Minna Lindgrenin matkassa: Ravennan oopperafestivaali 3.-7.11.2022

Oopperamatka kuvankauniiseen Ravennaan!

Ravennan talvifestivaali ottaa aina käsittelyynsä yhden säveltäjän kolme toisiinsa liittyvää oopperaa. Tänä vuonna Alighieri-teatterissa ovat vuorossa Mozartin da Ponte -oopperat, joissa 1700-luvun lopun farssi ja yhteiskuntakritiikki yhdistyvät upeaan musiikkiin. Oopperan asiantuntija Minna Lindgren johdattelee meidät Figaron häät, Don Giovanni ja Cosi Fan Tutte -oopperoiden pariin. Tutuiksi tulevat myös Ravennan mosaiikit ja Ferraran renessanssin loisto.

Oopperan asiantuntija Minna Lindgren
Italian asiantuntijaopas Piia Suominen 

Asiantuntijan matkassa 

Lindgren Minna

Lindgren Minna, asiantuntijaopas

Oopperan asiantuntija, kirjailija ja monipuolinen toimittaja, joka on erikoistunut klassiseen musiikkiin. Hän on suosittu konserttien juontaja ja oopperan esittelijä, jon ...

Suominen Piia

Suominen Piia, asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Roomassa lähes 30 vuotta, loistava Italian tuntemus 20 vuoden opaskokemuksella. Luonteeltaan avoin ja iloinen Piia rakastaa työtänsä ja hal ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • Lufthansan reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • kolme oopperalippua
  • suomalaisten asiantuntijaoppaiden palvelut

1 796 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 3.11.
Ravenna
Lento Helsingistä Frankfurtin kautta Bolognaan. Ajo Ravennaan, majoittuminen ja illallinen. (P)

2. päivä, 4.11.
Ferraran renessanssin loistoa, Figaron häät
Aamiaisen jälkeen ajo Ferraraan, jossa renessanssin aikaisen kaupungin upeasti säilyneet kirkot ja palatsit asiantuntijan opastamana vievät aikamatkalle menneisyyteen. Minna Lindgren luennoi illan oopperasta paluumatkalla. Yhteisen päivällisen jälkeen trilogian ensimmäinen näytös: Figaron häät. Siirtyminen hotellilta Alighieri-teatteriin bussilla. (A,P)

3. päivä, 5.11
Ravenna, Don Giovanni
Aamiaisen jälkeen opastettu tutustuminen Ravennan keskustaan, jossa on paljon maamerkkejä muinaisen Rooman ajalta: Mausoleum Galla Placidia, kastekappelit Sant`Apollinare Nuovo ja Arian. Viehättävällä Piazza del Popolon aukiolla voi nauttia päiväkahvit ja piipahtaa ostoksilla mosaiikkipuodeissa. Minna Lindgren luennoi illan ja seuraavan päivän oopperasta ennen yhteistä päivällistä. Ruokailun jälkeen siirrytään Alighieri-teatteriin bussilla, illan näytöksenä Don Giovanni. (A,P)

4. päivä, 6.11.
Ravenna, Cosi Fan Tutte
Vapaapäivä Ravennassa. Iltapäivällä siirtyminen Alighieri-teatteriin bussilla, päivän näytöksenä Cosi Fan Tutte. Oopperan jälkeen nautitaan yhteinen päivällinen. (A,P)

5. päivä, 7.11.
Retki Bolognaan
Aamiaisen jälkeen huoneidenluovutus ja kuljetus Bolognaan, jossa puolen päivän tutustuminen tähän kauniiseen kaupunkiin. Iltapäivällä bussikuljetus lentokentälle ja iltalento Frankfurtin kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
3.11 Helsinki - Frankfurt  07.20 - 09.05 Lufthansa
3.11 Frankfurt - Bologna 12.40 - 14.00 Lufthansa
7.11 Bologna - Frankfurt 19.10 - 20.40 Lufthansa
7.11 Frankfurt - Helsinki 21.40 - 01.05+1 Lufthansa


Majoitus
GRAND HOTEL MATTEI****
Hyvä keskitason hotelli Ravennan laidalla, noin kolmen kilometrin päässä Ravennan keskustasta. Taksilla matka kestää noin 10 min, kävellen puolisen tuntia. Hotellissa on 124 huonetta, joissa tv, ilmainen Wifi, kylpy tai suihku. Hotellissa on kylpyläosasto. 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 290 € 

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Koronavirus voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin, ohjeistamme käytännöistä hyvissä ajoin ennen matkaa. Huomioittehan, että mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.