Minna Lindgrenin matkassa Dresden - musiikin ja kulttuurin helmi 5.-8.9.2019

Ainutlaatuista kulttuurinautintoja Elben Firenzessä, Dresdenissä, joka tunnetaan myös merkittävänä taidekaupunkina. Matkan aikana nautitaan kahdesta Mozartin oopperasta: Ryöstö seraljista ja Taikahuilu. Yön kuningattarena esiintyy sopraano Tuuli Takala, jonka tapaamme esityksen jälkeen.

Asiantuntijan matkassa 

Lindgren Minna

Lindgren Minna, Asiantuntijaopas

Oopperan asiantuntija, kirjailija ja monipuolinen toimittaja, joka on erikoistunut klassiseen musiikkiin. Hän on suosittu konserttien juontaja ja oopperan esittelijä, jon ...

Hakkarainen Anja

Hakkarainen Anja, Matkanjohtaja

Pitkän linjan matkailun ammattilainen, joka on toiminut kansainvälisten kongressien järjestäjänä ja kongressitoimiston vetäjänä lä ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• oopperaliput: Ryöstö seraljista (1. kategoria) ja Taikahuilu (1. kategoria)
• musiikin asiantuntija Minna Lindgrenin sekä matkanjohtaja Anja Hakkaraisen palvelut

1 778 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 5.9.
Dresden
Lento Helsingistä Berliiniin ja bussikuljetus Dresdeniin. Matkalla tauko ja mahdollisuus omakustanteiseen välipalaan. Majoittuminen keskustahotelliin. Opastettu kävelykierros historiallisessa vanhassa kaupungissa, jonka tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat mm. teatteriaukio ja Saksan kuuluisin oopperatalo Semperoper, Zwingerin palatsi, Brühlin terassi ja Frauenkirche. Yhteinen ravintolaillallinen. (P)
 
2. päivä, 6.9.
Richard Wagner ja Ryöstö seraljista
Aamiaisen jälkeen lähdetään Graupan maalaiskylään ja tutustutaan säveltäjä Richard Wagnerin entiseen kesäasuntoon, Lohengrinhausiin, sekä uuteen Richard Wagner-näyttelyyn. Vieraillaan Pillnitzin kesäpalatsissa, jonka Saksin vaaliruhtinas August Väkevä rakennutti,ja tehdään kävelykierros linnan upeassa puutarhassa Elben rannalla. Lounas ja kahvit linnaravintolassa ennen iltapäivän paluuta hotellille. Illan näytöksenä on Mozartin klassinen Ryöstö seraljista. Minna Lindgrenin johdanto hotellilla, siirtymiset oopperaan kävellen. (A, L)

3. päivä, 7.9.
Taikahuilu ja Tuuli Takalan  tapaaminen
Aamiaisen jälkeen kiertoajelu Dresdenin jugendtyylisissä kaupunginosissa ja tutustuminen maailman kauneimpaan maitokauppaan, Pfunds Molkereihin, joka on kuin suoraan satukirjasta. Vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti Saksin osavaltion upeisiin museokokoelmiin: yhden päivän VIP-museokortilla pääsee kaikkiin SKD-museoihin ilman ajanvarausta – valitse suosikkisi  kiinnostuksesi mukaan upeasta museotarjonnasta. Ennen oopperaa Minna Lindgrenin johdanto Mozartin Taikahuiluun  hotellilla. Yön kuningattarena esiintyy kansainvälisesti palkittu suomalainen oopperalaulaja Tuuli Takala, joka tavataan näytöksen jälkeen hotellilla ja nautitaan samalla iltapalaa. Siirtymiset oopperaan kävellen. (A, iltapala)

4. päivä, 8.9.
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa ennen bussikuljetusta Berliiniin ja lentoa Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentotiedot (sitoumuksetta)
Helsinki – Berliini 11.25 – 12.25 Finnair
Berliini – Helsinki 17.50 – 20.40 Finnair


Hotelli Vienna House QF ****
Rauhallinen ja hyvätasoinen hotelli sijaitsee Dresdenin historiallisessa keskustassa, aivan Frauenkirkkoa vastapäätä, Neumarkt-aukiolla. Huoneissa on wc/suihku, ilmastointi, puhelin, tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja ja WiFi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.