splitiin, Dalmatian maakunnan pääkaupunkiin (n. 30 km ajomatka). Splitin Unescon suojelema vanhakaupunki on osin Rooman keisarin Diocletianuksen palatsin sisällä ja osin venetsialaisten rakentaman kauniin Riva-rantapromenadin varrella. Kävelykierroksen päätteeksi yhteinen lounas. Loppupäivä on vapaa-aikaa, Trogirin ravintolat terasseineen houkuttelevat istahtamaan. (A, L)

3. päivä, 5.10.
Vapaata lomailua
Vapaapäivä lomailuun oman ohjelman mukaan. Seikkaile sympaattisen Trogirin vanhankaupungin kujilla ja nauti paikallisista herkuista. (A)

4. päivä, 6.10.
Sininen laguuni ja kolmen saaren kierros

Tänään vietetään rentouttava päivä Adrianmeren kirkkailla vesillä. Venematka Drvenik Velin saarelle ja Siniselle laguunille. Aikaa upeista merimaisemista nauttimiseen ja uimiseen Euroopan puhtaimmissa vesissä. Päivän aikana rantaudutaan vielä kahdelle muulle saarelle, Šoltalle ja Čiovolle. Retken aikana lounas. Vapaa ilta. (A, L)

5. päivä, 7.10.
Retki Bosnian Mostariin
Varhaisen aamiaisen jälkeen lähtö kokopäiväretkelle Bosnian puolelle Mostariin. Se on tunnettu Unescon suojelukohde, jonka vanhakaupunki on peräisin ottomaanien ajalta. Mostarin kaunis silta on sodan jälkeen rakennettu entistä ehommaksi. Kierroksen aikana käydään myös turkkilaisessa talossa. Lounaan jälkeen on vapaa-aikaa ennen paluumatkaa Trogiriin. (A, L)

6. päivä, 8.10.
Vapaata lomailua
Vapaapäivä omille tutkimusretkille. Yhteinen päivällinen. (A, P)

7. päivä, 9.10.
Kotimatka
Kuljetus Splitin lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Norwegian Air
Helsinki - Split  06.30 - 08.30
Split - Helsinki  10.50 - 14.45


Hotelli
Seget Donji (Trogir), Hotel Rotondo ****
Hotelli sijaitsee Seget Donjissa, Trogirin keskusta on 1,5 km päässä. Hotellissa on pieni spa- ja wellness-keskus. Uima-allas ja saunat ovat hotellivieraitten käytössä veloituksetta. Hierontaa ja kauneushoitoja lisämaksusta. Hotellin ravintola tarjoaa perinteistä dalmatialaista ruokaa. Huoneissa ilmastointi, TV, minibaari, tallelokero. Kylpyhuoneessa on kylpyamme, hiustenkuivaaja.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
- yhden hengen huone 190 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassaoleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.