Musiikkia ja taidetta - Bilbao ja San Sebastian 18. - 22.10.2019

Pohjois-Espanjan satamakaupunki Bilbao on trendikäs ja elävä kulttuurikaupunki. Bilbaosta 100 km sijaitseva Biskajanlahden helmi San Sebastián oli aikoinaan kuninkaallisten ja aateliston kesänviettokohde. Molemmissa kaupungeissa on ainutlaatuiset konserttisalit, Bilbaossa upea Euskalduna ja San Sebastiánissa merellinen Kursaal.

Musiikkiesitykset vahvistuvat, kun syksyn ohjelmisto julkaistaan (kesäkuun loppuun mennessä).Asiantuntijan matkassa 

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Rinnekangas Arja

Rinnekangas Arja, Asiantuntijaopas

Filosofian tohtori ja joogaopettaja, joka on asunut ja työskennellyt lähes 20 vuotta eri puolilla Saksaa sekä Espanjan Baskimaassa. Kulttuurialalla toimivan Arjan sy ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • ohjelman mukaiset pääsyliput esityksiin*
  • suomalaisten asiantuntijaoppaiden palvelut

1 598 €

Hintatieto on alustava.
* Iltaesitykset vahvistuvat myöhemmin.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

Alustava matkaohjelma

1. päivä, 18.10.
Bilbaon kaupunkikierros

Lento Münchenin kautta Bilbaoon. Suoraan lentokentältä lähdetään yleiskuvan kaupungista antavalle kiertoajelulle. Kierroksen jälkeen yhteinen lounas, majoittuminen hotelliin ja lepoaikaa. Illansuussa opas vie halukkaat ravintolaan, jossa on mahdollisuus maistaa Baskimaan maukkaita suupaloja, pintxoja, paikallisen viinin tai oluen kera. (L)

2. päivä, 19.10.
Guggenheim-museo, esitys Euskaldunassa
Aamupäivällä tutustuminen Guggenheim-museoon. Frank Gehryn suunnitteleman upean museorakennuksen vieressä Nerviónjoen rannalla on Louise Bourgeoisin jättiläismäinen hämähäkkiveistos, Maman, ja museon sisäänkäynnin edessä on Jeff Koonsin kuuluisa Puppy. Iltapäivä on vapaa-aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Alkuillasta nautitaan lasi kuohuvaa samalla kun Aarno Cronvall avaa illan musiikkiesityksen. Illan esitys Euskaldunan kongressi- ja konserttikeskuksessa vahvistuu myöhemmin. Upea Euskalduna sijaitsee entisellä telakka-alueella ja on yksi kaupungin modernin arkkitehtuurin helmistä. (A)

3. päivä, 20.10.
Vierailu viinitilalla, San Sebastián
Aamiaisen jälkeen lähtö viinitilavierailulle. Kuullaan Baskimaan oman Txakoli-valkoviinin valmistusvaiheista ja maistetaan tilan omia tuotteita. Yhteinen lounas ennen kuljetusta San Sebastiániin. Perillä tehdään lyhyt kaupunkikierros bussilla ennen hotelliin majoittumista. Biskajanlahden rannalla sijaitseva San Sebastián (tai Donostia baskin kielellä) levittyy kolmen kauniin hiekkarannan ympärille. Opas vie halukkaat iltakävelylle vanhaankaupunkiin, Alde Zaharraan, jossa on vieri vieressä tunnelmallisia pintxo-tavernoita ja pikkuliikkeitä. (A, L)

4. päivä, 21.10.
Esitys Kursaalissa
Aamukävely oppaan johdolla baskilaisen kuvanveistäjän Eduardo Chillidan Tuulenkammat-teoksen äärelle, joka halkoo Atlantin tuulta kaupungin sydämeen. Päivän aikana tehdään myös pieni tutustumiskierros San Sebastiánin arkkitehtuurisiin kohteisiin. Illansuussa Aarno Cronvall johdattelee illan esitykseen (vahvistuu myöhemmin). Kuuluisa konserttisali Kursaal sijaitsee rantakadulla, jonka vieressä Biskajanlahden aallot lyövät rantaan. Yhteinen illallinen. (A, P)

5. päivä, 22.10. 
Kotimatka
Aamiaisen jälkeen ajo Bilbaon lentokentälle, josta lento Münchenin kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Lufthansa
Helsinki - München  06.00 - 07.30
München - Bilbao    08.30 - 10.40
Bilbao - München    14.40 - 16.45
München - Helsinki  20.00 - 23.30


Hotellit
2 yötä Bilbao: Hotel Silken Indautxu
2 yötä San Sebastian: Hotel Palacio de Aiete


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.